Hirdetés

Fájlcserélők: nincs veszély?

|

A különféle fájlcserélők, P2P programok korában bárki számára lehetővé vált, hogy néhány kattintással akár komplett filmeket, albumokat szerezzen be illegálisan. Ennek tükrében természetesen egyáltalán nem meglepő, hogy a különféle jogvédő szervezetek szélmalomharcot folytatnak a tartalommegosztók felszámolásáért.

Hirdetés

Hírünk apropóját egy Promisicae nevezetű spanyol társaság adja, akik a helyi bírósághoz fordultak, hogy kötelezzék az internetszolgáltatókat a peer to peer alkalmazások illegális használatával vádlottak adatainak kiadására. A spanyol igazságszolgáltatás tanácstalan volt az ügyben, így az Európai Bíróságtól kértek tanácsot, akik végül arra jutottak, hogy még ilyen esetekben sem adhatók ki a kívánt információk. Azért annyit tegyünk hozzá, hogy ebben az esetben POLGÁRI peres ügyek esetéről van szó, de bűnesetek, bűnügyi nyomozás esetén természetesen a szolgáltatónak ki kell adnia a nyomozóhatóság számára  a felhasználó adatait... Úgy tűnik, a fájlcserélők bizonyos szempontból újabb csatát nyertek...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)