Hirdetés

Ezekkel nyomtuk 25 éve - 1986

|

Lássuk hát, mitől vörösödött a szemgolyónk akkoriban.

Hirdetés

1986 több szempontból is jelentős év volt, idehaza már csak 3 év volt hátra a kommunizmusból, jómagam ekkor voltam 9 éves, merénylet áldozata lett Olof Palme svéd miniszterelnök és öngyilkos lett Molnár Csilla, szépségkirálynő. A szovjetek kegyetlenül elvertek minket a mexikói foci vb-n (kb. azóta nincs magyar foci). Megalakult a svéd Roxette, Queen koncert volt Pesten, átadták a Hungaroringet.

Most pedig következzenek azok a játékok, melyek leginkább jellemzik ezt az évet. Természetesen C64 címekről van szó, de gondolom, hogy ezen senki nem lepődik meg.

Green Beret: ahogyan a neve is sugallja, egy zöld sapkás elit csávóval kellett behatolnunk az ellenséges támaszpontra és kegyetlenül elkenni a rosszfiúk száját. Nagyon durva!

(Exploding) Fist II: a korszakra jellemző karatefilmes divathullámot meglovagolva készült eme remek alkotás, melyben számos helyszínt bebarangolva tudtuk mindenkinek bucira verni a kobakját.

Cobra: az azonos című Stallone film alapján készült játék. A film forgatókönyve hiánytalanul tartalmazta az összes akciófilm klisét, miszerint az öntörvényű, ultra kemény, gyufaszálat rágcsáló zsaru nagyon bepöccen, amiért a bűn uralja a várost és nagyon rendet tesz, miközben mindenki golyót kap, akin fekete bőrkabát van.

Infiltrator: Nagyon titkos ügynökként kell beszivárognunk az ellenséges támaszpontra, bevetve hamis papírokat, altató gázt, robbanóanyagot. Sőt, még a helyszínen talált köpenyt magunkra öltve inkognitónkat is megőrizhetjük, miközben az összes fiókot fel kell túrnunk és van szöveges rész is.

Ace of Aces: az évhez képest forradalminak nevezhető repülőgép-szimulátorral van dolgunk, összetett felhőkezeléssel és látványos grafikai világgal. Rajtunk kívül senki nem maradhat a levegőben!

Ennyi erre az évre, nehéz a választás, hiszen rengeteg jobbnál jobb és emlékezetes játékkal volt lehetőségünk kicsinálni a quickshoot joystickot. A következő év 1991, tartsatok akkor is velünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)