Hirdetés

Ezekkel játszunk májusban

|

Far Cry 3: Blood Dragon, Metro: Last Light, GRID 2 - közepesen ütős májusnak nézünk elébe, de remélhetőleg mindenki megtalálja majd a kedvére való szórakozást.

Hirdetés

Feltételezem ebben a nyárias időben csábítóbb a Nap sugarait élvezni, mintsem a kontrollerre vagy a billentyűzetre és az egérre izzadni, de a Nap egyszercsak lenyugszik, és az alvásidő - a legtöbbeknek - nem nyolckor kezdődik. Az egyszeri gamer hajnalig játszik, csak akkor alszik ha muszáj, így az alvás nem lehet kifogás, ha meg kell magyarázni, miért nem próbáltátok ki a májusi felhozatal 12 játékának egyikét (ha nem is mindegyiket). Tovább hízik a Wii U kínálata, bővülnek a franchise-ok és érkeznek az újdonságok, úgyhogy a nyári uborkaszezon előtt még lehet egyet hajrázni.

Fez - május 1. - PC

Itt van például a magával ragadó indie játék, a Fez, ami tavaly áprilisban jelent meg az Xbox Live Arcade kínálatában. Nem a legérdekesebb, nem is a legfontosabb tény a játékkal kapcsolatban, de sokan azt hihetik, hogy a főszereplőről kapta a nevét, pedig nem. A fez a kis fehér karakter, Gomez fején lévő kalap, ami mágikus erejével lehetővé teszi a figura számára, hogy kilépjen 2D-s életéből, és felfedezze a harmadik dimenziót. A Hexahedron nevű rejtélyes ereklye, amitől a kalapot kapta hirtelen felrobban, ennek darabkáit kell gyűjtögetni, hogy a világ ne pusztuljon el. Ha a történet nem is, a játékmenet mindenképp kiemelkedő, a kipróbálást csak ajánlani tudjuk.

Far Cry 3: Blood Dragon - május 1. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Jajj, ne. Ne kelljen megint elmondanom, hogy mennyire zseni ez a játék, hogy miért ez a világ egyik legjobb letölthető alkotása, és hogy milyen jól visszahozza a nyolcvanas évek VHS-en terjedő sci-fi filmjeinek hangulatát. Hogy miért nem akarom újra ezt hangsúlyozni? Mert akit már eddig is lázba hozott, az javában tolja a ma megjelent Ubisoft csodát, akinek pedig nem jön át a hangulat, az azonnal nézzen meg egy 80-as évek beli, Michael Biehnnel megsépékelt sci-fi filmet, és utána vásárolja meg, és miután végigolvasta ezt a cikket, szaladjon játszani vele. A szavaim már mit sem érnek: az élményt nektek kell átélni. Azért még azt hozzátenném, hogy dinoszauruszok is vannak. Dinoszauruszok, akik lézert lövellnek a szemükből.

 

Might and Magic Heroes VI: Shades of Darkness, Complete Edition - május 2. - PC 

Sok-sok évvel ezelőtt a Heroes III-ban kidolgoztunk a haverokkal egy nyerő taktikát: arkangyalokkal pakoltuk tele a sereget (nwcavertingoureyes, ha ez mond valamit nektek), így gyakorlatilag nem volt olyan csata, amiből jelentős veszteséggel jöttünk volna ki. De az már régen volt, azóta a szérai a hatodik részéhez ért, sokat változott, sok rajongót nyert és vesztett, most pedig újra itt az idő halomra kaszabolni a mítikus lényeket. Az önállóan futtatható Shades of Darkness egy évszázaddal a Heroes VI eseményei után játszódik, két új kampányt, 7 új lényt, új hős osztályokat, új városokat és épületeket, képességeket, ereklyéket és achievementeket hoz. Az egyik új frakció a Dungeon, amit a Dark Elfek vezetnek. A Complete Edition szintén május másodikán jelenik meg, és ahogy az a nevéből is kitalálható, a játékot és kiegészítőjét, illetve extra pályákat tartalmaz.

Metro: Last Light - május 17. - PC, Xbox 360, PlayStation 3 

Hohó, csak nem a Metro 2033 folytatása jön e hónapban? Csak de. A THQ kezeiből kicsúszott, de a Deep Silver által megmentett Metro: Last Light mindannyiunk nagy örömére nem a süllyesztőben végezte, az egyedi atmoszférával megáldott akciójáték május 17-én biztosan a boltok polcaira kerül. Az orosz metrószerelvények miatt kicsit közelebb érezzük a szívünkhöz, mint azon országok lakói, ahol korszerűbb járműveken lehet utazni, de ez valószínűleg csak néhány embernél súlyozó tényező. A hármas metró vájataiban egyelőre nem mászkálnak mutáns lények, és mi sem lakunk lent, úgyhogy kénytelenek vagyunk a Metro: Last Lighttal átélni az élményt. Én azért jobban örülök ennek.

LEGO Batman 2: DC Super Heroes - május 21. - Wii U

A Nintendo termékek, így a Wii U célkönzönségének nagyrészét is olyan játékosok teszik ki, akik csak pár éve ismerkedtek meg a játékok világával. A fiatalabb korosztály mellett az idősebb generációk is ide sorolhatóak, nekik pedig kiválóan megfelelnek a Traveller’s Tales LEGO játékai, melyek közül most a második érkezik a legújabb Nintendo konzolra. A LEGO City: Undercover után a LEGO Batman 2: DC Super Heroes is megjelenik, melyet ugyan nem szabnak annyira a gamepadhez, mint az Undercovert, de támogatni fogja a TV nélküli játékot, néhány pálya módosítva lett, az irányítás pedig egyes esetekben az érintőképernyő segítségével történik. Meglátjuk, hogy ettől jobb lesz-e a játék, vagy sem.

 

Call of Juarez: Gunslinger - május 22. - PC, Xbox 360, PlayStation 3  

Bár egyik része sem volt tökéletes, a Call of Juarez sorozatnak megvolt a maga varázsa. Az első részt az annak előzményeként szolgáló Bound in Blood überelte, a The Cartel viszont olyan szinten alulmúlta, hogy azt fejtegetni sem érdemes. Ezt látva a Ubisoft úgy döntött, mindenkinek tesz egy szívességet azzal, ha a szériát visszafordítja, és a legújabb, feltételezhetően utolsó epizód, a Gunslinger eseményeit ismét az 1800-as évek vadnyugatába helyezi. A Gunslinger nem is nevezhető folytatásnak, inkább egy amolyan “kezdjünk már valamit a franchise-zal” próbálkozás, amit jól mutat, hogy csak digitálisan kerül forgalomba. Azt nem tudjuk, hogy a sztori szerepe mennyire lesz lényeges, de tekintve, hogy a teljesített pályákat később újrajátszhatjuk a magasabb pontszámért, nem valószínű, hogy amiatt fogjuk szeretni. Sokkal csábítóbb, hogy állítólag Jesse James, Butch Cassidy és Wyatt Earp is megjelenik benne.

Resident Evil: Revelations HD - május 24. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U 

Lehet vajon jó konzolos játékot csinálni egy eredetileg 3DS-re megjelent címből? Ez a kérdés sokakban felmerülhetett, de május 24-ét, a Resident Evil Revelations PC-s, Xbox 360-as, PlayStation 3-as és Wii U-s megjelenésének napját követően nem marad majd kétely. Ez már TÉNYLEG visszanyúlik a túlélőhorroros gyökerekhez, TÉNYLEG kevés lesz a lőszerünk, és TÉNYLEG több rejtvény vár majd megoldásra. A sztori tulajdonképpen egy az egyben a 3DS-es változatból került át, de számos új funkcióval, fejlettebb grafikával (ez mondjuk nem meglepő) és achievementekkel is találkozhatunk. HP szerint jó lesz, én meg hiszek neki, úgyhogy nincs mitől tartani. Kivéve a zombikat.

 

Sniper Elite V2 - május 24. - Wii U

A Wii U verzió lesz a legjobb - mondta anno a Rebellion vezérigazgatója, ami egy igen veszélyes kijelentés. Ugyanakkor elnézve a Wii U-exkluzív funkciókat, már csak kicsit vagyunk szkeptikusak. A Sniper Elite V2 a GamePad használatával kétségtelenül könnyebb lesz elődeinél, lévén az érintőképernyőn megjelenő térképen a megjelölt őrjáratok pontos pozícióját, a robbanások hatósugarát, meg persze a pálya felépítését is kitűnően láthatjuk. Hogy ez a játékélményt valóban növeli-e, azt majd mindenki döntse el maga, mindenesetre valóban hatékonyabban lehet így taktikázni.

 

Fast & Furious: Showdown - május 24. - Xbox 360, PlayStation 3, Wii U

Itt van a Need for Speed sorozat trónkövetelője! Na jó, csak vicceltem. Egyrészt az NFS trónján (a Metacritic toplistája alapján) még mindig a 96-os átlaggal rendelkező Gran Turismo ül, másrészt nem kimondottan bíztató, hogy az új Halálos iramban film (ami, mivel a “halálos” szó már nem fokozható tovább, egyszerűen Halálos iramban 6 néven kerül majd a mozikba) vetítésének kezdete után egy nappal megjelenő játék alapból az Activision kiadásában kerül a boltok polcaira, és mint tudjuk, az utóbbi időkben nem a Bobby Kotick által vezetett cég gyártja a legjobb filmadaptációkat. A Showdown egyébként nem csak egy egyszerű versenyjáték lesz, 30 küldetésben veszünk majd részt, az autók teljes mértékben testreszabhatóak, van co-op mód és Challenge (kihívás) mód is - ez a recept így elmondva nem rossz, de azért van már annyi rutinunk, hogy ne dőljünk be ezek csábításának. Egyezzünk ki egy “majd meglátjuk”-ban.

GRID 2 - május 31. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Aki esetleg megveszi a Fast & Furious: Showdownt, de az első öt perc játék után kihajítja a lemezt az ablakon (ha jó lesz, ha nem, megvan rá az esély), az sem marad autóverseny adagja nélkül. Bár a műfajban nehéz újat mutatni, a GRID 2-nek nem is ez a célja. Mivel az első rész a világ egyik legjobb, nem utolsó sorban LAN-party kompatibilis versenyjátéka, és a maga egyszerűségével - értve ezalatt a powerupok és más fölösleges játékelemek hiányát - töretlen a sikere, a formulán nem kell változtatni. Valós helyszíneken versenyezhetünk majd (Abu Dhabi, Párizs, az Egyesült Államok több pontja), illetve kipróbálhatjuk a realizmus és a hozzáférhetőség közti határon ücsörgő TrueFeel irányítási technológiát is. Egyedül az bánt minket, hogy nem lesz belső nézet - a Codemasters Racing szerint ez felesleges, csak a játékosok elenyésző hányada használja.

 

FUSE - május 31. - Xbox 360, PlayStation 3

Méltatlanul kevés információ érkezik róla, pedig igen érdekes kezdeményezés az Insomniac Games és az EA kooperációjában alakuló, konzol exkluzív Fuse. A négy személyes co-opot kínáló FPS az Overstrike 9 nevű négyfős csapat ténykedéseibe enged betekintést, akik egyedi kütyüjeik és együttműködésük kombinálásával hatolnak be ellenséges területekre, hogy megakadályozzák a Fable nevű rosszarcú által vezetett szervezet világuralmi terveinek beteljesülését. Ha nem is a sztori miatt, de az egyedi fegyverek, technológiák miatt igen érdekes lehet, jöjjön-jöjjön hamar.

 

Painkiller: Hell & Damnation - május 31. vagy június 30. - Xbox 360, PlayStation 3

Csak nem akar megérkezni a Painkiller sorozat első részének felturbózott változata a Microsoft és Sony játékgépeire. PC-re már megjelent, nem dobtuk magunkat hanyatt tőle, a konzolos kiadás pedig valószínűleg csak a pénzt viszi el. Mindenesetre ha az eleve féláron forgalomba kerülő alapjátékot nem is, a jóságokkal megtömött gyűjtői kiadást mindenképp érdemes megvenni, de azt is csak akkor, ha a sorozat igazi rajongói vagyunk. Jár hozzá 2 A3-as poszter, 5 matrica, 2 képeslap, 1 művészeti füzet, két DLC, egy “Így készült” DVD és egy zenei CD.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)