Hirdetés

Fallout 76 - felfedték az új Survival módot, a játékosok szkeptikusak

|

Az új PvP mód egy szükségszerű addíció lesz, a játékosok viszont már most komoly problémákra hívják fel a fejlesztők figyelmét.

Hirdetés

Igyekszik kiköszörülni a csorbát a Bethesda, ám a játékosközösség kritikusabb a fejlesztőkkel szemben, mint valaha.

Hirdetés

Órákon keresztül lehetne sorolni azokat a szembetűnő hibákat és ordító hiányosságokat, amik a Fallout 76-ot elsüllyesztették a közvélemény előtt, a Bethesda mindenesetre igyekszik menteni a menthetőt, márciusban pedig érkezik a játék új Survival nevű módozata, ami az egyáltalán nem működő PvP-küzdelmeket hivatott új megvilágításba helyezni.

A játékmódban minden résztvevő játékos automatikusan ellenségesnek minősül a többiekkel szemben, kivéve a csapattársainkat, már ha partiban indulunk neki a küzdelemnek. A Fallout 76 sztenderd módjában nem tudunk párbajt vívni senkivel, egészen addig, amíg egy nagyon furcsa, "mindketten egymásra lövünk" féle kézfogás nem történik meg két játékos között - a Survival módban erre nem lesz szükség.

A Survival módhoz egy teljesen új karaktert is kreálhatunk, vagy akár használhatjuk a már meglévő emberkénket, a játékosok közötti szintkülönbséget pedig igyekszik automatikusan korrigálni majd a játék. A Bethesda elmondta, hogy a jelenlegi tervek szerint, ha valaki elhalálozik az új játékmódban, akkor vagy a saját bázisán, vagy a Vault 76-ban éledhet újra - magyarán nem lesz lehetőség az azonnali bosszúra.

Ez a respawn-rendszer azonnal megütötte a játékosok fülét, hiszen így mi akadályozza majd meg a játékosokat abban, hogy bizonyos táboroknál vagy akár a Vault 76 előtt kempelve sorra szedjék le az óvatlan karaktereket?

Ami viszont a leginkább zavarja a rajongókat, az a lehetősége annak, hogy már korábbi, alaposan feltápolt karaktereket is bevihessünk a Survival mód világába. Semmi kétség nincs afelől, hogy az újonnan kreált karakterek perceken belül szembe kerülnek majd valakivel, akik a végjáték legerősebb cuccaiban rohangálnak, ezt pedig a játékmód automatikus szint kiegyenlítő rendszere sem fogja önmagában orvosolni. Szóval nem árt lélekben felkészülni az egyoldalú összecsapásokra.

A fórumokon sorra olvashatjuk a Survival móddal kapcsolatos aggodalmakat, amire a Bethesda azonnal reagált is, miszerint semmi sincs még kőbe vésve, és a visszajelzések alapján finomítani fognak a közelgő játékmódon. A játékosok márciusban próbálhatják ki először a Fallout 76 újdonságát egy béta időszak keretében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)