Hirdetés

Far Cry New Dawn - fontos dolgokban változik a játékmenet az ötödik részhez képest

|

Könnyed RPG mechanikákkal akarják még érdekesebbé tenni a játékot a fejlesztők.

Hirdetés

Nyilván sokakban felmerült a kérdés, van-e egyáltalán bármiféle létjogosultsága ilyen kevés idővel az ötödik rész megjelenése után egy újabb Far Cry epizódnak. Nos, a fejlesztők szeretnének ráerősíteni arra, hogy igenis van annyi új ötlet a tarsolyukban, ami elviszi majd a hátán a poszt-apokaliptikus folytatást. 

Hirdetés

A játék rendezője, Jean-Sebastien Decant egy rövidke videóban mesélt arról, hogy a széria történetében először a New Dawnban fognak debütálni úgynevezett "könnyed RPG elemek". A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy fegyvereink és az ellenfelek is szinteződnek, magyarul a magasabb rangú flintákkal magasabb rangú ellenfeleknek durranthatunk alá. Fontos szerephez jut majd fejleszthető főbázisunk és a fejlesztésekhez szükséges alapanyagok beszerzése is. Ugyancsak érdekesnek tűnik az ellenséges bázisok elfoglalásának új módja is. Miután legyűrünk egy helyőrséget, döntenünk kell, hogy simán csak birtokba vesszük, vagy a rendező szavaival élve "kifacsarjuk", azaz teljesen kizsákmányoljuk, minden mozdítható cuccot és alapanyagot összeszedünk, majd magára hagyjuk a kéglit. Utóbbi esetben az ellenségek egy idő után visszafoglalják az elhagyatott helyszínt, és a korábbinál erősebb védelmet állítanak fel.

Első hallásra elég izgalmasnak tűnnek a fenti változtatások. Remélhetőleg tényleg alkalmasak lesznek arra, hogy új színt vigyenek az egyre inkább elfáradni látszó Far Cry sorozatba. 

A Far Cry New Dawn február 15-én érkezik meg PC-re, valamint PlayStation 4 és Xbox One konzolokra. Ti le fogtok rá csapni már a megjelenéskor? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)