Hirdetés

Fallout 4 - rajongók máris megfejtették a játék történetét?

|

Még szinte véget sem ért a Fallout 4 trailere, a legnagyobb rajongók máris érdekes elméleteket állítottak fel a játékkal kapcsolatban. Vajon mire készülnek a Bethesdánál?

Hirdetés

A Fallout 4 szerdai trailere rengeteg apró utalást tartalmazott, amelyek jelentős részét a legtöbben valószínűleg észre sem vették, sőt, egész biztosan voltak olyan apróságok, amelyek létezéséről csak a beavatottak tudnak. Az információmorzsákat összekuporgatva természetesen azonnal beindult a rajongók fantáziája, akik mostanra igencsak merész teóriákkal álltak elő.

Kezdjük is mindjárt a főszereplővel, aki nagy meglepetésünkre meg is szólalt a trailer végén. Egyesek már azt találgatják, hogy vajon Troy Baker szinkronizálja-e a figurát, de maradjunk egyelőre a kinézetnél. Bár egyik arc sem látszik tökéletesen, a Vault 111-ből származó férfi nagyon hasonlít a trailer elején látható apához, aki a bölcső mellett állva nézi csemetéjét.

 

Tudjátok kire hasonlít még nagyon? Arra az arcra, aki egy 2013-as kiszivárgott dokumentumban bukkant fel. Bár a "Fallout" név sehol sem szerepelt a szövegben, a "war...war never changes" sor azért elég árulkodó volt. Ha megnézitek az alábbi képet, akkor a háború előtti férfi és a kiszivárgott dokumentumon lévő kép valóban szinte megszólalásig hasonlítanak, de hogyan lehet ez az ember a háború után játszódó játék főhőse?

Már erre is van elképzelés. A rajongók szerint a férfit a vaultban kriogén fagyasztásnak vetették alá, így nagyon hosszú ideig maradt életben, és csak a háború után "ébresztették fel". A már korábban is említett dokumentum egyébként tartalmazott is utalást egy ilyen "fagyasztókamrára", szóval ez így rendben is lenne, de a fanatikusok már tovább is szőtték az elméletet. 

Mivel minden vaultban egy-egy speciális szociológiai kísérlet zajlott (volt, ahol egyetlen embert klónoztak, de olyan is, ahol egyetlen férfi 999 nővel zártak össze), adódik a kérdés: mi volt a Vault 111 célja? Könnyen lehet, hogy kriogén fagyasztással kapcsolatos kísérleteket folytattak odalent. A technológia persze ekkoriban még nem volt ismert a Földön, de a korábbi Fallout epizódokban is bukkant már fel olyan technológia, amelyet a földönkívüliektől lopott az emberiség (gondoljunk csak a Skynetre), így elképzelhető, hogy ezt is az ufóktól szereztük.

De akkor ki vagy mi ébresztette fel őket? Előre beállított időpontban olvadtak ki, vagy egy meghibásodás okozta, hogy már nincsenek lefagyasztva? A hivatalos bejelentés előtt fellőtt teaser oldal forráskódjában egy rendszerhibára való utalás volt elrejtve, szóval elképzelhető, hogy egy be nem tervezett meghibásodás miatt ébredt fel hősünk. A már sokat emlegetett dokumentum szerint a főhős a családját félti, és a trailer elején Dogmeat is az üres bölcsőt szagolgatja. Könnyen lehet, hogy a játék története egy főhajtás a Fallout 3 sztorija előtt, csak most nem a gyerek keresi majd az apját a pusztaságban, hanem fordítva.

Egy másik elképzelés szerint a játékban lehetőségünk lesz visszatérni a háború előtti időkbe, és lássuk be, ha az itt meghozott döntéseink befolyásolnák a játékmenetet, mikor visszatérünk a városba 100 évvel később, az elképesztően menő lenne.

Ilyen és ehhez hasonló történetekből rengeteg kering a neten, ezt a szálat azonban több oldalról is számos dolog támasztja alá. Szerintetek elképzelhető, hogy ez lesz a Fallout 4 története, vagy teljesen mást vártok a Bethesdától?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)