Hirdetés

Fable Anniversary - a szex zavarja az ausztrálokat

|

A Fable felújított változtatát az ausztrál fiatalkorúak hivatalosan nem élvezhetik majd, a játék ugyanis 18+-os besorolást kapott.

Hirdetés

A játék évfordulós kiadása ugyan csak jövőre jelenik majd meg Xbox 360-ra, de már most nagy a sajtóvisszhangja, köszönhetően egy váratlan minisztériumi döntésnek. Az Ausztrál Besorolási Tanács ugyanis a játékban fellelhető, jutalommal összekapcsolható szexualitásra hivatkozva csak felnőttek számára tette elérhetővé, amely azért meglepő, mert az eredeti Fable még M(17+) besorolást kapott 2004-ben.

Mint az utólag kiderült, a The Lost Chapters megjelenésével bekerült a játékba egy bordélyház, név szerint a Darkwood Bordello, és ennek bizony komoly következményei vannak. Attól függően, hogy milyen küldetést teljesítünk, két lehetőségünk van: férfi karakterrel megadott számú kéjhölggyel kell "kapcsolatot" létesítenünk, amiért busás jutalom üti a markunkat, míg nőként szexi ruhát kell öltenünk, és beállni a szorgos lányok közé dolgozni, amiért 1000 arany lehet a jutalmunk. Továbbá azt is sérelmezték, hogy a szeretkezés jutalma egy gyerek. Explicit jelenetekkel természetesen nem találkozunk, de az amúgy is nagyon konzervatív országban ez már nem fért bele egy gyengébb besorolásba.

Reméljük, ez semmilyen módon nem befolyásolja majd a játék és a fejlődésben lévő gyermekek jövőjét.

A Fable Anniversary 2014 februárjában kerül a boltok polcaira.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)