Hirdetés

Ezekkel játszunk novemberben

|

Leesett az első hó, ilyenkor különösen kellemes a szoba melegében élvezni a játékipar termékeit.

Hirdetés

Egy hónapra vagyunk a nagy karácsonyi dömpingtől, de a kiadók tisztában vannak vele, hogy akkortájt nem mindenkinek lesz elegendő pénze bevásárolni a játékokból. Ezzel számolva már e hónapban is rengeteg jelentős címet kapunk, amiket érdemes lesz felírni a listára. Mivel nemsokára a Wii U is startol, a boltokba kerülnek a kezdőcímek, amik válogatásunkba nem kerültek be, mert még a végén izomláz lenne az ujjatokban a sok görgetés miatt. A Wii U megjelenésének következtében ezentúl nem jelöljük, ha egy játék Wii-re is érkezik, mivel az az esetek többségében összeegyeztethetetlen a többi platformra érkező verzióval. 

Need for Speed: Most Wanted - november 2. - PC, Xbox 360, PlayStation 3 

Az Electronic Arts sok baklövés után lekapcsolta a Need for Speed szériáról a Black Boxot, és az autós játékok műfajában egy több ízben is bizonyított fejlesztőstúdiót, a Criterionra bízták a Hot Pursuit fejlesztését. Mivel a produktum elnyerte a kritikusok és a játékosok tetszését, a Most Wanted remake-jének elkészítése is a Criterionra hárult, ők pedig az eddigi kritikák alapján ismét helyt álltak és megmutatták, hogy van olyan irány, amibe a szériát toszogatva az visszanyerheti régi fényét. A Most Wanted nem csak a Need for Speed sorozatot, de a nyílt világú autóversenyes játékok műfaját is forradalmasíthatja, de erre csak a november másodikai megjelenés után kerülhet sor.

WWE ’13 - november 2. - Xbox 360, PlayStation 3

Itthon nincs akkora kultúrája, az Egyesült Államokban viszont hatalmas sikernek örvend a pankráció, ami a színészkedés kicsit veszélyesebb verziója. A THQ tavaly úgy gondolta, hogy a rajongók nem csak nézni, de konzoljaik segítségével átélni is szeretnék a viadalokat, így kiadta a WWE ’12-t, ami meglepően nagy siker lett, ebből pedig egyértelműen következett, hogy szükség van a folytatásra is. Az előbbi verzióhoz képest a fejlesztők számos változást eszközöltek a Road to WrestleMania módot például az Attitude Era mód váltja fel, a World Championship Wrestling pedig nagyon kis mértékben lesz jelen. Az Attitude Era mód tulajdonképpen egy kampány, amiben a 35 szupersztár mindegyikével ringbe szállhatunk a 65 meccs során. A különböző karakterekhez különböző küldetésszálak is tartoznak, amik megismertetik velünk a harcosok történetét.

 

Football Manager 2013 - november 2. - PC, Mac

2005 óta hódítja meg a futballrajongók szívét a Football Manager széria, ami az utóbbi időkben kezdett kicsit ellaposodni. Ezt a fejlesztők is érezték, a Football Manager 2013 számos változást tartalmaz, köztük új játékmódokat, új lehetőségeket. Eddig soha nem tapasztalt részletességgel szabhatjuk meg csapatunk ténykedéseit és vezethetjük őket a győzelemhez, de akik nem szeretnének többszáz órát tölteni a játékban, azoknak rendelkezésükre áll az elődökhöz hű Classic mód is. A változások számát hosszasan lehetne sorolni, ha szeretitek a műfajt, semmiképp ne hagyjátok ki.

Halo 4 - november 6. - Xbox 360

Azt hittük, hogy a Halo 3-mal lezáratlanul ér véget Master Chief története, de a Microsoft megnyugtatott minket a Halo 4 bejelentésével. A játék négy évvel a Halo 3 történései után játszódik, a főszereplők természetesen ismét az örökösen maszk mögé bújt katona, Master Chief és hű társa, a mesterséges intelligencia, Cortana. A sztori egyedül és akár három társunkkal karöltve is végigjátszható lesz, a korábbiakkal ellentétben viszont a játékosok nem különböző katonákat, hanem mind a négyen Master Chiefet (vagy ha úgy tetszik, a klónjait) irányítják. A Reach-ből és ODST-ből ismerős Firefight mód Spartan Ops néven tér vissza, itt lesz a Forge pályaszerkesztő és számos multiplayer játékmód is. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy nekünk hogy tetszik, a 2012/11-es GameStarban olvasható tesztünkből tudhatjátok meg.

 

Mass Effect Trilogy - november 6. - PC, Xbox 360

A szerkesztőségben többen is játszottunk valamilyen formában az utóbbi idők legkiválóbb sci-fi szerepjátéksorozatának egy részével, de kevesen mondhatjuk el, hogy mindhárom epizódon túljutottunk volna. Épp ezért örülünk annyira a Mass Effect Trilogy megjelenésének, ami a három alapjáték mellett platformtól függően DLC-ket is fog tartalmazni, ráadásul egy igen csinos dobozba csomagolják. A PC-s kiadásban az első részhez a Bring Down the Sky és a Pinnacle Station, a másodikhoz Cerberus Network, a harmadikhoz pedig az Online Pass lesz csomagolva, míg az Xbox 360-asból az első rész DLC-i kimaradnak. A PlayStation 3-as kiadás csak később jön, de jó hír, hogy az eredeti Mass Effect a Trilogy megjelenésével egyidőben önmagában is megvásárolható lesz a PlayStation Netwörkön keresztül.

Rockstar Games Collection: Edition 1 - november 6. - Xbox 360, PlayStation 3

A Rockstar Games-ről köztudott, hogy nem adnak ki rossz játékot a kezükből, minden produktumuk aranyat ér. Akit viszont valamilyen oknál fogva ezidáig nem vonzottak a komoly történettel ellátott alkotások, azoknak most remek alkalma nyílik egyben megvásárolni négy (vagy öt) teljesértékű, többtíz óra játékidővel rendelkező játékot. A Rockstar Games Collection: Edition 1-ban megtalálhatjuk a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City-t (ami a The Ballad of Gay Tony-t és a The Lost and Damnedet tartalmazza), a Midnight Club: Los Angeles Complete Editiont, a Red Dead Redemptiont és az L.A. Noire-t. Az öröm sajnos nem teljes: amellett, hogy említett játékok DLC-i teljesen kimaradtak a csomagból, - érthető módon - PC-re sem jelenik meg, ráadásul a Take Two az európai megjelenést sem erősítette meg. Aki vágyik a csomagra, az az Egyesült Államokból próbálhatja beszerezni, de készüljön fel, hogy a hatvan dolláros induló árra még különböző adók, vámok is tornyosulhatnak.

 

LittleBigPlanet Karting - november 7. - PlayStation 3

A Sony legszerethetőbb karaktere Sackboy, a kis babzsákfigura, aki a Media Molecule-nak köszönhetően rengetek kellemes percet szerzett nekünk, ha gondolkodtató platformerrel szerettünk volna játszani. A kiadó úgy döntött, bővíti a franchise-t, és a ModNation Racers-szel bizonyított United Front Games-t bízza meg azzal, hogy a Media Molecule-lel együttműködve elkészítsenek egy árkád versenyjátékot. Kartondobozokból és egyéb, rendkívül egyszerű anyagokból összetákolt járgányunkkal kell száguldozni, miközben power-upokat veszünk fel, amiket előre és hátra is kilőhetünk. Egyedi játékmódok is helyet kaptak, ilyen például a Battle Mode, ahol egy arénában kell különböző fegyverekkel elpusztítani ellenfeleinket. A pályák során a jól ismert kötelet is használhatjuk, sőt néhány pályarészen csak így fogunk tudni túljutni. A szerkesztés szabadsága természetesen itt is jelen van, a go-kartok és zsáklények testreszabása mellett saját pályákat is készíthetünk, amiknek nem feltétlenül kell a hagyományos versenyzésről szólniuk.

Angry Birds Star Wars - november 8. - PC, Mac

Nem mindig van jó vége annak, ha világok ütköznek, a Rovio és a Disney által a napokban felvásárolt LucasArts viszont úgy döntött, jó ötlet lenne a mérges madarakat a Csillagok Háborúja környezetébe helyezni. Az eddigi epizódok - köztük a Space - tulajdonságait egytől-egyig magában hordozó, ugyanakkor új élményt nyújtó játékban a madarak a lázadók, míg a disznók a birodalmiak szerepében tetszelegnek, az ő képességeiket és eszközeiket használhatják. Fénykardok, lépegetők, droidok, minden van,  ami kell, a végeredményt pedig november nyolcadikán láthatjuk.

Call of Duty: Black Ops II - november 13. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

A Modern Warfare 3 lapossága sokakban keltett rossz érzést a szériával kapcsolatban, sokan gondolták úgy, hogy a Call of Duty-ban - és a modern hadviseléssel foglalkozó játékokban - nincs több. Az Activision is érezte, hogy ezt idén már nem tudja lenyomni túl sok játékos torkán, ezért döntöttek úgy, hogy a Black Ops II nem csak más, hanem jóval több is lesz a Modern Warfare-eknél. Több kampányt is kapunk, köztük egy olyat, ahol legfőbb ellenségeink nem terroristák vagy forradalmárok lesznek, hanem élőholtak. A másik két szál közül az egyik a Black Ops-ban megismertet folytatja, míg a másik egy jövőben játszódót mutat be, a kettő között pedig van kapcsolat: az első főhőse a második főhősének az apja.

Wonderbook: Book of Spells - november 14. - PlayStation 3

A Wonderbook a Sony legújabb kiegészítője, mely tulajdonképpen egy ábrákkal teli könyv. Az ábrákat a PlayStation Eye felismeri, a képernyőn pedig mágikus oldalak jelennek meg, amik főleg a gyerekeket fogják lenyűgözni. Az ehhez érkező első játék történetét maga J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője írta. A Book of Spells-ben természetesen a varázslaté a főszerep, a Move-ot varázspálcaként használva különböző tevékenységeket kell végeznünk, majd ha egy szakasszal készen vagyunk, egyszerűen csak lapozunk egyet, és máris egy újabb feladattal találhatjuk szembe magunkat.

Karateka - november 14. - Xbox 360, PlayStation 3

Lehet, hogy csak keveseknek cseng ismerősen a Karateka neve, pedig egy igen meghatározó alkotásról van szó. 1984-ben jelent meg és nem más, mint a Prince of Persia sorozatot is jegyző Jordan Mechner fejlesztette egyetemi évei alatt, teljesen egyedül. 2010-ben határozta el, hogy mivel még manapság is számos interjúban kérdeznek tőle a Karatekával kapcsolatban, ideje megcsinálni a felújított, modern konzolokra szánt, az Apple II számítógép korlátozásait magán már nem viselő remake-et. A remake alapjában véve hű marad az eredeti játékhoz, az irányításon viszont változtatnak, hogy a mozdulatokat ne lehessen túl könnyen mesteri szintre fejleszteni. A humoros elemeket, easter-eggeket is lecserélik, mivel ugyanazok a poénok másodszorra már nem ütnének akkorát. A digitálisan forgalmazott játék csak konzolokra lesz elérhető. (A videó az eredeti játék jeleneteit tartalmazza)

The Sims 3: Évszakok - november 16. - PC, Mac

A The Sims sorozat talán már nem annyira népszerű, mint egykor volt, de megvan a maga rajongótábora, akiknek még érdemes újabb és újabb kiegészítőket kiadni. Az Évszakok kiegészítő, ahogy a neve is mutatja, évszakokat és azokhoz tartozó tevékenységeket varázsol a simek világába, így úszhatunk a nyári nap fűtötte tengerben, snowboardozhatunk a havas lankákon és minden olyan dologra rávehetjük virtuális emberkéinket, amiket eddig az állandó nyár miatt nem tehettünk meg. Ezt is teszteltük, a cikket szintén a 2012/11-es GameStarban találjátok.

Sonic & All-Stars Racing Transformed - november 16. - Xbox 360, PlayStation 3

Aki esetleg nem rendelkezik PlayStation 3-mal, vagy Sackboy és társai helyett inkább Sonic és a SEGA 28 másik karakterével szeretne versenyezni, az vessen egy pillantást a Sonic & SEGA All-Stars Racing folytatására. Az árkád autóversenyzés kedvelőinek körében eddig is nagy sikernek örvendett, az új résszel pedig valószínűleg mégnagyobb rajongótábort szerez magának a sorozat. A Transformed egyik érdekessége, hogy a járművek képesek átalakulni, alkalmazkodni a környezethez, így a szárazföld mellett a vízen és a levegőben is a megfelelő járművel szágudhatunk. A pályák maguk is menet közben alakulnak. További érdekesség, hogy a power-upokat nem a pályán elszórtan találhatjuk meg, hanem egy úgynevezett All-Star meter feltöltődése után aktiválhatjuk.

Epic Mickey 2: The Power of Two - november 18. - PC, Mac, Xbox 360, PlayStation 3

Warren Spector Wii-exkluzív játéka is folytatást kap, november tizennyolcadikától ráadásul minden asztali platformra megvásárolható lesz a The Power of Two alcímmel ellátott játék. Mint azt a neve is mutatja, egy helyett két karaktert is irányíthatunk, Mickey mellett Oswald, a nyúl is játszható karakter, utóbbi viszont nem egy ecsettel, hanem egy távirányítóval fog rohangálni, és annak használatával teszi el láb alól vagy fordítja a mi oldalunkra az ellenfeleket. Az ellenfél ismét a gonosz Mad Doctor.

Hitman: Absolution - november 20. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

A lopakodós játékok nagy rajongójaként kiemelt izgalommal várom a 47-es ügynök legújabb kalandjait bemutató akciójátékot. Egy pici aggodalom is van bennem amiatt, hogy az IO Interactive a fejlesztők állítása szerint nagyobb közönségnek szól majd, a játékmenet valamivel könnyebb lesz. A történet szerint a 47-est egykori munkaadói elárulták, egy összeesküvés áldozata lett, a rendőrség a nyomában van. Menekülés helyett inkább végére jár az eseményeknek, elteszi láb alól azokat, akiknek vélhetően köze volt a helyzet kialakulásához. Számos elemet emeltek át más játékokból, minek köszönhetően egy gombnyomásra látható lesz, hogy az ellenség milyen útvonalon közlekedik. 

PlayStation All-Stars Battle Royale - november 21. - PlayStation 3

A PlayStation 3 tulajdonosok számára hamarosan egy igazán érdekes verekedős játék válik majd elérhetővé. A PS All-Stars Battle Royale-ban többnyire a Sony által kiadott játékok főhősei csapnak majd össze (köztük Cole az InFamous-ből, Nathan Drake az Unchartedből és Kratos a God of Warból), de más fejlesztők játékainak főszereplőivel (pl. BioShock, Devil May Cry) is megpróbálhatjuk szétgyepálni egymást. A Tekken egyik legjelentősebb karaktere, Heihachi Mishima is tiszteletét teszi, úgyhogy a verekedős játék-veteránok is megtalálhatják a számításukat.

Assassin’s Creed III - november 23. - PC

Az utóbbi időkben másról sem szólt a játékvilág, mint az Assassin’s Creed III megjelenéséről, lévén ez valóban hatalmas dolog. Egy több éve sikeresen futó széria első fejezete ér most véget, a játékosok végre megtudhatják, hogyan végződik Desmond és a templomosok harca, de nem utolsó sorban Connort, Desmond amerikai felmenőjét is megismerhetik. A konzolos játékosok valószínűleg gőzerővel tepernek a játék vége felé, a PC-seknek viszont valamivel több mint három hetet kell várniuk, hogy ugyanabban az élményben lehessen részük. Ez afféle hagyomány, de inkább a várakozás, minthogy egy gagyi portot kapjunk.

 

LEGO Lord of the Rings: The Video Game - november 23. - PC, Xbox 360, PlayStation 3 

Már a LEGO Star Wars megjelenése óta vártuk, hogy mikor jön el ez a pillanat. Középfölde is bekockásodik végre, egy humoros átértelmezésben játszhatjuk végig a Gyűrűk Ura trilógia történéseit, méghozzá szinte bármilyen platformon, amin kedvünk szottyan. A humorból kicsit visszavettek, néhány komolyabb jelenetet viszont kimondottan családbaráttá tettek, és remélhetőleg senki nem fogja azt harsogni a levegőbe, hogy “Szaszok! Jönnek a szaszok!” A játék érdekessége, hogy rendelkezésünkre áll majd egy folyton növekvő inventory, ahova különböző tárgyakat pakolgathatunk.

 

Family Guy: Back to the Multiverse - november 23. - Xbox 360, PlayStation 3

Már szeptemberben is nagyon vártuk, de valamilyen oknál fogva csak nem került a boltok polcaira a Family Guy Road to the Multiverse című epizódját feldolgozó játék. A kiadó és a fejlesztők sem mondtak akkor még semmit, később viszont nyilvánosságra hozták az új, valószínűleg végleges megjelenési dátumot, ami november 23. A játékban egyébként - az előzetes információkkal ellentétben - nem csak Briannel és Stewie-val, de a sorozat más karaktereivel is játszhatunk, osztott képernyős módban egyszerre akár négyen is.

Far Cry 3 - november 29. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

A rendkívül sikeres első és a könnyen felejthető második rész után jön a Far Cry sorozat harmadik része, melyben biztosan nem kell maláriával küzdenünk csata közben. Afrika helyett ismét egy trópusi szigeten találjuk magunkat a turista Jason Brody szerepében, aki eltűnt barátnője keresése közben igen kellemetlen figurákkal is találkozik. Az egyjátékos kampány mellett egy 2-4 fős kampányt is végigjátszhatunk, ami fél évvel korábban játszódik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)