Hirdetés

Far Cry 5: Lost on Mars teszt - vörös pokol

|

A Mars felszínén kell megakadályoznunk a Föld elleni inváziót, de még ez sem olyan szórakoztató, mint az első kalandok.

Hirdetés

Merész húzásra szánta el magát a Ubisoft, amikor áttette a cselekményt a Marsra a Far Cry 5 legújabb DLC-jében. A megszokott játékmenet mellett új elemekkel bővült a repertoár: lézerfegyverek, lebegést lehetővé tevő gravitációs övek és űrruhafejlesztések gondoskodnak arról, hogy ne unatkozzunk az új helyszínen sem.

Hirdetés

Ahová lépek, pók terem

Nick Rye, Hope megye repülős fenegyereke éppen hazafelé tartott családjához, amikor hívást kapott Hurk cimborájától, aki köztudottan nem a legélesebb kés a sublódban. Hurk szokás szerint bajba került, és Nickre vár a feladat, hogy kihúzza onnan. Most azonban egy kicsit komolyabb az ügy, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Nick a Marson tér magához egy látványos teleportálást követően. Hurk ezúttal tényleg nem túlzott, óriási csávába került. Egy félresikerült kaland során a Marson kötött ki, ahol a teste apró darabokra robbant szét, csak a csúcstechnológiának köszönheti, hogy leszakadt feje képes a kommunikációra. Egy idegen invázió közepébe kerülünk; pókszerű, ragadozó lények árasztották el a bolygót, és a marsi létesítményeket felügyelő mesterséges intelligencia a mi segítségünket kéri a planéta felszabadításához.

Az akció folyamán használt felszerelésünket egy csúcskategóriás 3D-nyomtatóval készíthetjük el, ehhez azonban szükség van a pókok által termelt zöld trutyira. Kezdetben még csak egy mezei sugárpisztolyt tudunk nyomtatni, de ahogy haladunk előre a történetben és szabadítjuk fel a marsi kutatóállomásokat, úgy válnak elérhetővé az új tervrajzok. Többféle sugárpisztoly, távcsöves puska, shotgun és hőkövető gránátvető közül választhatunk a játék végére. A kiegészítőt úgy tervezték, hogy csak akkor tudjuk elérni az összes fegyvert, ha a bejárható területek nagy részét felfedezzük, és az ott lévő épületeket megtisztítjuk az ízeltlábúaktól.

A pókok teste páncélozott, így elég sok sugárnyaláb kell ahhoz, hogy kifeküdjenek. A hátuk egy részén azonban az idegdúcokat nem védi kitinpáncél, ide elég egyetlen pontos találat, és máris végük. A marsi vörös homok alatt rengeteg ilyen lény rejtőzködik, ők már közepes távolságról megérzik, ha átgyalogolunk egy homokdombon. Ilyenkor rövid időn belül előbukkan a homok alól néhány rém, ezért érdemes a sziklás részeken közlekedni. A fegyverek mellett lesznek még egyszer használatos eszközeink, amelyekkel elláthatjuk a sérüléseinket, és időlegesen sérthetetlenséget vagy láthatatlanságot szerezhetünk. Gránátokkal pedig darabokra robbanthatjuk a kisebb pókokat, ám ezek pótlása drága mulatság, csak ésszel használjuk őket.

Pókevolúció

Az első néhány ragadozó még nem okoz gondot, de később megjelennek az igazán nagy és veszélyes példányok. A harcosok testéről először le kell robbantani a kitinpáncélt, csak ezután férhetünk hozzá a sérülékeny ideggócokhoz. A csúcsragadozó a pókok királynője; ez a hatalmas szörnyeteg mérgező karmokat növesztett, és komoly távolsági arzenállal rendelkezik. A póktojásokkal megdobálva azonban összezavarhatjuk a többi ragadozót, rövid időre prédának tekintik és csapatostul támadnak az anyakirálynőre. A kiegészítő második felében repülő rovarokkal is összezördülünk, ezek a lények a levegőből támadnak, és kísértetiesen hasonlítanak a pterodaktiluszokra. A kiegészítő igazi sztárja a dilis Hurk, akinek a fejét egy lebegő robotba építik be, ő az egyetlen társunk a vörös bolygón. Elpusztíthatatlan, ám ha túl sok károsodás éri, egy ideig nem nyújt tűztámogatást.

A maximalisták hozzávetőlegesen tíz órát kapnak a kiegészítőtől, de aki siet, öt óra alatt végigrohanhat rajta. Ár-érték arányban nincs vele gond, a küldetések azonban nem elég változatosak. A lopakodást is elfelejthetjük, és járművek sincsenek, viszont repülhetünk a gravitációs övünkkel, ami elég jó móka, és nagyban megkönnyíti a tornyok meghódítását. Egyszer mindenképpen érdemes végigmenni rajta, de másodszor már nem valószínű, hogy elővesszük.

Far Cry 5: Lost on Mars
Marsi invázió.
Ami tetszett
  • újszerű környezet
  • Hurk szövegei
  • nyomtatható fegyverek
Ami nem tetszett
  • ismétlődő küldetések
  • rövid
  • nincs lopakodás
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)