Hirdetés

Ezekkel játszunk februárban

|

A közepesen langyos január után egy izgalmas február következik. HD kiadások, DLC-k, rég várt, ütős címek és gyűjtemények hónapja lesz ez, nem fogunk unatkozni.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy az év első 31 napjában is volt néhány játék, amit örömmel játszottunk (például az Assassin's Creed: Liberation HD és az Octodad: Dadliest Catch), de úgy isten igazából még semmi olyan nem jött, ami valóban odacsapott volna. Ugyanakkor a kínálat a tavaly januárihoz képest jóval szélesebb volt, és szerencsére a februárral is hasonló a helyzet. Nézzük is az ehavi listát.

 

The Wolf Among Us - Episode 2 - február 4-5. - PC, Mac, Xbox 360, PlayStation 3

Még októberben jelent meg a Faith, a The Wolf Among Us első évadának első epizódja. Mivel problémák adódtak az iOS-es és a Vitás változattal, azok kijavításáig a Telltale nem tudott eleget foglalkozni a folytatással, de most, hogy az Episode 1 minden platformra elérhető, hétfőn végre megjelenhet az Episode 2. A Smoke and Mirrorsban Bigby tovább nyomoz a gyilkos után, miközben belekeveredik a Szépség és a Szörnyeteg afférjaiba. PC-re és Mac-re február 4-én, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra február 5-én lehet először letölteni.A handheldes megjelenési dátum még nincs bejelentve, de reméljük, azzal nem késnek közel két hónapot.

Fable Anniversary - február 7. - Xbox 360

Fable február van, egész hónapban kapcsolódó leárazások és megjelenések várhatóak az Xbox Live-on. Mint azt már mindenki nagyon jól tudja, a Fable Anniversary az első Fable felújított kiadása, ami nem csak szebb, de sokkal tartalmasabb is a pár éve megjelent játéknál. Változtattak a textúrákon, a játékmeneten és a kezelőfelületen is. Alapból tartalmazza a The Lost Chapters DLC-t, szerezhetünk achievementeket vagy tovább fokozhatjuk az élményt a SmartGlass integrációval. Aki még soha nem játszott vele, ne hagyja ki, akinek viszont a második és harmadik rész sincs meg, az jobban jár, ha a mindhárom játékot tartalmazó, szintén február 7-től elérhető Fable Trilogyt veszi meg.

Jazzpunk - február 7. - PC, Mac, Linux

Igen érdekes indie cucc a Jazzpunk, amiben egy alternatív valóságban kell mindenféle mászkálni és fura kütyüket kipróbálni. A játék humorát a Csupasz pisztoly, Airplane és Nagy durranás filmek alakították. Mindenképp egyedi, azt meg kell hagyni.

Far Cry Classic - február 12. - Xbox 360, PlayStation 3

Nem csak Fable hónap, de úgy összességében a HD remake-ek hónapja van. A Fable Anniversary megjelenése után nem sokkal jön a Far Cry Classic is, ami egyrészt része a február 14-én megjelenő teljes csomagnak, másrészt önálló játékként is letölthető lesz Xbox Live-ról és Playstation Networkről. Mondanunk sem kell, gyönyörű, de olyan apróságokkal is felturbózták, mint a valós időben változó napszakok, valamint a vezethető vízalatti és repűlő járművek. Körülbelül 8 angol fontnak megfelelő pénzért lehet majd megvenni, ha minket kérdeztek, szerintünk abszolút megéri. Videó nincs hozzá, de az alábbi képen megnézhetitek, mennyit változott első megjelenése óta.
 

Lightning Returns: Final Fantasy XIII - február 14. - Xbox 360, PlayStation 3

A Final Fantasy XIII „alsorozat” befejező része ötszáz évvel az előző játék vége után játszódik, és ismét Lightningot fogjuk irányítani, akinek 13 napja van, hogy a világ vége előtt megmentsen mindenkit. Egy játékbeli nap egy órának felel meg, az idő elteltét jelző számláló hét napnál indul, de az átvezető animációk, a beszélgetések és a csaták alatt megáll, sőt, maga Lightning is meg tudja állítani. A világ szabadon bejárható, vannak mellékküldetések is, úgyhogy lesz mivel eltölteni az időt.

The Last of Us: Left Behind - február 14. - PlayStation 3

Mivel a The Last of Us kampánya által bennünk hagyott nyom még korántsem veszett ki, ugyanolyan izgatottan várjuk a játék első DLC-jét, mint ahogy korábban magát a játékot várjuk. A Left Behinddal a múltba megyünk vissza, amikor Ellie még suliba járt, és megismerhetjük azt a Rileyt, akit az alapjátékban is említett. Nem kell magyaráznunk, miért kötelező.

Far Cry - The Wild Expedition - február 14. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Ahogy már korábban szó volt róla, szintén februárban jön az eddigi Far Cry-okat összefogó csomag, benne a fent részletezett Far Cry Classic-kal, a Far Cry 2-vel, a Far Cry 3-mal és a Far Cry 3: Blood Dragonnel. DLC-k nem lesznek benne, de nekünk a három alapjáték is elég.
 

The Lego Movie Video Game - február 14. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii U

Ekörül valahogy nincs akkora felhajtás, mint más LEGO játékok körül szokott, pedig a The LEGO Movie Videogame-et tényleg értelmes lenne promóznia a Warner Bros.-nak. Nem tudjuk, mire számíthatunk egy filmadaptációtól, ami 15 pályán keresztül követi a film eseményeit, és alighanem a filmbéli párbeszédeket, valamint a film egyes jeleneteit hasznosítják benne újra. Javasoljuk, hogy előbb a filmet nézzétek meg (hazai premier február 6.), utána próbáljátok ki a játékot.

LocoCycle - február 14. - PC, Xbox 360

A next-gen változat bukása után nem mintha érdemes lenne szót ejteni róla, de csak hogy tudjátok, a Twisted Pixel játéka február 14-én PC-re és Xbox 360-ra is megjelenik. Hátha javítottak valamit rajta, no, legyünk optimisták.

Banished - február 18. - PC

A sok akció után valami nyugisabb: a Banished egy városépítős stratégiai játék, melyben kiemelten kell figyelnünk a nyersanyagok beosztására és a túlélésre. Az elsődleges „nyersanyagot” a város lakói jelentik, fontos, hogy egészségesek, boldogak és jóllakottak legyenek, hisz a város növekedése csak ezen feltételek teljesítése mellett lehetséges.

Nascar '14 - február 18. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Nem tudom, mennyire lehet jó az a Nascar '14, amit az az Eutechnyx csinál, akinek a tavalyi év legrosszabb játékát, a Ride to Hell: Retributiont köszönhetjük. A 2013-as NASCAR játék erősen közepes lett, de a sorozatra úgy tűnik szüksége van a népnek. Most a játékmódokat emelték ki, a NASCAR Highlightsban például a szezon versenyeit játszhatjuk újra ugyanazokkal az időjárási feltételekkel, a Career Mode-ban pedig a nulláról indulva próbálhatunk meg bajnokká válni. Semmi extra, de meglátjuk.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare - február 20. - Xbox 360, Xbox One (PC később)

Na EZ viszont már valami. A Plants vs. Zombies sorozat spin-offját több okból is várjuk: egyrészt azért, mert Plants vs. Zombies, másrészt pedig mert zseniálisan van kitalálva az egész a kasztoktól a pályákon át a hagymadrónig. Még helyi co-op is lesz benne, én tutira kisírok egy GameStart epizódot az illetékeseknél, csak a ti szórakoztatásotokra. 

Earth Defense Force 2025 - február 21. - Xbox 360, PlayStation 3

Japánból jön egy új shooter, ami odakint már persze tavaly megjelent, de a lokalizáció idáig tartott. Az Eart Defense Force 2017 folytatásában gigantikus robothangyákat kell szétlőni különböző hagyományos és rendhagyó fegyverekkel. Négy fős co-op is került bele, úgyhogy ha valaki esetleg viszolyog a hangyáktól, elviheti a haverjait, hogy fogják a kezét. A trailer alapján inkább casual kikapcsolódásnak lesz jó, mintsem valami komolynak, amiben el lehet merülni, de aki szereti a csapatos hentelést, próbálja ki.

Rayman Legends - február 21. - PlayStation 4, Xbox One

A Ubisoft nagyon jól tette, hogy a Rayman sorozatot visszakanyarította a kezdetekhez, ugyanis mind az Origins, mind a Legends lenyűgözte a rajongókat és a kritikusokat. Mindkettő szinte hibátlan, és mivel nagyon ajánlott mindenkinek kipróbálnia, a kiadó a next-gen konzolosokat sem akarja kihagyni. A szokásos, már-már elvárt csinosítgatások mellett új karakterek is jönnek, sőt, Xbox One-on időkorlátos achievementekért is lehet küzdeni, amiket a kihívások kezdete utáni egy hétben kell megszerezni, utána már nem lesz erre lehetőség. A PS4 kontrollerén lévő touchpaddel egyrészt gyönyörködhetünk a rajzokban, másrészt lekaparhatjuk a sorsjegyeket. A Sony konzoljára készült változat továbbá a Remote Playt is támogatja, úgyhogy akinek van PS Vitája, azon is játszhat vele. Ja, azt már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a trailerben Snoop Dogg is szerepel.

Rambo: The Video Game - február 21. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Oké, oké, fikáztuk a Rambo: The Video Game-et eleget, mert a trailerek nagyon nem győztek meg minket, de a Move támogatás talán segíthet valamit a játékon. Rail-shootert készíteni manapság nem divat, nagyon szűk réteg tudja már csak befogadni, akik anno több tízezreket dobáltak be a Time Crisis játékgépbe. A Reef Entertainment viszont úgy gondolta, a hivatalos Rambo adaptációnak rail-shooternek kell lennie. Érdekes meglátás, meglátjuk mi lesz belőle, de nem valószínű, hogy eléri a 70-es Metacritic átlagot.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze - február 21. - Wii U

Hogy a Wii U-sok is kapjanak valami exkluzívat, február második felében jön az új Donkey Kong játék, amiben Donkey mellett Dixie és Cranky is játszható. Oldalnézetes platformer, nagyjából azt lehet várni tőle, amit a Donkey Kong Country sorozat többi részétől is.

Tales of Symphonia Chronicles - február 28. - PlayStation 3

Szintén japánból, szintén némi késéssel jön a Tales sorozat Chronicles alsorozatának két részét összefoglaló csomag. A Tales of Symphonia és a Tales of Symphonia: Dawn of the New World PS2-es változatának portját találjuk meg benne, amit némileg azért felturbóztak, de talán a legfontosabb új funkciója, hogy választható benne az angol és a japán szinkron. Kinek mi, ugye.

Thief - február 28. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

A hónap leginkább várt játéka címet most egyértelműen a Thiefnek ítéljük, Garret visszatérése ugyanis abszolút méltónak tűnik egyelőre. Hogy a végeredmény milyen lett, az csak egy hónap múlva derül ki, de amit eddig láttunk belőle, az alapján nem fogunk csalódni. Sokat lehetne róla elmondani, de inkább olvassátok el korábbi előzeteseinket, azokból mindent megtudhattok róla. De tudjuk, hogy már elolvastátok mindet, úgyhogy gyertek, sátorozzunk együtt a bolt előtt.

Castlevania: Lords of Shadow 2 - február 28. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Méltalanul elfeledett játék az első Lords of Shadow, ami nemrég PC-re is megjelent, bár néhány megoldás nem működött benne olyan jól, mint a konzolos változatban (billentyűzettel például nem volt olyan könnyű irányítani, mint kontrollerrel). A második rész már minden platformra egyidőben jelenik meg, és ismét Gabriel Belmontot, avagy Drakulát irányítjuk. A sztori sokkal hosszabb lesz, a játékmenet rengeteg egyedi lehetőséget kínál, nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit sikerül belőle kihozni. 

Resident Evil 4 Ultimate HD - február 28. - PC

És a hónap végére még egy HD remake, biztos ami biztos: a Resident Evil 4-et is HD-sítják, a PC-exkluzív Ultimate HD Edition 60 fps-sel és az eddigi leggyönyörűbb grafikával érkezik a Steamre. És ez még nem minden: ajándékba jár hozzá egy 80 oldalas művészeti könyv és egy 60 dalt tartalmazó soundtrack, valamint az összes bónusz tartalom. Akár szeretitek, akár kimaradt, vegyétek meg, megéri majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)