Hirdetés

Ezzel a moddal végre a neveden szólítanak a Skyrim NPC-i

|

Még akkor is, ha történetesen xX_dragon_killer_420_69_Xx-nek hívnak.

Hirdetés

Vannak kérdések, amelyekre az emberiség talán sosem tudhatja meg a választ, ilyen például az, hogy vajon hányszor fog még megjelenni a Bethesda 2011-es klasszikusa, a legutóbb a tavalyi Anniversary Edition képében piacra dobott The Elder Scrolls V: Skyrim. Akármikor is jöjjön azonban a végső verzió, az biztos, hogy a lelkes modderek még jóval utána is kalapálni fogják a játékot.

A közösségi bővítmények között rengeteg vicces alkotás is akad, például az, amelyikben az NPC-k megdicsérik a hősünk kipattintott felső testét, vagy az, amelyikkel egy sajtházba költözhetünk. Most viszont egy kimondottan hasznos modról adhatunk hírt, ami jóval személyesebbé teszi a sárkányok elleni hadjáratunkat.

Hirdetés

A Say My Name című módosításnak hála ugyanis többé nem Dragobornként hivatkoznak ránk a játékbeli karakterek, hanem az általunk választott nevünket használják, bármi is legyen az. Az alábbi videóban az  xX_dragon_killer_420_69_Xx, a Bob McBobface és Todd Howard nevek kerülnek elő, méghozzá egész jó kiejtéssel.

A Nexus Modson elérhető művet Dan Rutának köszönhetjük, aki az xVASynth beszédgenerátor segítségével oldotta meg a feladatot. Maga a mod egy mindössze 6 KB-os batch fájl, a Jegyzettömbbel szerkesztve nekünk kell átírnunk a "__" karaktereket a kívánt névre, majd bedobnunk az egészet a külön letölthető xVASynth-be, ami elvégzi a varázslatot. Az így létrehozott új hangfájlokat pedig végül be kell másolni a Skyrim könyvtárába.

A generált szöveg kiejtése nem tökéletes, de a jó öreg Microsoft Sam így is sírva fakadna örömében, ha ilyen teljesítményre lenne képes. A mod nem nyúl a feliratokhoz, így ott továbbra is Dragonbornként hivatkoznak ránk, Ruta viszont várja a javaslatokat, hogy miként lehetne könnyen megoldani az írott szöveg variálását.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)