Hirdetés

Ezekkel a modokkal javíthattok kicsit a Cyberpunk 2077-en

|

Szinte biztos, hogy a jövőben a modderek elképesztő dolgokra lesznek képesek a CD Projekt Red játékával, de már most is akad néhány figyelemre méltó alkotás, melyekkel kicsit jobbá tehetitek az élményt, amíg a frissítésekre vártok.

Hirdetés

Hogy mekkora erő lakozik a modder közösségben azt mi sem mutatja jobban, mint hogy megannyi példát tudnánk felsorolni arra, hogy fejlesztői vagy kiadói döntés miatt félkészen megjelent játékokat a rajongók fejeztek be, vagy régóta áhított remake-eket gyártottak egy-egy korosabb gyöngyszemhez.

Sajnos a Cyberpunk 2077-ben is bőven akad befoltozgatnivaló, és a hobbi-kódolók azonnal rá is vetették magukat Night Cityre, hogy egy kicsit átszabják. Most összeszedtük számotokra azokat a modokat, melyek szerintünk a leghasznosabbak; ezek között lesznek, melyek a játék teljesítményét, kinézetét javítják, mások a játékmenetet piszkálják meg valamelyest.

Ami viszont fontos disclaimer a kísérletezés előtt: mindenképp készítsetek egy biztonsági mentést a játék fájljairól, mielőtt elkezditek feltelepíteni a modokat, ugyanis ezek képesek igencsak megkavarni dolgokat. Fő a biztonság!

Hirdetés

A játék teljesítményét, grafikáját változtató modok

Better Field of View Slider

Ez a mod arra szolgál, hogy egy kicsit kitoljuk a látótávolságot a játékban. Erre egyébként találunk a játékon belül is egy beállításfület, azzal azonban a Field of View maximum értéke mindössze 30, míg ez 150-ig is feltornázza ezt a határt. A több megjelenített modell miatt azonban a használat közben leeshet a fps-szám, tehát csak erősebb hardverrel érdemes próbálgatni.

Cyber Engine Tweaks

Ez a mod pontosan azért született, hogy eltávolítson néhány olyan hibát a játékből, melyek a Red Engine 3-ból erednek. Emellett használatával valamelyest javítható a Cyberpunk 2077 teljesítménye, hiszen hozzáférést enged az AMD CPU-knak is, hogy az összes processzormagot használják a játék futtatása közben.

Emellett lehetőséget ad, hogy kikapcsoljuk a járókelőket a városban, leállítsuk az Async Compute és antialiasing lehetőségeket. Ezeket egyébként a játék beállításai között is megtehetjük, de a mod használata leegyszerűsíti a folyamatot.

Cyberpunk Autonomous ReShade - True HDR

Ha valakinek esetleg nincs HDR képes monitorja vagy tévéje, mégis szeretne egy kicsit megtapasztalni a javított fény-árnyék hatásokból, az ezzel a moddal nyugodtan tehet egy próbát. Persze a feljavított látvány itt is azt eredményezheti, hogy az fps beesik. Hogy pontosan milyen látványt eredményez a mod, azt ebben az összehasonlító videóban elemezhetitek ki:

Draw Distance Boost

Valószínűleg ti is találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy egy játék meglehetősen későn rajzol ki egy-egy textúrát. Ezt általában azért történik, hogy egy kicsit javuljon a teljesítmény, azonban ha a fejlesztők ügyesek, akkor ezt észre sem vesszük játék közben.

A Cyberpunk 2077-ről sajnos ez nem mondható el, hiszen a jelenséggel meglehetősen sokszor futhatunk össze a pályán. A Draw Distence Boost segíthet, hogy a játék előbb elkezdje kirajzolni a modelleket, így talán kevesebbszer terem majd előttünk egy autó az út közepén, miközben 150 km/h-val repesztünk Night Cityben.

Borderlandify2077

Ha a játékmenetet nem is, a grafikát nagyon is átalakítja ez a rajongói alkotás, mely minden textúrának ad egy erős kontúrt, így kicsit a Borderlands játékokhoz teszi hasonlatossá a Cyberpunk 2077 világát. Aki szereti a cell shaded játékokat, és megnézné ilyen formában Night Cityt is, az nyugodtan tehet vele egy próbát.

Cikkünk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)