Hirdetés

Ezekkel játszunk júniusban

|

Remember Me, The Last of Us, Company of Heroes 2 - az idei nyár meglepően jól kezdődik a játékvilágban.

Hirdetés

A nyár a sztereotípia szerint az uborkaszezon, amikor a kiadók nem tolják felénk legújabb játékaikat, mindenki pihenni megy, de ősszel-télen megkapjuk a kárpótlást. Most egy picit más a helyzet: júniusban legalább 11 játékra lesz érdemes odafigyelni, amik segítenek átvészelni a - jelenlegi tudomásunk szerint - három játékkal jelentkező júliust. De hát júliusban ne is játékot vegyen az ember, hanem jöjjön a GameStar Táborba, ahol még akár nyerhet is, ha elég merész versenybe szállni a többiekkel.

Marvel Heroes - június 4. - PC

Marvel hősök bőrébe bújni mindig izgalmas élmény, és most a Gazillion Entertainmentnek köszönhetően újra megtehetjük, méghozzá a Marvel Heroes nevű ingyenes MMO/ARPG-nek köszönhetően. Az izometrikus nézetből játszható játékban nem új hősök jelmezét kell karakterünkre ölteni, hanem olyan legendákat irányíthatunk, mint a Pókember, a Megtorló, vagy a Mókuslány (Squirrel Girl). Érdekesnek mindenképp érdekes, meglátjuk, mennyire jön majd be az univerzum és a “Diablo-szerű” akció-RPG-k rajongóinak. OS X-re is meg fog jelenni, de annak dátuma egyelőre nem ismert.

Remember Me - június 7. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Egy cyberpunk-szerű, jövőben játszódó, egyedi koncepcióval megáldott akciójátékkal debütál a francia Dontnod fejlesztőstúdió, amely a Capcom oltalma alatt készíthette el a főhősnő, Nilin kalandjait bemutató Remember Me-t. A 2084-es év Neo-Párizsában a Memorize nevű cég tartja irányítása alatt a várost, úgy, hogy bármikor mutánsokká alakíthatja azt, akiről úgy gondolja, hogy a rendszer ellensége. Nilin egy memóriavadász, akinek épp törölni készülnek az emlékeit, amikor a rejtélyes, Edge nevű alak kimenekíti a Bastille-ból. Emlékeit üldözve keveredik mindenféle érdekes szituációkba. Mi már kipróbáltuk, június 7-től pedig nektek is lehetőségetek nyílik rá. Ne fogjátok vissza magatokat.

SimCity - június 11. - Mac

PC-sek most ugorhatnak egyet, ugyanis ők már jó ideje élvezhetik a legújabb SimCity nyújtotta örömöket. A Mac-eseknek viszont várniuk kellett, de így legalább okkal bízhatnak abban, hogy a Windows-os változat megjelenésekor fellépő szerverhibák őket már nem fogják kísérteni. Aki már megvette egyszer, annak nem kell újra kifizetnie az árat, könnyedén le fogja tudni tölteni a játékot Originről. A cross-platform többjátékos mód és a felhőbe mentés (hogy onnan folytathasd Mac-en, ahol PC-n abbahagytad, vagy fordítva, ahogy tetszik) lehetősége is a rendelkezésünkre áll majd.

DARK - június 14. - PC, Xbox 360

A Realmforge Studios sok területen kipróbálta magát: a Ceville-lel a point ’n’ click kalandjátékok, a M.U.D. TV-vel a stratégiai szimulátorok, a Dungeons-szel pedig a katakombabúvárkodós hőstipró stratégiai játékok műfaját bővítették. Most itt a Dark, ami egy lopakodós TPS, melynek főszereplője az amnéziával küszködő, újonnan átváltozott vámpír, Eric Bane. Hamar rájön, hogy átalakulása még nem teljes, és a Geoforge nevű céggel kell szembeszállnia, hogy ne legyen belőle egy agyatlan szörny. Nem csak a műfaj, de az Xbox 360 platform is idegen a Realmforge-nak, meglátjuk, mit hoznak össze.

The Last of Us - június 14. - PlayStation 3

Ha annyi pénzem lenne, mint ahányszor a szerkesztőségben elhangzott, hogy “csak a The Last of Us miatt vennék egy PS3-at”, vehetnék egy PS3-at. Így viszont hiába próbáltuk rávetni magunkat egy emberként a tesztgépre és a játék lemezére, Daev csak türelmesen várt, míg Mocsy szétoszlatja a dühöngő tömeget, majd átnyújtja neki a teszteléshez szükséges eszközöket. Miközben mi még mindig Huntert ütöttük, aki ráadásul csak véletlenül járt arra, Daev diadalittasan sétált haza, és ha minden igaz, most is épp Ellie és Joel kalandjait éli át, akik a posztapokaliptikus Egyesült Államokban próbálnak eljutni a Fireflies nevű, ellenállók alkotta csoporthoz. Mivel Naughty Dog produkció, nagy elvárásokat támasztottunk vele szemben, de nem félünk attól, hogy ezeknek ne tudna megfelelni. Már a tavalyi E3-at követően is 25 díjat zsebelt be, szóval értitek, miért van egy vértócsa a szerki közepén.

Megjegyzés: A fenti történet a képzelet szüleménye, Huntert már jó ideje nem láttuk.

Company of Heroes 2 - június 25. - PC

Minden idők egyik legtöbb pontszámot kapott stratégiai játéka a Company of Heroes, melynek második részében, a Company of Heroes 2-ben az 1941-es Szovjet Vörös Hadsereget vehetjük irányításunk alá, méghozzá azzal a céllal, hogy megvédjük az anyaföldet az ellenséges támadóktól. A Szovjetunió keleti határától egészen Berlinig vezet majd az út az egyjátékos kampányban, de kooperatív és kompetitív többjátékos módok is rendelkezésünkre állnak. A grafikáért, a változó időjárásért és a látványos csatákért az Essence 3.0 motor felel.

 

Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep - június 25. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

A Gearboxos srácok nem tudnak leállni, újabb DLC-t adnak ki a Borderlands 2-höz. Ha a Mechromancer, a Psycho és az Ultimate Vault Hunter csomagokat is számoljuk, akkor ez lesz a hetedik tartalomfrissítés. A Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep egyben az utolsó olyan DLC, melyet a Season Pass megvásárlói ingyenesen tölthetnek le, ha később érkezik is új csomag, azért már nekik is ugyanúgy fizetni kell, mint bárki másnak. A TTAoDK során Lilith, Mordecai, Brick és Tiny Tina a Bunkers and Badasses nevű táblás játékot játsszák, ami leginkább a Dungeons and Dragons-höz hasonlít. A játékos a B&B világában kalandozhat, miközben Tiny Tina kedvére módosítja a játék szabályait. A B&B egy fantasy világban játszódik, így csontvázak, orkok, sárkányok és Ent-szerű fák is az életünkre törhetnek. Nagyon messze van még az a június 25.

 

The Sims 3: Szigetvilág - június 25. - PC, Mac

Sorra lövöldözi patronjait az EA és a Maxis is. Úgy tűnik, még mindig van mivel bővíteni a The Sims 3 lehetőségeinek tárházát, így most kiadják a Szigetvilág nevű kiegészítőt, ami egy “paradicsomi sziget napsütötte partjaira” invitálja a simeket. Amellett, hogy az általad irányított figurákat nyaralni és búvárkodni küldheted, magad is építhetsz szállodát, üdülőt, tervezhetsz irányítható lakóhajókat. Nem is hangzik rosszul, hogy őszinte legyek, lehet, hogy újratelepítem a játékot, és elküldöm Han Solot és Chewbaccát a Millenium Falconból egy ötcsillagos szállodába. Chewie-ra ráfér egy kis napsütés.

Deadpool - június 28. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Aránytalanul kevés szó esik a Deadpoolról, pedig a siker receptjének több hozzávalóját is felhasználta a High Moon Studios és az Activision. Amellett, hogy a Deadpool képregénysorozat írója, Daniel Way felel a szkriptért, a főszereplőnek újfent Nolan North kölcsönzi a hangját. A megszokott humor itt is megjelenik (Deadpool néha-néha a játékosnak is beszól), ráadásul a John DiMaggio hangján megszólaló Farkas (Wolverine, Rozsomák, “a szakállas csávó a mutánsos filmből”) is tiszteletét teszi. Jó kis kaszabolós játék lesz ez, képregény alapján készült, minőségi játékokkal egyébként sem vagyunk elárasztva.

Game & Wario - június 28. - Wii U

Nem valószínű, hogy ez a játék menti meg a Wii U-t, de van célközönsége, annyi szent. 16 minijátékból áll, ezek közül 10 csak egyjátékos, 2 egy-vagy többjátékos, és 4 csak többjátékos módban játszható a Wii U GamePad és Wii Remote-ok kombinációját használva. Némelyik mini-játék egyszerű, hagyományos (pl a Bowling vagy a Design), míg mások kimondottan rendhagyóak (az egyik gameplay videóban orrtúrást láthattunk). Elsősorban a Wii U képességeit hivatott demonstrálni, de a játékok leírása alapján akár még szórakoztató is lehet. Meglátjuk.

Ride to Hell: Retribution - június 28. - PC, Xbox 360, Playstation 3

Akárhányszor egy motoros játékról van szó, a fejemben lévő kapcsoló átbillen, és a Born to be Wild kezd el szólni, ami miatt én is felpattannék egy Harley Davidsonra, hogy végigszáguldjak a 66-os úton. Ez a projekt ott bukik meg, hogy se motorom, se jogsim rá, és a 66-os útig is el kéne jutni, úgyhogy inkább előkapom a GTA IV: The Lost and Damned kiegészítőjét, aztán Liberty City utcáin garázdálkodom egy sort. Na de kanyarodjunk vissza, hiszen a hányatott sorsú (2009-ben kaszálták, 2013-ban élesztették újra) Ride to Hell: Retribution teszi ki a pontot a hónap végén. 1969-ben járunk, a Vietnamból visszatérő katona szerepét öltjük magunkra, aki nehezen illeszkedik be újra a társadalomba. Az egyik motoros bandához csatlakozva tengeti életét, de aki ezt választja, az ne lepődjön meg, ha sörétes puskát tartanak rá minden második órában. A történetorientált játékban a motorozásé a főszerep.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)