Hirdetés

Fallout 3 - Indiában nem jelenik meg

|

A különböző vallások, kultúrák olykor meglehetősen érzékenyen reagálnak egyes filmek, játékok, zeneszámok tartalmára.

Hirdetés

India a világ második legnépesebb országa, s bár gazdasága fejlődése nem oly látványos, mint Kínáé, semmiképpen sem elhanyagolható tényező. A szubkontinensre kiterjedő kereskedelmi megállapodások értelmében a Fallout 3 a Microsoft India gondozásában jelent volna meg csak és kizárólag X360-ra. PC, ill PS3 változatok kiadása még csak tervbe sincs véve.

brahminhead_1.jpg


Egy ekkora, vetélytárs nélküli piacon szép eredményt érhetett volna el a játék, ha a Microsoft India nem dönt úgy, hogy inkább mégsem hozza forgalomba a játékot, ami a közlemények szerint olyan elemeket tartalmaz, amelyek nem férnének bele a lakosság kulturális érzékenységébe. Konkrétumokat nem neveztek meg ugyan, de viszonylag egyszerű kikövetkeztetni. Leszámítva a muzulmán, szikh, párszi, nága, stb. kisebbségeket, a lakosság jelentős része a hindu hitvilág szerint nőtt fel. Ebben pedig a tehén szent állatnak számít, a Fallout-ban pedig két fejjel megáldott, mutáns tehenek csordáit tartják az emberek, amelyeket szerencsétlen módon brahminoknak keresztelt el Tim Cain és kompániája még 1997-ben. A hindu papokat pedig brahmanoknak nevezik. Lehet, hogy tévedek, de véleményem szerint ez áll a háttérben.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)