Hirdetés

Hamarosan több játékból lehet közvetlenül Facebookra streamelni

|

A Facebook nem akar lemaradni a streaming platformok versenyében, nagyot újított a Live felületén.

Hirdetés

Mondani sem kell, hogy napjaink legnagyobb és legnézettebb streaming platformja a Twitch, de a YouTube is ott van a szolgáltatók élmezőnyében. A Facebook is szeretne egy szeletet a tortából.

Hirdetés

A Facebook januárban indította a kezdeményezést, amely a Twitch-streamereket és követőiket célozza. Már előtte is volt rá példa, hogy cégek exkluzív megállapodást kötöttek a közösségi oldallal (2016-ban például a Blizzard az Overwatch kapcsán), de ezúttal egy olyan szisztémát dolgoztak ki, amivel nincs szükség külső program futtatására, hogy a PC-s játékmenetet közvetítsük a Facebook Live-on keresztül. Hogy még inkább felkeltse a célcsoport figyelmét, a vállalat különböző jutalmakkal motiválja a Live streamek nézőit.

Nagy fába vágta a fejszét, hiszen a Twitch fizetős subscriber rendszerét és a hosszú évek óta tartalmat gyártó YouTuberek szokásait, na meg persze a hűséges nézők közösségét elég nehezen lehet megbontani. A cég viszont megpróbálja, első lépésben azzal, hogy egy könnyen használható, egyszerű livestream platformot biztosít, és vonzóvá teszi a váltást a tartalomgyártók számára.

Ti mit gondoltok, van esélye jobban betörnie a Facebooknak a streamer piacra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)