Hirdetés

Ezekkel játszunk márciusban

|

Megérkezett végre a tavasz, de amellett, hogy a szabadban rohangálunk önfeledten, játékra is kell időt szakítani.

Hirdetés

Ilyen felhozatal mellett képtelenség a szabadidőnket friss levegőn tölteni, de ha a szülők ki akarnának terelni titeket a kertbe, egyvalamiről győződjetek meg: a kontroller maradjon hatótávolságon belül, a TV vagy monitor pedig legyen az ablak felé fordítva. 

Tomb Raider - március 5. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Már javában kerülnek fel az internetre az új Tomb Raider értékelései, amelyek alapján egyértelműen kihirdethető, hogy az ifjú Lara ténykedései legalább annyira izgalmasak, mint jövőbeli másáé. A külföldiek szerint a Crystal Dynamics kitett magáért, amivel mi is mélységesen egyet tudunk érteni. Amíg vártok a hamarosan élesedő tesztünkre (meg persze arra, hogy a játékot a kezetekben tarthassátok), tekintsétek meg újra a játék alábbi trailerét, ami több okból is beindítja nyálelválasztásunkat. Ha szeretnétek kipróbálni, ma este (március 1.) lehetőségetek nyílik rá az ingyenes launch party keretében.

The Sims 3: Egyetemi Évek - március 8. - PC, Mac

Tudjátok, van az a sorozat, amit anno Will Wright teremtett meg, hatalmas felhajtás volt körülötte, minden második lányt ez vezetett be a videojátékok világába. A rivaldafény, a hatalmas rendezvények, a hajnalig tartó virtuális emberke-pátyolgatás már többé-kevésbé a múlté, de az Electronic Arts továbbra is igyekszik új életet lehelni a The Sims 3-ba a kiegészítő csomagok fokozatos kiadásával. A legújabb pakk az Egyetemi Évek nevet viseli, és nem nehéz kimatekozni, hogy milyen tartalommal bővíti a játék lehetőségeinek kínálatát.

SimCity - március 8. - PC

Wright mester másik, emlékezetes alkotásokkal teli szériája is felfrissül, és ezzel kapcsolatban valamivel több izgalom is gerjed a szívünkben (már ha ott gerjed egyáltalán). A SimCity azok alapján, amit eddig láttunk, zseniális és a végletekig szórakoztató lesz, felfrissíti végre a városépítős játékok nem túl jelentős méretű műfaját. A GlassBox motor elég komoly dolgokra képes, a véletlen események, balesetek, katasztrófák gyakrabban fognak bekövetkezni, ráadásul az egész játék minden eddiginél látványosabb lesz, így még elégedettebbek lehetünk, miközben istent játszunk.

 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 - március 8. - Xbox 360, PlayStation 3

Bocsánat a személyeskedésért: itt nem tudok lázba jönni. Játszottam valamelyik Ultimate Ninja Storm játékkal, de a karakter mozgása olyan hihetetlenül lassú volt, hogy mire elértem volna az első NPC-hez, inkább kivettem a lemezt az Xboxból, és kerestem valami pörgősebbet. A Naruto manga alapján készülő széria immáron harmadik számozott részéhez érkezett, és elsősorban ismét a rajongók szívébe igyekszik belopni magát. Lesznek benne bossharcok, QTE-k, meg minden, ami kellhet. Hogy milyenre sikerült? Azt a 2013/03-as GameStarból tudhatjátok meg.

Total War: Shogun 2 - Gold Edition - március 8. - PC

Több okból is imádjuk a Total War sorozatot, melynek következő része, a Rome II már javában készülget. Aki viszont még a Shogun 2-vel sem játszott, vessen egy pillantást az igen impozáns Gold Editionre, ami mindkét kiegészítőt, továbbá a Blood Pack kivételével az összes DLC-t is tartalmazza. Figyelemre méltó az egyedi dobozkép is, szépen fog mutatni a polcon mindazoknak, akik szeretnék gyűjteményük részeként tudni.

 

StarCraft II: Heart of the Swarm - március 12. - PC, Mac 

Bizonyára nem kell bemutatnom a Blizzard sorozatának legújabb darabját, mivel a cikk készítésének pillanatában is Kerrigan néz ránk a GSO főoldalán. A zerg rajt hamarosan irányításunk alá vehetjük, amit a GameStar csapatával együtt kétféleképpen is megünnepelhettek: egyrészt úgy, hogy eljöttök a launch partyra, ahol velünk is találkozhattok, másrészt pedig ha nálunk rendelitek elő a játékot, az önmagában ünnep. Kaptok mellé egy GameStart és egy posztert is, mi pedig nagyon hálásak leszünk nektek. Öröm.

Sniper: Ghost Warrior 2 - március 12. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U 

A City Interactive legsikeresebb játékának folytatását olyan gondosan ápolgatják, hogy már mi sem tudjuk követni, hanyadszorra halasztották el a megjelenését. Mindenesetre most már elég biztosak abban, hogy nem fog késni, az aranylemez már a sokszorosító üzemben van, hiszen 11 nap múlva már a boltok polcaira kell költöznie a kész példányoknak. Nálunk HP kapta meg az érdemet, hogy tesztelhesse, a 2013/03-as GameStarban olvashatjátok véleményét, ha kezébe kerül addig a játék valahogy.

 

God of War: Ascension - március 13. - PlayStation 3 

Tudjuk, hogy a következő generációs PlayStation megjelenése még idén esedékes, de a jellegzetes franchise-ok közül számos olyan van, ami a jelenlegi generációtól egy új játékkal búcsúzik. A pletykák szerint a Gran Turismo sorozatból is lesz még egy epizód PS3-ra, heteken belül pedig a God of War széria is egy új, multiplayerrel feltuningolt részt kap. Az Ascension minden eddiginél mélyebb betekintést enged Kratos lelki világába, akit Arész tőrbe csalt, és megölette vele családját, emiatt képzelhetitek, milyen érzések kavarognak benne.

Gears of War: Judgment - március 22. - Xbox 360 

A Gears of War sorozat fő trilógiája után a múltba kalandozunk vissza, méghozzá oda, amikor Marcus Fenix és Dominic Santiago még nem találkozott a későbbi csapat két másik oszlopos tagjával, Bairddel és Cole-lal. Új karaktereket is megismerhetünk majd, betekintést nyerhetünk háttértörténetükbe, és a főbb szereplőket irányítva különböző eseményeket élhetünk át. Hamarosan erről is olvashattok tesztet a 2013/03-as GameStar magazinban és itt a GSO-n is, de annyit elárulhatunk, hogy maximálisan hozza az elvárható szintet.

 

Resident Evil 6 - március 22. - PC

A konzolosok már oda-vissza végigjátszották, a PC-seknek csak most jut a Resident Evil sorozat legújabb része által nyújtott igen kevés jóból. A rajongók csalódtak, de a szériához újonnan csatlakozókat és a kritikusokat sem nyűgözte le maradéktalanul (bár az, hogy 4,8 millió példányt adtak el belőle, azért nem hangzik annyira rosszul). Mindenesetre érkezik a Resident Evil 6 számítógépes verziója, méghozzá egy vadonatúj, No Mercy nevű többjátékos móddal, ami a Mercenaries módot teszi jelentősen nehezebbé. Ezen felül még négy, konzolokon többnyire már elérhető játékmód is letölthető lesz, a PC-seknek természetesen tök ingyen. Kíváncsian várjuk, hogy ki hogy fogadja majd a zombis lövölde érkezését.

The Walking Dead: Survival Instinct - március 22. - Xbox 360, PlayStation 3, Wii U

Eleve hátrányból indul a Dixon testvérpár a sorozat eseményei előtti életét bemutató játék, hiszen a The Walking Dead franchise-ból a Telltale egy olyan kalandjátékot csinált, amire hosszú évekig emlékezni fogunk. A Survival Instinctet várjuk persze, de az eddig látottak nem nyűgöztek le minket, és ez nem az ötepizódos játékkal való összehasonlítás miatt van. Az, hogy Michael Rooker és Norman Reedus kölcsönzi a hangját a fő karaktereknek, mindenképp ad majd egy kellemes alaphangulatot. A PC-s verzió a pletykák szerint a kukában landolt, de a legtöbb felhasználó szerint még Argentína sem fog sírni érte.

BioShock Infinite - március 26. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Fura kapcsolatban vagyok a BioShock játékokkal: az első részt rettenetesen vártam, de kicsit csalódtam benne (emiatt sokan lenéznek errefelé). A második rész miatt szintén izgultam, de hamar beleuntam a Big Daddy-létbe. Ez viszont nem tántorított el attól, hogy a BioShock Infinite minden egyes kikerülő infómorzsáját úgy pakoljam magamba, mint aki egy hete nem evett (infót). Az Xbox Live-on jelenleg is futó akció keretében megvettem, és ismét adtam egy esélyt az első epizódnak, amit most már dacból is végig fogok játszani, mielőtt a víz alól az égbe költöznék. Házi BioShock fanatikusunk, Dudu már szinte kikapcsolhatatlan, majdnem nekiment szegény Chavának, amiért ő próbálhatta ki idő előtt a játékot. Ilyenek ezek.

Sly Cooper: Thieves in Time - március 27. - PlayStation 3

A Sly Cooper sorozat segítette a Sucker Punch fejlesztőcsapatát abban, hogy elegendő tapasztalatot szerezzenek az InFamous játékok megalkotásához. A fejlesztést a harmadik rész megjelenése után a Sanzaru Games vette át, akik az előző részek grafikai felturbózása után a Thieves in Time névre hallgató negyedik epizóddal szeretnék bizonyítani, hogy mennyire jól értenek a lopakodós-mosómedvés játékok készítéséhez. Az Egyesült Államokban már az előző hónapban kijött, az értékelések többnyire pozitívak voltak, mivel semmi változás nem érinti az európai verziót, nálunk is hasonlóra lehet számítani.

LEGO City: Undercover - március 28. - Wii U 

Hogy én mennyi ideje várok már erre... Volt ugye anno még a dinoszauruszok korában a LEGO Island sorozat, amiben egy nyílt, ugyanakkor nevetségesen kicsi világban kalandozhattunk. A Traveller’s Tales már több ízben bizonyította, hogy zseniálisan értenek a LEGO videojátékok készítéséhez, így természetesen ezúttal is őket kérték fel, hogy elkészítsék a Wii U-exkluzivitást élvező Lego City: Undercovert, ami tulajdonképpen egy legósított GTA, csak itt beépített rendőrként kell mindenféle küldetésekben részt venni. Ha olcsóbb lenne, már csak ezért is vennék egy Wii U-t.

Army of Two: The Devil’s Cartel - március 29. - Xbox 360, PlayStation 3 

Ritka az olyan játék, ami annyira a csapatjátékra koncentrálna, mint az Army of Two sorozat tagjai. Mindkét előző részben elengedhetlen volt, hogy segítsük egymást a bevetések során, és ez most sem lesz másképp. Ami viszont változott, az a két főszereplő: Elliot Salem és Tyson Rios más elfoglaltságaik miatt nem tudják felvenni a harcot a drogkartelekkel, így a TWO Alphát és Bravót küldi bevetésre. Akcióban nem lesz hiány, a történet is igazán kedvünkre való, és a legutóbb megjelent trailerben felfedezett csavar arra enged következtetni, hogy lesznek még meglepetések. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)