Hirdetés

Ezt lehet most tudni a Call of Duty: Black Ops Cold War multiplayer módjáról és a bétáról

|

A mai livestream során sok mindent elárultak a fejlesztők a Call of Duty: Black Ops Cold War többjátékos szegmenséről, gameplay és hangulatcsináló trailer is érkezett.

Hirdetés

Mivel eleve a szokottnál valamivel később jelentette be az Activision az idei Call of Dutyt, valamelyest sietnie kell az információk kiszórásával, mert november 13-án eljön a megjelenés napja, addigra jó lenne minden fontosat tudni a Black Ops Cold Warról. A pár héttel ezelőtti bejelentéskor elsősorban az egyjátékos kampányról és az eseményeknek otthont adó környezetről esett szó, de ma a multiplayer és a Warzone újításai kapták a főszerepet.

A többjátékos mód felépítése nem fogja nagyon váratlanul érni azokat, akik az elmúlt években játszottak Call of Duty játékokkal, de lesz, ami változik mind a Modern Warfare-hez, mind a Black Ops 4-hez képest. Nincsenek például egyedi képességekkel, kütyükkel rendelkező specialisták, a különböző karakterek csak külsejükben térnek majd el egymástól. 

Hirdetés

Az események a kampány után játszódnak, a CIA, az MI6 és a KGB egységeinek tagjaiként lövöldözhetünk majd egymásra. A szokásos TDM, S&D, Domination és Kill Confirmed mellé bekerül egy 6v6-os VIP Escort nevű mód, amiben egy játékos a VIP szerepét tölti be, és mindössze egy kiszuperált pisztolyt, egy UAV-t, és füstgránátot használhat, a többiek feladata pedig megvédeni őt. Újdonság a 12v12-es, járművekkel tarkított Combined Arms is, valamint a 40-fős, feladatalapú Fireteam, amiben 10 négyfős csapat esik egymásnak óriási pályákon. Visszatér továbbá a Black Ops 4-ből a Control.

A Gunsmitht átemelik a Modern Warfare-ből, és fegyverenként akár 54 kiegészítő közül választhatjuk ki azokat, amik nekünk kényelmesek (vagy amit épp a profik javasolnak). Lesznek wildcardok, melyek egyike lehetővé teszi, hogy nyolc kiegészítőt tegyünk a fegyverünkre, de olyan is akad, amivel például több gránátot vihetünk magunkkal. Azt, hogy melyik tár, távcső, markolat, stb. pontosan mit változtat, egy átláthatóbb kezelőfelület mutatja meg.

A scorestreakek úgy működnek majd, hogy pontjaink nem nullázódnak le, ha meghalunk, viszont használat után mindegyik segítségnél megjelenik egy számláló, és amíg az le nem jár, nem vethetjük be újra. Az igazán erős scorestreakeket csak a legjobbak vethetik majd be, és az ölések összefűzéséért extra pontok járnak. Lesznek persze perkek is, továbbá visszatérnek és újdonságokkal egészülnek ki a field upgrade-ek. 

Sokak örömére nem kell majd töltögetni az életerőnket, automatikusan visszatöltődik, és nincs korlátja annak, mennyi ideig sprintelhetünk. Mikor elkezdjük a rohanást, gyorsabbak vagyunk, aztán lassulunk egy kicsit. Lehet majd csúszni a földön és kötélen, de nem lesz falon futkározás.

Bemutatkozott pár pálya is. Lesz például egy olyan, amin óriási hajók között harcolhatunk, és akár jetskiket is használhatunk, egy másik pedig Miami Ocean Drive-jára visz minket (aminek másán a GTA: Vice Cityben is sokat jártunk), ahol akár úszva is az ellenfelek mögé kerülhetünk. Ellátogathatunk továbbá Moszkvába, Üzbegisztánba és Angolába is. Ezekbe az alábbi livestream felvétele nyújt betekintést:

A Call of Duty: Black Ops Cold War minden játékosa együtt játszhat majd, függetlenül attól, hogy PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on, Xbox Series S|X-en vagy PlayStation 5-ön száll-e be a küzdelembe.

A Warzone is marad

A játék érkezésével egyidőben frissül a Warzone, a fejlődési rendszer össze lesz kötve a két játék esetében. Új helyszínekre, fegyverekre, járművekre számíthatunk, bekerül majd egy tank is. További részletekre még várnunk kell.

A béta korai hozzáférésű szakasza, melynek során az előrendelők játszhatnak, október 8-án veszi kezdetét PS4-en, de október 10-én mindenkit beengednek, aki a Sony platformját választotta. Október 12-én bezárják a kapukat, viszont 15-én újra megnyitják, immáron platformtól függetlenül az összes előrendelő előtt, 17-én pedig mindenki csatlakozhat, hogy legkésőbb 19-éig játsszon. A megjelenésre változatlanul november 13-áig kell várnunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)