Hirdetés

A Facebook ideiglenesen száműzte az egyik legnagyobb torrentoldalt

|

A Facebook szemében sorozatos szerzői jogsértővé vált az egyik ismert torrentoldal, így a közösségi szolgáltatás komoly lépéseket tett, hogy a megosztó site-ot minél hatékonyabban eltüntesse a saját platformjáról.

Hirdetés

Miután nemrég elég komoly bajba került a Kickass Torrents, sok felhasználó az ExtraTorrent nevű site-ra vándorolt át. Most őket is utolérte egy kisebb balhé, ám az ET-t nem jogi eszközökkel üldözik, csupán a Facebookról próbálták eltüntetni.

Mivel néhány szerzői jogi érdekeket képviselő cég - beszámolók szerint egy zenei kiadó volt a legaktívabb ebből a szempontból - folyamatosan jogsértő oldalként jelentette az ExtraTorrent oldalát a közösségi site-on, az üzemeltetők törölték is, mivel visszaeső szabálysértőnek vélték. A Facebook továbbá a moderátorok személyes profiljait is deaktiválta, ahogy a később felbukkanó rajongói oldalakat és csoportokat is törölte. Azoknak a felhasználóknak pedig, akik ExtraTorrent linkeket osztottak meg üzenetben, vagy bejegyzésben, egy extra biztonsági kérdést tett fel a rendszer, amiben egy képet kell kiválasztaniuk.

Ez az állapot viszont csak tegnapig állt fenn, amikor is visszaengedték az Extratorrentet, valószínűleg azért, mert a Facebook szabályainak megsértésére (pontosabban azok elkerülésére) kifejezetten figyeltek az oldal moderátorai. Így például nem osztottak meg jogvédett tartalmakra mutató linkeket, ami persze nem jelenti azt, hogy ilyenek ne lennének az oldalon. De ennek az eldöntése vagy szankcionálása nem is a Facebook hatáskörébe tartozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)