Hirdetés

Fallout 76 - életre szóló eltiltást kaptak egy homofób csoport tagjai

|

A Bethesda nem tétlenkedett a banok kiosztásával.

Hirdetés

Érdekes szituációba került néhány játékos, amikor az egyiküket egy félmondat miatt kipécézte egy homofób csoport.

Hirdetés

A történetet az AJ nevű streamer osztotta meg, és végül a felvételeinek köszönhetően tudta meghozni a megfelelő döntést a Bethesda. AJ-t és barátait azért kezdték szidalmazni és megtámadni, mert egyikük "cukinak" nevezte a másik csoport öltözékét, amire a banda meglepően és indokolatlanul hevesen reagált. A játék PvP-rendszeréből adódóan mivel AJ nem harcolt, a támadóknak sok idejükbe telt megölni a karakterét. De eközben folyamatosan sértegették a srácot, és egyikük még egy azóta törölt YouTube-videón is megosztotta a "queerek irtása" néven emlegetett kalandjukat.

A játékbeli report-rendszer hiányából adódóan AJ közvetlenül a Bethesda honlapján próbálkozott a támadók jelentésével. Mivel az ottani link sem működött megfelelően, inkább publikálta Twitterén az esetet, amire viszont fejlesztőcsapat szinte azonnal reagált.

A Bethesda ezután már viszonylag gyorsan cselekedett és első körben három nap eltiltást kaptak az AJ-t és barátait támadó játékosok. A vezetőjük (NathanTheHicc) nyilatkozata alapján viszont nem bánta meg az esetet, így a Bethesda tovább folytatta a vizsgálatot, és végül úgy döntöttek, hogy életre szóló bannal jutalmazzák a homofób sértésekkel zaklató csapat tagjait.

Szép dolog, hogy a Bethesda nem tolerálja az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat a játékban, viszont a Fallout 76-ban ezután is elférne legalább egy beépített report-rendszer. Ti mit gondoltok, hogy lehetne megelőzni vagy kezelni az ilyen viselkedést?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)