Hirdetés

Fallout 76 - a Sony itt is keresztbe tett a crossplaynek

|

Todd Howard a GameStarnak elárulta: nekik nagyon is tetszene a platformok közötti multiplayer a Fallout 76-ban, de a PlayStation 4 gyártójának hozzáállása miatt erre nem érdemes számítani.

Hirdetés

Nem kis kockázatot vállal azzal a Bethesda, hogy egyik legfontosabb single player élményekre épülő sorozatát online túlélőjátékként is kipróbálja a Fallout 76-ban, a játék hosszútávú sikerének pedig valószínűleg jót tett volna, ha a különböző platformok - az idő múlásával valószínűleg csökkenő - játékosbázisai egymással is játszhatnának. Erre viszont nem kerül sor, Todd Howard pedig nem igazán titkolta, kit érdemes ezért okolnunk.

Hirdetés

A Bethesda Game Studios feje a német GameStaros kollágáinknak adott interjút, amiben rákérdeztek, hogy számíthatunk-e közös játékra a Fallout 76-ban. Howard nem tért ki a válasz elől és egy rövid mondattal a cross-playt követelő rajongók elé vetette a PlayStation 4 készítőit.

"Nagyon is szeretnénk, de ez jelenleg nem lehetséges. A Sony nem olyan segítőkész, amennyire azt szeretnénk"

- jelentette ki kertelés nélkül.

A konzolok közötti multiplayer tiltása az E3 alatt ismét gyakran felemlegetett téma lett a Fortnite körüli problémák miatt, ahogy korábban a Rocket League, vagy a Minecraft kapcsán is kijutott a negatív PR-ból a Sonynak, amit a konkurensek igyekeznek is kihasználni.

A Todd Howard-féle interjúban arról egyébként nem volt szó, hogy az Xbox One és PC közötti átjárhatósággal mi a helyzet, de az eltérő irányítási módok miatt lehet, hogy erre inkább nem vállalkozik a Bethesda. A kiadó egyébként korábban egyszer már némileg összeakasztotta a bajszát a Sonyval, mikor a Fallout 4-es modtámogatás elindítása volt kifejezetten problémás a PS4-en.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)