Hirdetés

Far Cry 2 - Közepes widescreen support

|

A Far Cry második epizódja lassan megérkezik minden rajongóhoz, ám az öröm nem felhőtlen.

Hirdetés

Akik előrendelték, vagy csak nagyon siettek, elméletileg már tolhatják is vadul aFar Cry második részét. Úgy tűnik sokan nyomulnak is, hiszen sajnos előjöttek bizonyos problémák is menten. Az Ubisoft hotline folyamatosan foglalt, csapzott hölgyikék  próbálják nyugtatgatni a DRM hibái miatt sikoltozó vásárlókat, és hát persze a PC mindig is termelte az egyedi konfiguráció-függő bugokat. Nincs egyszerű helyzetben tehát az Ubisoft support, és akkor már ne is beszéljünk a legújabb problémáról, ami azért egy kicsit égő is. A játék természetesen támogat mindenféle felbontást, legyen az sima 4:3, vagy 16:9, de akár 16:10. Ez ugye alap így 2008-ban amikor a widescreen monitorok olcsóbbak is legtöbbször, mint hagyományos társaik. A baj inkább az, hogy a szélesvásznú felbontások esetében a fejlesztők sajnos csaltak(egy normál felbontású képet gyakorlatilag széthúztak), és ezáltal a FOV - a látószög - teljesen rossz ezekben a felbontásokban. Az említett probléma nem kis felhördülést okozott, a Ubisoft fórumon több mint 250.000-en olvasták alig egy nap alatt. A röhej, hogy anno a Bioshock ugyanígy próbált meg kamuzni, de hála istennek van egy pompás kis oldal - a WSGF - ahol porfi egyének azonnal észlelték a turpisságot. A Bioshock esetében egy patch orvosolta a hibát, de a WSGF emberei már a patch előtt alkottak valami kis hacket amivel javították a FOV hibáját, ezért talán most is számíthatunk valami hasonlóra. Alant egy kép, hogy mennyivel látunk kevesebbet szelésvásznon, mint a hagyományos beállítások alkalmazásával. A fen említett WSGF oldalt amúgy ajánlom mindenkinek aki szélesvásznú monitorral rendelkezik, sokszor nagyon jó kis megoldásokkal állnak elő a srácok - íme a link még egyszer: WSGF.

fc2wide.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)