Hirdetés

Ezt érdemes tudni a World of Warcraft: Shadowlands megjelenése előtt

|

Ion Hazzikostas és csapata keményen fognak dolgozni a következő hetekben a következő WoW kiegészítő kikalapálásán. A béta a végéhez közeledik, és így már csak az utolsó simítások vannak hátra.

Hirdetés

Kicsit kevesebb, mint két hónap múlva megjelenik a World of Warcraft: Shadowlands. Azeroth hősei átléphetnek majd a túlvilágra, ahol örök nyugalom helyett számtalan problémát kell majd megoldaniuk. Mielőtt azonban a karaktereké lehetne a főszerep, a fejlesztőknek kell kikalapálniuk a játék bétájában már működő, de közel sem tökéletes rendszereket.

Hirdetés

Lássuk szépen pontokba szedve, hogy a World of Warcraft: Shadowlands kapcsán mire is számíthat a nagyérdemű:

Alt szintezés

A legutóbbi kék poszt szépen felsorolta a megjelenés előtt várható változásokat, kezdve az alt karakterek szintezésével. Jelenleg úgy működik a dolog, hogy minden 50-es szintű, Oribosba (a Shadowlands fővárosa) érkező karakter megválaszthatta a Covenantját, aztán olyan sorrendben pörgetheti le az új zónákat, amilyenben akarja.

Ez egy kicsit megkavarja a sztorit, így a következő béta frissítéssel változik a rendszer. Amikor megérkezünk egy titokzatos új NPC, a Fatescribe vár majd minket, aki felkínál egy választást: szeretnénk újrajátszani a változatlan szintező kampányt vagy a szabadabb fejlődés mellett döntünk? Utóbbi esetben a világ úgy veszi, hogy mi már teljesítettük a sztori küldetéseket, és így a mellékküldetések és bónuszküldetések, segítségével, sokkal szabadabb formában hozhatjuk fel új karakterünknek a 60-as szintre.

Torghast

A végtelen torony is változik, legalábbis, ami annak megnyitását és bemutató küldetéseit illeti. A bétatesztelők többször jelezték, hogy a tutorial missziók túl hosszúak és nagy részük felesleges, így a Blizzard átdolgozza a felvezetés struktúráját. Mindenki sokkal gyorsabban kezdhet majd neki a Legendary tárgyak farmolásának és a végtelen torony felfedezésének.

PVP tárgyak

A Shadowlandsben visszatérnek a PVP tárgyárusok, de ezekkel is komoly gondok vannak. A PVP harcokat kedvelő játékosoknak a béta jelenlegi állapotában rengeteg időt kell eltölteniük a darálóban (egy teljes PVP szett gyakorlatilag 600+ Battlegrounds meccsbe kerülne) és egy olyan szettet kapnak ezért, ami jelentősen gyengébb, mint a gyorsabban megszerezhető Mythic+ felszerelés. A Blizzard jelenleg dolgozik azon, hogy helyrerakja a PVP cuccok erejét, de jelenleg ezzel kapcsolatban nem adtak pontos infókat.

Covenantok

A legnagyobb közösségi vitákat a Covenant frakciók, és a hozzájuk kötődő képességek generálták. A négy Covenant gyakorlatilag a Shadowlands Class Hall rendszereként funkcionál majd, azzal a különbséggel, hogy mi választjuk meg, hogy melyikhez szeretnénk tartozni. A legnagyobb vitát az okozta, hogy minden Covenanthoz tartozik egy-egy képesség, ami komolyan befolyásolhatja a karaktereink erejét.

A Covenantok persze nem csak egy új varázslatot, de rengeteg tematikus felszerelési darabot, extra tennivalókat, hozzájuk kötődő sztori küldetéseket, egy új bázist és sok minden mást is nyújtanak. A Blizzard célja ezekkel egy identitás felépítése, így a Paladinunk nem "csak" egy Paladin lesz, hanem  egy Night Fae Paladin vagy Venthyr Paladin.

A közösség keménymagja attól tart, hogy a rendszerhez kapcsolódó képességek komoly problémát jelentenek majd. Egyes varázslatok már most a bétában is sokkal hasznosabbnak tűnnek, mint a társaik, így lesznek, akik kötelezőnek érzik majd azt a Covenantot választani, amelyik a kasztjukhoz optimálisabb képességet biztosítja, és nem azt, amelyik minden más szempont alapján tetszene nekik. Rengetegen kampányoltak azért, hogy a Blizzard függetlenítse a karakter-erőt a Covenant választástól.

A Blizzard annyit enged, hogy nagyban megkönnyítik majd a Covenant váltást, de az így is egy hátrányos helyzetbe lökheti majd azokat, akik egyik csapatból a másikba igazolnak. A Covenantokkal az a cél, hogy amikor megválasztjuk az egyiket, akkor kitartsunk amellett, így szükségszerűen komoly ára lesz annak, ha valaki az "optimális" loadout kedvéért egyikből a másikba ugrál majd.

Meglátjuk, hogy ennek milyen hatása lesz a játékra, amikor a World of Warcraft: Shadowlands megjelenik 2020. október 27-én. Ti adtok majd neki egy esélyt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)