Hirdetés

Far Cry 5 előzetes - ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

|

Egy önjelölt próféta, egy csoport vallási fanatikus, meg néhány nagyon dühös, állig felfegyverzett helyi lakos csap össze a modern kori vadnyugaton. A Far Cry 5 az ismerős elemei ellenére is egy bátor húzás a Ubisofttól.

Hirdetés

A rövid teaser videók és a hivatalos borítókép után ma megkaptuk a Far Cry 5 hivatalos trailerét is, ami remekül felvázolta az alaphelyzetet. Ezúttal Montana államba utazunk, azon belül is a gyönyörű Hope County-ba, ahol bizony meg fog gyűlni a bajunk a helyi fanatikus szektával és annak vezetőjével.

Az alaphelyzet elég egyszerű: az Eden's Gate névre hallgató, vallási fanatikusokból álló csoport átvette az irányítást Hope County felett. Élükön az önjelölt próféta, Joseph Seed áll, akinek meggyőződése, hogy hamarosan eljön a világvége, a bűnös lelkeket pedig csak erőszakkal lehet megtisztítani. Két testvérével együtt családi bizniszként vezetik a bandát, és az elmúlt évek során szép lassan meg is szerezték a hatalmat.

Itt jövünk mi a képbe. Fiatal rendőrként valahogy Hope County-ba érkezünk, ám elhagyni már nem tudjuk azt, köszönhetően a fanatikusoknak. A legfontosabb feladatunk az lesz, hogy összegyűjtsük azokat a lakosokat, akik még nem hódoltak be Joseph Seednek, és megdöntsük az őrült proféta rémuralmát. Ezt mintha már láttuk volna, de vajon hol is? Ja, igen, a negyedik részben. Meg a harmadikban.

Ismered az őrültség definícióját?

A felállás tehát nagyon ismerős lehet azoknak, akik már játszottak az előző két résszel. Adott egy szabadon bejárható, nyílt világ és egy nem teljesen épeszű zsarnok, aki megkeseríti az egyszerű emberek mindennapjait. Vaas és Pagan Min szerepe ezúttal Joseph Seedre esett, a trópusi sziget és a Himalája után pedig Montana vidéki életébe kóstolhatunk bele. Csak reménykedni tudunk, hogy nem a magasba nyúló fenyőfák helyettesítik majd a tornyokat.

Természetesen a Ubisoft hoz néhány újdonságot is a jól bevált recept mellett, így a Far Cry 5-ben már kiválaszthatjuk karakterünk nemét és bőrszínét is. A fejlesztők szerint a játék eleje után mindenki elindulhat a saját útján, nem egy előre kijelölt szálon kell végighaladnunk, és számos mellékküldetés is vár ránk Hope County-ban. Ráadásul az ellenállás felépítésének komoly feladatát sem kell egyedül vállalnunk, a teljes kampány végigjátszható lesz co-op módban.

Egységben az erő

A Ubisoft bemutatott néhány szereplőt is, akiknek mind jó okuk van rá, hogy utálják Joseph Seedet és segítsék az Eden's Gate ellen verbuvált milícia működését. Jerome lelkész akár egy Tarantino filmbe is beleillene, ugyanis már beletörődött abba, hogy menthetetlenek a Seedet szolgáló fanatikusok, így bibliáját és keresztjét pisztolyra és shotgunra cserélte. Mary May egy helyi csehót, a Whistling Beavert üzemelteti, és komoly versenytársat lát az őrült prófétában, így szívesen kölcsönad néhány üveggel, hogy Molotov koktélt készíthessünk. A harmadik bemutatott karakter Nick Rye, akinek három fontos dolog van az életében, a család, a repülők és a katonaság, a gépeivel pedig komoly kárt tud tenni az Eden's Gate soraiban.

Ahogy azt már a korábbi részekből megszokhattuk, ezúttal sem csak gyalog szállhatunk szembe egy seregnyi hibbanttal, így a hatalmas fegyverarzenál mellett számos jármű is rendelkezésünkre áll majd, hogy körbeutazhassuk a montanai környéket. Ikonikus amerikai izomautókkal és kamionokkal száguldozhatunk, de emellett csónakba is szállhatunk vagy épp repülővel légi csatába keveredhetünk. Sőt, akár még egy kutyával az oldalunkon is csatába mehetünk.

Ez nem egy amerikai álom

A Far Cry 5 rendezője, Dan Hay és csapata két hetet töltöttek el Montanában a fejlesztés során, hogy minél hitelesebben tudják átadni a helyszínek hangulatait. Hay elmondása szerint gyönyörű tájak fogadták őket, amikor megérkeztek, és nagyon odafigyeltek arra, hogy éreztessék a játékossal az autentikus vidéki életet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a valódi Montanában is minden második ember vallási fanatikus, de nem csak a füves puszták és sűrű erdők ihlették meg a játék fejlesztőit.

Hay úgy érezte, itt az ideje egy USA-ban játszódó Far Cry résznek, ugyanis szerinte a valóságban is hasonló események vannak kibontakozóban az ország egyes részein, és külön kiemelt egy 2016-os sztorit, amikor Oregon államban egy csoport felfegyverzett milicista összetűzésbe keveredett a helyi rendfenntartó erőkkel. Emellett megemlített több politikai eseményt is, amik miatt az emberek egyre jobban eltávolodnak egymástól és szerinte nagyon aggasztó dolgok történnek mostanában a világban. Nagyon úgy tűnik, hogy a Far Cry 5-ben sem lesz minden fekete-fehér, és a mi szövetségeseink sem lesznek azok a kimondottan jófiúk, de legalább nem egy őrült vezeti majd őket.

Jövőre találkozunk!

A Ubisoft már több sorozatával is bebizonyította, hogy remekül ért a nyitott világú játékok megtervezéséhez, így a bejárható területtel valószínűleg a Far Cry 5-ben sem lesz probléma. Szinte biztos, hogy a mellékküldetések mellett visszatér majd a vadászat és a többi "szabadidős tevékenység" is (horgászni például biztosan fogunk), de az is nagyon fontos, hogy ütős történetet és emlékezetes karaktereket kapjunk.

Június 12-én kerül megrendezésre a Ubisoft E3-as konferenciája, amit természetesen mi is élőben közvetítünk majd, és valószínűleg még több információval szolgálnak majd a fejlesztők. Az biztos, hogy idén már nem fogunk játszani a Far Cry 5-tel, mert csak 2018. február 27-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A fejlesztőknek tehát még rengeteg idejük van arra, hogy csinosítgassák a készülő alkotást, és ismét egy olyan játékot tegyenek le az asztalra, ami remek játékmenetével képes órákig a képernyő elé szegezni minket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)