Hirdetés

Ezúttal a kínai hadsereg titkai szivárogtak ki a War Thunder játékosai miatt

|

Harmadszor is megtörtént, hogy valaki titkosított dokumentumokkal bizonygatta az igazát a játék online fórumán.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a War Thunder háborús szimulátor specifikációbubus közössége az extrém eszközöktől sem riad vissza, ha a játékban látható járművek hitelességéről van szó: az MMO hivatalos fórumán előbb egy brit, majd egy francia tank szigorúan titkos kézikönyvéből származó fotók bukkantak fel, melyekkel az igazukat igyekeztek bizonyítani a fejlesztőkkel vitázó szivárogtatók.

Azt hihetnénk, hogy a budapesti székhelyű, de orosz hátterű Gaijin Entertainment tanult a hatóságok figyelmét is felkeltő esetekből, és előállt valami megoldással, ám a történelem nemrég megismételte önmagát, ezúttal a kínai hadsereg titkai kerültek napvilágra.

Hirdetés

Elsőként a UK Defence Journal számolt be róla, hogy valaki egy, a kínai DTC10-125 páncéltörő lövedéket és annak hivatalos adatlapját ábrázoló képet töltött fel a War Thunder fórumára, amit sikerült is lementeni, mielőtt a fejlesztők eltávolították a problémás bejegyzést.

Az utólag kitakart dokumentumban egyebek mellett a páncélok átütésére vonatkozó számadatok, technikai diagramok és kezelési utasítások szerepeltek. A UK Defence Journal azt írja, hogy az információk egy része már ismert volt a internetes brossúrákból és a kínai hadsereg közleményeiből, ez azonban az első kép, ami közvetlenül a titkos dokumentációról készült.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyes vélekedések szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy ez a konkrét fotó már korábban felkerült a kínai internetre.

Az eset mindenesetre már csak azért is kínos, mert a War Thunder társkiadója a kínai Tencent, amely már így is problémás viszonyban áll a helyi vezetéssel, miután a népköztársaság odacsapott a játékiparnak, és úgy általában a tech vállalatoknak is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)