Hirdetés

Ezekkel játszunk februárban

|

A meglehetősen gyenge január után elérkezett az év második hónapja, ezúttal már bőven van miből válogatni.

Hirdetés

A január véget ért, túl vagyunk egy DmC-n, ami bemutatott a látatlanban szitkozódóknak, volt egy Anarchy Reigns, ami szintén nem lett rossz, a Ni no Kuni: Wrath of the White Witch 87-es Metacritic átlagát pedig kommentálni sem szükséges. Egyelőre a februárról sem mondhatjuk egyértelműen, hogy a sikerek vagy a kudarcok hónapja lesz-e, de annyi biztos, hogy érdemes lesz figyelni a tesztek pontszámait. Lássuk hát a kínálatot. 

Hitman HD Trilogy - február 1. - Xbox 360, PlayStation 3

Akinek manapság nem ismerősek a Hitman játékok, azok vagy burokban éltek idáig, vagy még azt sem tudják kimondani, hogy szilvásbukta. A széria részei egytől-egyig tökéletesen segítettek felszínre hozni a bennünk lakozó csendes bérgyilkost, melynek köszönhetően így nem kellett valódi embereket eltennünk láb alól, hogy kiélhessük hajlamainkat. A tegnap megjelent Hitman HD Trilogy a második (Silent Assassin), harmadik (Contracts) és negyedik (Blood Money) rész grafikailag felturbózott változatát tartalmazza, és kizárólag Xbox 360-ra, valamint PlayStation 3-ra vásárolható meg. Aki eddig még nem játszott valamelyikkel, annak azért, aki viszont nosztalgiázni szeretne, annak azért érdemes beszereznie egy példányt. A PC-exkluzív első rész továbbra sem boldogítja a konzolosokat.

Fist of the North Star: Ken’s Rage 2 - február 1., 7. - Xbox 360, PlayStation 3, Wii U 

Ha azt mondom, hogy Fist of the North Star: Ken’s Rage, a hallgatóközönség három részre bomlik. Az első, nagy élettapasztalattal rendelkező csapat azt gondolja, hogy valami durva pornóról van szó, a második egy verekedős játékot sejt, míg a harmadik arra tippel, hogy egy Japánból származó akciójátékot hoztam szóba. Utóbbinak van igaza: a Dynasty Warriors sorozat spin-offja a Fist of the North Star anime/manga-sorozaton alapszik. Az első rész 2010-ben jelent meg, és nem aratott osztatlan sikert, de az E3-on mindannyiunk meglepetésére bejelentették a folytatást. Kipróbálása azok számára ajánlott, akik egymaguk képesek egy 500 fős, profi harcosokból álló csapatot visszaverni, a FotNS: Ken’s Rage 2-ben ugyanis nagyjából ez a feladat. Érdekesség, hogy a történet jórészt megegyezik az alapjátékéval, de amellett, hogy kibővítették, az első rész eseményeit követően játszódó fejezeteken is végigverekedhetjük magunkat. Nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik, de kíváncsian várjuk, hogy a játékosok mennyire zabálják.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn - február 5. - PC

The Dragonborn Comes - jön bizony, méghozzá február ötödikén. Xbox 360-on december elején debütált, a PlayStation 3-as verzió európai megjelenése pedig továbbra is kérdéses (az Egyesült Államokban egyébként február tizenkettedikén válik elérhetővé), de annyi szent, hogy PC-re már a jövő héten letölthető lesz a The Elder Scrolls V: Skyrim harmadik kiegészítője, a Dragonborn. A játékosoknak a Morrowindtől északra fekvő Solstheim szigetére kell utazniuk, hogy találkozzanak az első Dragonbornnal. A DLC igazi érdekessége, hogy a számtalan új páncél, fegyver, helyszín és ellenfél mellett a játékosoknak lehetősége nyílik sárkányt szelidíteni, sőt, meg is lehet lovagolni őket. A repülést nem mi irányítjuk, ellenben megadhatjuk, hogy kit támadjanak meg, illetve üvöltésekkel parancsolhatunk nekik.

Dead Space 3 - február 8. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

A modern kor egyik legkiválóbb horrorszériája harmadik részéhez érkezik hamarosan. Az elég kemény első, és a valamivel langyosabb második epizód után a harmadik új szintre emeli a rettegést. Sajnálatos módon igen kevés olyan játék van, ahol egy vagy több társunkkal együtt szoronghatunk kilátástalan és ijesztő helyzetben, de a Dead Space 3 szintén ebbe a szűk kategóriába tartozik. A jól ismert Isaac Clarke mellé most John Carver is csatlakozik, így ketten vehetik fel a harcot a Tau Volantis bolygón tanyázó nekromorfokkal és vethetnek véget végleg a borzalmaknak. A Visceral Games egyik fejlesztője megjegyezte, hogy sokat javítottak az irányításon, mert azt szeretnék, hogy a játékosok a borzalmas történésektől és ne a gyenge irányítástól rettegjenek. Egyjátékos és co-op módban egyaránt játszható, az osztottképernyős mód viszont érthető okokból kimarad. De azért hiányoljuk.

 

Aliens: Colonial Marines - február 12. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U 

A 2010-es Aliens vs. Predator után ismét a SEGA kapta a megtisztelő lehetőséget, hogy kiadhassa a következő Aliens játékot, ami a Colonial Marines alcímet viseli. A Bradley Thompson és David Weddle által írt sztori leginkább az Aliens filmekhez kapcsolódik, egész pontosan a második rész eseményei után csöppenünk bele a slamasztikába. Nekünk Christopher T. Winter tizedes szerepében kell ellátogatnunk a Zeta II Reticuli rendszerbe, hogy kivizsgáljuk a USS Sulacón történt eseményeket, és megkeressük Ellen Ripleyt, Dwayne Hicks tizedest és a legénység többi tagját. A fejlesztést a Gearbox végzi, úgyhogy a minőség garantált, de azért nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a végeredmény.

 

Assassin’s Creed III - The Tyranny of King Washington - The Infamy - február 19-20. - PC, Xbox 360, PlayStation 3 

A szériától idegen kiegészítővel áll elő a Ubisoft. A három részletben érkező The Tyranny of King Washington első darabja február végefelé jelenik meg, és érdemes lesz rá figyelni. A fő történetszálat nem bolygatja meg, de egy alternatív univerzumban találjuk magunkat, ahol Connor ténykedései ellenére mégsem az igazság az úr. George Washington ugyanis olyan szinten megörült egyeduralmának, hogy menten királlyá is koronáztatta magát. A The Infamy alcímmel ellátott első DLC-ben megkezdődnek Connor (avagy, mivel ebben az univerzumban eredeti nevén nevezik, Ratonhnhaké:ton) ténykedései, hogy letaszítsa trónjáról Washingtont. Ára 9.99 dollár vagy 800 MS Pont lesz, de a Season Pass-szal rendelkezőknek természetesen ingyenes.

Metal Gear Rising: Revengeance - február 19. - Xbox 360, PlayStation 3 

Míg a Metal Gear sorozat Solid részei leginkább a lopakodásról szólnak, addig a itt inkább a kaszaboláson van a főszerep. A Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots eseményei után négy évvel játszódó Revengeance-ben a cyborg nindzsát, Raident alakítjuk, aki a Desperado Enterprises nevű privát katonai szervezettel veszi fel a harcot. A fejlesztés története érdekes, ugyanis eredetileg Metal Gear Solid: Rising néven jelent volna meg, viszont a fejlesztőcsapatnak gondjai akadtak, így Hideo Kojima eltörölte a projektet. 2011-ben megtalálták a megoldást, és a Platinum Games kezébe került a fejlesztés lehetősége, akik, mint ahogy az elején is említettük, teljesen más irányba vitték a játékmenetet. A Kojima Productions csak a sztoriért és Raiden kinézetéért vállalja a felelősséget.

Crysis 3 - február 19. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Rengeteg kérdés van a Crysis 3-mal kapcsolatban. Az első rész láttán leesett az állunk, de játékmenet nem volt elég kielégítő ahhoz, hogy jelentős rajongói bázist tudhasson magáénak. A második rész többeknek görbítette le a száját, a harmadik sikerében viszont ismét reménykedhetünk. 24 évet ugrunk előre az időbe, 2047-be, ahol New York már korántsem a régi. A C.E.L.L. vállalat ellen hirdet bosszúhadjáratot Prophet, a játék főszereplője, akivel már korábban is találkozhattunk. Világuralomra való törekvések, sok sok lövöldözés, illetve nyilazás is várható, de az előző részek fényében nem inkább kíváncsiak vagyunk, mintsem izgatottak.

Serious Sam Double D XXL - február 20. - Xbox 360 

Kevesen tudják, hogy a Serious Sam franchise nem csak FPS-ekből áll. A Croteam egykor úgy döntött, hogy szívesen fogadja független fejlesztők munkáit, így a Mommy’s Best Games nevű fejlesztőstúdió ténykedéseinek köszönhetően 2009-ben megjelent a Serious Sam Double D, melyben oldalnézetből mászkálhattunk egy cseppet sem kevésbé beteg univerzumban. Most itt a második rész, amit már akár egy társunkkal karöltve is végigjátszhatunk. Valószínűleg nem lesz az év játéka, de ha épp két izgalmas esemény között vagyunk (vizsgaidőszak, születés és halál, satöbbi) pár óra kikapcsolódáshoz épp megfelelő.

Dynasty Warriors 7 Empires - február 22. - PlayStation 3

A Fist of the North Star: Ken’s Rage mellett egy másik, a Dynasty Warriors sorozathoz kapcsolódó játékot is üdvözölhetünk. Olyannyira kapcsolódó, hogy a széria egyenes folytatása. A történet alapjául Luo Guanzhong Romance of the Three Kingdoms című regénye szolgál. A Jin királyság hozzáadásával egy újabb frakció vált elérhetővé, a Renbu harcrendszert teljesen eltörölték, helyette az úgynevezett “charge” rendszert hozták vissza, melynek köszönhetően az egyre hosszabb kombókat egy erős csapással fejezhetjük be. A karakterek egyszerre egynél több fegyvert is használhatnak, váltáskor különleges támadásokat alkalmazva. Ezen kívül számos érdekes módosítást alkalmaztak, Japánban már megjelent, de ott nem váltott ki egyértelmű örömujjongást.

 

Naughty Bear: Double Trouble! - február 22. - Xbox 360, PlayStation 3 

Nagyon érdekes koncepció volt anno az első Naughty Bear, hiszen a mai napig sem tudta más játék olyan “cuki” környezetben tálalni az erőszakot. Ezen kívül viszont nem nagyon volt más pozitívuma, a Panic in Paradise viszont kiküszöbölte az első rész hibáit, de még így is csak közepes értékeléseket tudott bezsebelni. Mindenesetre most a kettőt együtt, dobozosan is megvásárolhatjátok, ha a plüssmaciktól fiatalkorotokban szerzett sérelmeiteket virtuálisan szeretnétek megtorolni.

 

Rayman Legends - február 28. - Wii U

Rayman nevét még Nightwolf kollégánk is ismeri, akiről köztudott, hogy nem sok információ jutott el hozzá a külvilágból. A sorozat az amolyan baklövésként emlegetett nyulas kitérő után ismét régi fényében tündököl, a két évvel ezelőtt megjelent Rayman Origins szinte minden verziója 80 pont feletti átlaggal büszkélkedhet. A Rayman Legends nevű, Wii U-exkluzív folytatás játékmenete megegyezik az elődével, társainkkal együtt kell szaladgálni egy pályán. Ezúttal egy női karakter is irányítható, aki a Barbara nevére hallgat. Négy játékos a karaktereket, míg egy a Wii U kontrollerét használva Murfyt irányíthatja, aki kötelek elvágásával, mechanizmusok aktiválásával segítheti a többieket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)