Hirdetés

Fallout 4 hoax - körülbelül 220 ezer forintba került

|

Az év egyik legkegyetlenebb átverése nem volt egy olcsó mulatság, az egész megszervezése nagyjából 1000 dollárba került kitalálójának.

Hirdetés

A Survivor2299.com nem a Bethesda teaser oldala volt, hanem egy ügyes hoaxer átverése, amivel szerette volna a fejlesztőket rávenni arra, hogy a VGX-en jelentsenek be valami Fallouthoz kapcsolódót. 

A terv megbukott, de elég nagy volt ahhoz, hogy érdemes legyen róla tovább beszélni. A srác azt tervezte, hogy a számláló lejárta után egy CGI trailert ad ki, de mivel a Bethesda viszonylag hamar tagadta, hogy köze lenne a site-hoz, ezt elvetette. A kódolt üzeneteket egy The Survivor nevű script generálta, amit körülbelül 700 óra volt elkészíteni, és eredetileg egy Fallout New Vegas DLC modnak szánta. Minden morzekód és rejtély elkészítése egyenként körülbelül egy órába telt.

Nem csak rengeteg időt, de rengeteg pénzt is elvitt a projekt. A hoaxer elmondása szerint a hosting 30 dollárba, a 15TB forgalom 60 dollárba, a kamu telefonszám 900 dollárba, a domain pedig 12 dollárba került. Németországban, Lengyelországban, az USA-ban, Spanyolországban és Olaszországban is voltak szerverek, hogy elterelje a rajongókat önmagáról. Az oldalt túl hamar megtalálták, így azt már nem tudta megoldani, hogy az IP cím úgy tűnjön, mintha a Bethesda HQ-jához tartozna.

Akárhogy is morcosak vagyunk egy kicsit az átverés miatt, el kell ismerni, hogy az úriember szép és alapos munkát végzett. Azért vetett véget az egésznek, mert nem szeretné a Bethesdát mégjobban magára haragítani. Komoly kára szerencsére senkinek nem származott belőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)