Hirdetés

Ezzel a Half-Life: Alyx moddal még egyszerűbb VR nélkül játszani

|

Lebegő virtuális kezek nincsenek, hagyományos FPS-t csinál a Half-Life: Alyxből egy új, a VR-headseteket megkerülő mod, a könnyebb játszhatóságnak viszont sajnos a hangulat látja kárát.

Hirdetés

Az egyik leghangosabb reakció a Half-Life: Alyx bejelentése után azoké volt, akik csalódottak voltak, hogy hosszú évek után egy olyan epizódot ad ki a Valve, amit csak egy borsos árú VR-headsettel élvezhetünk. Így nem meglepő, hogy a megjelenés óta sokan várnak egy olyan modra, ami hagyományosabb FPS-játékmenetre cseréli a mozgásérzékelős irányítást és kamerakezelést. Korábban már voltak ilyen irányú próbálkozások, de a Goutrial nevű modder alkotása talán minden korábbinál közelebb áll ahhoz, amire sokan vágytak.

Hirdetés

Az első VR-mentesítő Half-Life: Alyx modban az eredeti játékhoz hasonlóan két lebegő kezet kellett irányítanunk, ehhez képest alaposan leegyszerűsíti a helyzetet a Pancake base mod, ami gyakorlatilag a Half-Life 2 kezelőfelületét ülteti az új részbe, és egy HL2-es grafikai modból még Gordon Freeman karjait is odateszi a képernyőre, hogy igazán egy hagyományos FPS-ben érezhessük magunkat. Ahogy a lenti videóban láthatjátok, a végeredmény egy egészen jól játszható lövölde,  abban viszont biztosak lehetünk, hogy a könnyített irányítás és a gyorsabb tempó alaposan átalakítja a hangulatot az eredetileg eltervezett élményhez képest. 

A videóból továbbá az sem derült ki, hogy a fejtörők és más, nem a tűzharcra épülő részek hogyan működnek a moddal, szóval egyelőre talán korai örülni, ha arra vártok, hogy teljes legyen a virtuális valóság nélküli Half-Life: Alyx élmény. Goutrial egyébként ebben a Google Drive-mappában tette közzé modját, ám nem mindig elérhető, ugyanis a nagyszámú letöltés miatt időnként letiltja a Google a további terjesztést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)