Hirdetés

Far Cry 5 - már PUBG-klónt és Resident Evil 7 házat is készítettek az Arcade módban

|

Ugyan még csak nemrég jelent meg a Far Cry 5, a közösség már is kifejezetten érdekes pályákat hozott össze a pályaszerkesztőkben, emellett pedig más játékok alapján is izgalmas helyszínek készültek.

Hirdetés

Ugyan a sorozat korábbi részeiben nem nagyon épített a közösség által létrehozott tartalmakra a Ubisoft, a Far Cry 5-höz egy egészen kiterjedt pályakészítő eszközt adtak ki, aminek segítségével a Counter-Strike legnépszerűbb pályája napokkal a rajt után bekerült az Arcade névre hallgató módba. De ezen kívül is sok érdekességet dobtak össze a játékosok a szerkesztő segítségével.

Hirdetés

A még mindig tartó battle royale őrület kapcsán nem meglepő, hogy annak ellenére vannak már a PlayerUnknown's Battlegroundsra emlékeztető pályák, hogy az egyetlen játékos túléléséig tartó meccsek szabályrendszerét még nem sikerült lemásolni a Far Cry 5-ben. De már több olyan deathmatch-pálya van, ahol egy szigetre a levegőből leugorva érkezünk meg, hogy a pályán talált fegyverekkel aprítsuk az ellenfeleket.

Ugyan egyelőre a deathmatch, vagy a csapatos harcra épülő pályák a legnépszerűbbek, a pályaszerkesztőbe bekerült néhány olyan map is, amik a harc helyett csak egy érdekes élményt ajánlanak, ha végigmegyünk rajtuk. Így például egy játékos újraalkotta a Resident Evil 7 nyitányát, ahogy megközelítjük a Baker házat - értelemszerűen a belső terekre nem volt elég egy hét -, míg egy másik alkotó egy, a feje tetejére állított épületben hozott össze némi horror-hangulatot.

Az FPS-rajongók egyébként több ismerős helyszínen is lövöldözhetnek egymásra a Far Cry 5 többjátékos részében, ugyanis mind a Call of Duty, mind a Battlefield-széria egy-egy emlékezetes csatatere megjelent már az Arcade módban. A modderek a Battlefield 3-ból a Noshahr Canals elrendezését próbálták lemásolni, míg a Call of Duty-ból a Black Ops-szériában többször látott Nuketown ütötte fel a fejét.

De nem csak más lövöldözős játékokból merítettek az Arcade mód felhasználói: igaz, a From Software játékaiban egyáltalán nem a lőfegyvereken van a hangsúly, a Bloodborne és a Dark Souls által ihletett pályákon is jó móka lesz lövöldözni.

Nektek van már kedvenc Arcade pályátok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)