Hirdetés

Csak negyedórád van játszani? Vidd végig a Fallout 3-at!

|

Újabb Fallout-játék speedrun-rekordját döntötték meg a napokban, ezúttal a harmadik részt sikerült kicsivel kevesebb, mint tizenöt perc alatt végigvinni.

Hirdetés

Javában zajlik a speedrun-közösség egyik legfontosabb (jótékonysági) eseményének számító Awesome Games Done Quick, de az streamen kívül is bőven akadnak, akik lenyűgöző sebességgel játszanak végig játékokat. A sorozat több része után után például a napokban új rekord született a Fallout 3-ban is.

Ha megnézitek Rydou videóját a mindössze 14 perces és 54 másodperces végigjátszásról, rengetegszer láthatjátok, hogy a képernyő elsötétül és megint kivilágosodik, ez azért van, mert a legtöbb időt a gyorsmentés és az utolsó állás gyors visszatöltésének kombinációjával lehet megspórolni. Mint a Bethesda több játékában, a Fallout 3-ban is hasznos ez az eszköz, olyannyira, hogy nem csak a párbeszédeket lehet így átugrani, hanem akár falakon is átmehetünk néhány jól időzített mentés-visszatöltés kombinációval. A videó során egyébként szinte minden lépésnél elmagyarázza Rydou, hogyan is gyorsít fel egy-egy szekciót, így érdemes bekapcsolva hagyni a kommentárokat.

A másik fontos glitch, amit kihasznált a speedrunhoz, az a lábak sérülése után bekövetkező sántasághoz kapcsolódik. Ilyenkor a játék először nulla százalékra csökkenti a karakterünk sebességét, majd megemeli hatvanöt százalékra. A gyorsmentés-gyorstöltés kombóval (amit egyébként a sebesség érdekében a két egérgombra állított Rydou) viszont elérhetjük, hogy ez a hatvanöt százalékos gyorsítás az alapsebességünkhöz adódjon hozzá, így több mint másfélszeres sebességre gyorsítva a Fallout 3 világában való rohangálásunkat.

Annak ellenére, hogy minden apró részletig meg van tervezve a végigjátszás, Rydou szerint még így sem sikerült tökéletesen kiviteleznie minden részt, így szerinte 14 perc 50 másodperc alá simán le lehet még nyomni a rekordot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)