Hirdetés

Ezért nem portolták az első három Uncharted játékot PC-re

|

A Naughty Dog érdekes nyilatkozatott tett az Uncharted: Legacy of Thieves Collection kapcsán.

Hirdetés

A PlayStation 5-tulajok pár hónapja már pörgethetik az Uncharted 4: A Thief's End és az Uncharted: The Lost Legacy játékok felújított változatait, de a PC-s játékosoknak tovább kellett várniuk rá, hogy a Naughty Dog és az Iron Galaxy Studios a lehető legminőségibb portot szállíthassák le. 

A mindkét játékot magába foglaló Uncharted: Legacy of Thieves Collection végül október 19-én landolt a platformon (Steamen és Epic Games Store-on is) számos PC-speficikus funkcióval, mint az ultra széles monitorok támogatása, az állítható textúra- és modellminőség vagy a különböző grafikai opciók.

Mindezek ellenére egyértelmű, hogy a Naughty Dog a PlayStation 5-öt tartotta a fő platformnak, azonban a stúdió alelnöke, Christian Gyrling mégis úgy érezte, hogy ezt egyértelművé kell tennie a PlayStation Blogon megjelent cikkében.

Hirdetés

Maga a poszt így a csapat jelenéről és jövőjéről szólt: 

"Bár a PlayStation 5 továbbra is az elsődleges platformunk marad, úgy láttuk, hogy a PC-re való portolás nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy egy új és hatalmas közönséget érjünk el. Amikor azon gondolkodtunk, hogy mivel debütáljunk PC-n, átnéztük a katalógusunkat, és úgy döntöttünk, hogy az Uncharted-sorozat gyönyörű, világjáró történetei természetesnek tűntek ahhoz, hogy a világ minden táján megismertessük a játékosokkal." 

Gyrling kitért arra is, hogy miért döntöttek úgy, hogy az első három játékot átugorják és inkább a negyedik Uncharted epizódot ültetik át PC-re: 

"Úgy éreztük, hogy míg Nathan Drake első három PlayStation 3-as kalandja narratív szempontból még mindig megállja a helyét, addig vizuálisan jelentős átalakításra lenne szükség, hogy megfeleljenek a modern PC-s kiadásoknak és a játékosok elvárásainak."

Nem nehéz olvasni a sorok között és rájönni, hogy a Sony valószínűleg úgy ítélte meg, hogy az Uncharted: Drake's Fortune, az Uncharted 2: Among Thieves és az Uncharted 3: Drake's Deception portolása túl sok erőforrást igényelt volna, így a legoptimálisabb választás mellett döntött.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Gyrling azonban rámutatott, hogy ezek esetleges kihagyásával sem csorbul a játékosok élménye:

"Az Uncharted-franchise önálló kalandokból áll, amelyekbe új és régi játékosok egyaránt belevethetik magukat, így bár az első három játékban még mindig hihetetlen történetek és karakterfejlődés van, úgy éreztük, hogy a játékosok könnyedén beleugorhatnak az Uncharted 4: A Thief's Endbe, és elmerülhetnek Nathan, Elena és Sully történetében. Különösen az olyan új karakterek bevezetésével, mint Sam Drake, Rafe Adler és Nadine Ross..."

Az is kiderült a bejegyzésből, hogy az Uncharted: Legacy of Thieves Collection fordulópontot jelent a Naughty Dog számára, mivel ezzel sikerült megteremteniük a feltételeket ahhoz, hogy kiváló minőségű játékokat készítsenek PlayStation 5-re a PC-megjelenés lehetőségével együtt, és hogy a két platform közönségének különböző igényeit most és a jövőben is ki tudják elégíteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)