Hirdetés

Far Cry Primal, Street Fighter V - 2016. februári játékmegjelenések

|

A hónap eleje pont annyira lesz erős, mint a vége: először jön az XCOM 2 és a Street Fighter V, majd a Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 és a Far Cry Primal tölti ki a szabadidőnket.

Hirdetés

Január szokás szerint nem volt túl erős, de azért a múlt héten megjött a PC-s Rise of the Tomb Raider és a LEGO Marvel's Avengers, amik beindították a tavaszi szezont. Februárban sok új játékot kapunk (meg néhány felújítottat vagy új platformra megjelenőt), de közülük is kiemelkedik az - egyelőre - PC-exkluzív XCOM 2, a PC-s és PlayStation 4-es játékosokat összebarátkoztató Street Fighter V, a Dying Light nagy kiegészítője (The Following) és felújított változata (Enhanced Edition), az aranyos Unravel, a sajátos, alkalmi játékosoknak szóló többjátékos lövölde, a Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2, valamint a Far Cry Primal, mely a sorozat jól ismert elemeit ülteti át a kőkorba. Ez utóbbi PC-s változata épphogy átcsúszik márciusra, de azt az egy hetet már nem lesz nehéz kivárni. Lássuk, miből válogathatunk ezúttal.

Gravity Rush Remastered - február 2. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Amikor 2012-ben megjelent, a Tokyo Game Show-n az év játékának választották a PS Vitás Gravity Rush-t, és a játékosok is szerették. Már készül a folytatás, azonban a Sony úgy látta, érdemes lehet előtte PlayStation 4-re is átköltöztetni, és egy új közönséggel megismertetni a franchise-t. A Bluepoint Games által készített port kihasználva a konzol képességeit szebb az eredetinél, valamint tartalmaz minden DLC-t, és összességében is simábban, 1080p-s felbontás mellett fut.

Cobalt - február 2. - PC, Xbox 360, Xbox One

Holnap végre megjelenik a Minecraftot jegyző Mojang felügyelete alatt készült Cobalt, amin az Oxeye Game Studio legalább öt éve dolgozik. A 2D-s, akciódús platformer egyjátékos kalandokat és többjátékos módot is kínál, fejleszthető fegyverekkel, kihívásokkal, "megszelidíthető űrhörcsögökkel". Nem való persze mindenkinek, de egész jópofa.

Not a Hero - február 2. - PlayStation 4

A Roll7 csapatát az OlliOlli játékokról ismerjük, de tavaly PC-re, Mac-re és Linuxra egy teljesen más jellegű játékot készítettek. A Not a Hero most végre PS4-re is megjelenik, a kétdimenziós fedezékalapú shooterben pedig nagyjából az a lényeg, hogy halomra lőjük a bűnözőket, miközben próbálunk mindenféle küldetéseket teljesíteni.

Sorcery! 1-2 - február 2. - PC, Mac

Pár éve az inkle nekilátott átültetni Steve Jackson Sorcery! könyveit okostelefonokra. Ezeket itthon inkább Kaland Játék Varázslat néven ismerhetitek. iOS-re és Androidra már három rész érhető el, PC-re viszont csak most jön az első kettő. Minőségi munka, ha nosztalgiázni akartok, szerezzétek be feltétlen.

Crypt of the NecroDancer - február 2. - PlayStation 4, PlayStation Vita

A Crypt of the NecroDancer egy dungeon crawler, ami azért különleges, mert fontos szerepet játszik benne a zene. Minden ellenfél ütemre mozdul, és ha hatékonyak akarunk lenni, nekünk is ütemre kell cselekednünk. Hogy pontosan miről van szó, azt az alábbi videóból talán könnyebb megérteni.

Fortified! - február 3. - PC, Xbox One

Mindig mókásak azok a játékok (és egyéb szórakoztatóipari termékek), amik azzal foglalkoznak, milyen lett volna, ha a marslakók az 50-es években megtámadják a Földet. A Fortified!-ban egy hős szerepében védelmezhetjük városunkat egy sereget irányítva, védelmi rendszert kiépítve, vagy épp életünket kockáztatva közvetlenül harcba indulva. A játék kombinálja a tower defense, a TPS és az RTS műfajokat, meglátjuk, mi lesz ennek az eredménye.

American Truck Simulator - február 3. - PC [Előrendelés]

Az SCS Software soha nem látott sikereket ért el az Euro Truck Simulator sorozattal (annak is inkább a második részével), úgyhogy úgy döntöttek, Európa után az Egyesült Államokban is lehetővé teszik a kamionozást. Az American Truck Simulatorban egyelőre két államban, Kaliforniában és Nevadában fuvarozhatunk, de hamarosan egy harmadik is csatlakozik ezek mellé. Az alapok, mint tudjuk, működnek, kíváncsiak vagyunk, az újdonságok javítanak, vagy épp rontanak-e az élményen.

Agatha Christie - The ABC Murders - február 4. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One

Agatha Christie regényeiből már nem először készül játék, és valószínűleg nem is ez lesz az utolsó alkalom. Most az ABC-gyilkosságok (vagy Poirot és az ABC) regényt ültették át egy point-and-click kalandba, így pár nap múlva bárki Hercule Poirot szerepében deríthet fel egy újabb rejtélyt. (Egyébként nem összekeverendő a 2009-ben megjelent 3DS-es játékkal.)

XCOM 2 - február 5. - PC, Mac, Linux [Előrendelés]

Az, hogy az XCOM 2-t már legalább egy hete kiküldték a tesztelőknek, mindenképp jó jel. A Firaxis Games mindent beleadott, hogy ha csak a PC-s játékosoknak is, de újra egy legalább olyan kifogástalan élményt nyújtson, mint az Enemy Unknown, majd az Enemy Within esetében. A cselekmény 20 évvel az előző rész után játszódik, az emberiség elvesztette a harcot a földönkívüliek ellen, de az XCOM maradék erői megpróbálnak változtatni a helyzeten. Ha nálunk rendelitek elő, még egy dobozos stratégiai játékot adunk ajándékba.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - február 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Jelenlegi generációs konzolokon először játszhatunk az Ultimate Ninja Storm sorozattal, de mivel a negyedik rész a Naruto-történet utolsó szálait dolgozza fel, ez lesz a széria befejezése. A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is arénákban kell harcolnunk más játékosok ellen.

Digimon Story: Cyber Sleuth - február 5. - PlayStation 4, PlayStation Vita

Emlékeztek még a Digimonokra? Akár játszanátok is egy olyan játékkal, amiben szerepelnek? Ha emellett még a JRPG-k sem idegenek számotokra, nézzetek rá a Digimon Story: Cyber Sleuth-ra, mely a tavalyi japán megjelenés után most lokalizálva jön Európába.

Firewatch - február 9. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4

A Firewatch elsősorban látványával hívta fel magára a figyelmet, de a játékmenet és a sztori is érdekes. 1988-ban a Yellowstone Nemzeti Park 36%-a leégett, minek következtében a park vezetése szigorított a szabályokon, rengeteget tett azért, hogy a továbbiakban elkerüljön egy ehhez hasonló tragédiát. Mi 1989-ben kapcsolódunk be egy önkéntes szerepében, akinek alapvetően az a feladata, hogy egy toronyból figyeljen, és jelentsen mindent a felettesének. Mikor elkezdi felfedezni a toronyhoz közeli területeket, rejtélyes események tanúja lesz, és újra és újra egy alakot lát, aki a távolból figyeli őt. Miközben próbál rájönni, mi történik, egy walkie-talkie-n keresztül tartja a kapcsolatot felettesével, Delilah-val. A beszélgetések során több válaszlehetőség közül választhatunk, ami befolyásolja, milyen kapcsolatban leszünk vele. A fejlesztőcsapat élén két egykori Telltale-es áll, akik a The Walking Dead játék kreatív vezetői voltak.

Alekhine's Gun - február 9. -  PC, PlayStation 4, Xbox One

Az Alekhine's Gun eredetileg tavaly novemberben jelent volna meg, de a fejlesztő Maximum Games nem merte összeereszteni az akkoriban megjelenő egyéb címekkel (mint a Fallout 4, az új Call of Duty, vagy a Star Wars Battlefront). Szerencsére tudatában van annak, hogy a játék nem veheti fel a versenyt bármilyen más AAA címekkel, de ezt legalább nem is titkolják. A Death to Spies sorozat szellemi utódjában a hidegháború éveiben lopakodhatunk Európa, Amerika és Kuba különböző helyszínein, álruhákat ölthetünk, és teljes szabadságot kapunk, hogy úgy intézzünk el mindenkit, ahogy nekünk tetszik. Ha kiemelkedő nem is, jó még azért lehet.

Dying Light: The Following és Enhanced Edition - február 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Dying Light sikere talán még a Techlandet is meglepte. A csapat folyamatosan tartotta a kapcsolatot a rajongókkal, néha-néha bedobott egy-két ingyen DLC-t, és most eljött az ideje, hogy valami igazán naggyal bővítse a játékot. A The Following inkább tekinthető kiegészítőnek, mintsem egy átlagos DLC-nek. Kapunk egy az alapjátékénál kétszer nagyobb területet, melyet testreszabható buggynkkal is bejárhatunk, illetve egy rakás új küldetést, tevékenységet, összesen több mint 10 órányi szórakozást. Ezzel együtt érkezik az Enhanced Edition kiadás is, mely az alapjátékot, a DLC-t, valamint azt az egyébként bárki számára letölthető patch-et tartalmazza, ami új parkour mozdulatokat, új nehézségi szintet, különböző rendszereket, fejlettebb AI-t, és teljesítményjavulást is hoz. 

Lovers in a Dangerous Spacetime - február 9. - PlayStation 4

A tavalyi év egyik legmókásabb couch co-op élménye volt a Lovers in a Dangerous Spacetime, amiben két játékosnak egy szuperfegyverekkel felszerelt űrhajót kell együttes erővel irányítania. Korábban csak PC-n és Xbox One-on játszhattuk, de februárban végre PS4-re is megjelenik. Kellemes Valentin-napi kikapcsolódás lehet.

Assassin's Creed Chronicles: Russia - február 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Még csak pár hete, hogy megjött az Assassin's Creed Chronicles sorozat második része, az India, a Ubisoft jövő héten kiadja a Russiát, valamint vele együtt a dobozos, teljes trilógiát tartalmazó gyűjteményt is. Ezúttal Nikolai Orelovot irányíthatjuk 1918-ban, feladatunk pedig ellopni egy műkincset a bolsevikoktól.

Unravel - február 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Várhatóan az év legaranyosabb játéka lesz az Unravel, melyet már csak főszereplője, Yarny miatt is imádunk. Őt irányítva oldhatunk meg fejtörőket úgy, hogy figyelünk arra, ne fogyjon el a fonál, amiből ő maga is áll. 

Arslan: The Warriors of Legend - február 9. és 12. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Nem csak egy JRPG, hanem egy hack-n-slash is szökik Japánból nyugatra februárban. Az Omega Force a The Heroic Legend of Arslan animét vegyítette a Warriors sorozattal, és lényegében kaszabolni kell benne, mintha nem lenne holnap.

The Ship: Remasted - február 15. - PC

Ugyan még csak az Early Accessen, de februárban megjelenik a The Ship felújított változata, a The Ship: Remasted (és a fejlesztőknek mindig magyarázniuk kell, hogy ez nem elírás, hanem szóvicc). Grafikailag jelentős a javulás, de nem tisztázták, hogy pontosan mi változik még. A teljes megjelenésig úgyis sok visszajelzést kapnak a játékosoktól, amik befolyásolják a végleges változatot.

Street Fighter V - február 16. - PC, PlayStation 4 [Előrendelés]

A Capcom igyekszik összehozni PC-s és konzolos közönségét, ezért a Street Fighter V cross-play támogatással jelenik meg. (Ez azt jelenti, hogy a két játékostábor egymás ellen játszhat.) Lesznek visszatérő és új karakterek, új képességek, és nyáron jön egy sztorimód is, ami összeköti a Street Fighter IV és a Street Fighter III eseményeit.

Pillars of Eternity: The White March Part 2 - február 16. - PC

Új tartalmakkal, illetve a The White March-ban elkezdett sztori befejezésével érkezik a hónap közepén a Pillars of Eternity második kiegészítője (bizony, a második, és nem az első második fele, ne zavarjon meg titeket a cím). Egyebek mellett megemelik a szintkorlátot, új questeket, képességeket és egy új társat is adnak.

The Escapists: The Walking Dead - február 16. - PlayStation 4

PC-n és Xbox One-on már játszhattuk a The Escapists és a Walking Dead sorozat keverékét, és most PS4-re is megjelenik. Örvendjünk-vígadjunk.

Tron Run/r - február 16. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A cím elég árulkodó, és többet talán nem is kell tudni róla: a Tron Run/r egy olyan játék, ami a TRON világában játszódik, és futni kell benne. Néha motorozni meg repkedni.

Layers of Fear - február 16. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Az év horror szenzációja lehet a Layers of Fear, ami amellett, hogy kilép az Early Accessből, konzolokra is kapható lesz. Egy őrült festő házként manifesztálódó elméjében térképezhetünk fel titkokat. 

Pixel Piracy - február 17. - PlayStation 4, Xbox One

A PC-sek már ismerhetik, a konzolosok pedig nemsokára szintén elmerülhetnek a Pixel Piracyben. A játékban egy kalózhajót kell építeni, legénységet toborozni, életben maradni és csatározni.

Galactic Civilizations III: Mercenaries - február 18. - PC

A Galactic Civilizations III első kiegészítője elvisz minket az intergalaktikus bazárba, ahol zsoldosokat bérelhetünk, hogy segítsenek minket a terjeszkedésben. A kiegészítőben mutatkozik be két új frakció is, az Arceanok és a Torianok, akik új képességekkel és techfákkal rendelkeznek. A Torianok emellett egy új kampány főszereplői is.

Wondershot - február 19. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Wondershotban felülnézetből látunk egy arénát, amiben vagy kooperatívan a gép által irányított ellenfelek ellen, vagy kompetitíven egymás ellen játszhatunk. A fejlesztők partijátéknak szánják, ezért csak lokálisan játszható. Van egy kis Towerfall Ascension beütése.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 - február 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Az Electronic Arts nagyot kaszált a Plants vs. Zombies: Garden Warfare-rel, vagy legalább elég nagyot ahhoz, hogy lássa értelmét egy folytatásnak. A Garden Warfare 2 új karaktereket és teljesen új helyszíneket mutat be, de alapjaiban megőriz mindent, ami miatt az eredeti szerethető volt. 

Far Cry Primal - február 23. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Far Cry Primal tagadhatatlanul egy Far Cry játék, csak több gyűjtögetéssel és craftolással, valamint kevesebb lőfegyverrel. Visszamegyünk a kőkorba, ahol magunknak kell elkészíteni fegyvereinket, megküzdeni a vadállatokkal és megszelidíteni őket, illetve két ellenséges törzzsel harcolni. Mi már játszottunk vele egy kicsit, nézzétek meg az alábbi videót, és olvassátok el, mit gondolunk róla kb. 4 óra játék után.

Superhot - február 25. - PC

Időmanipulálós FPS-ből volt egy pár az évek során, de a Superhot mégis más, mint a többi. Ebben ugyanis csak akkor mozog az idő, ha mi is mozgunk, és ezt kihasználva kell előrehaladni. Eleinte PC-re jön, de pár hét múlva Xbox One-on is játszható lesz.

The Town of Light - február 26. - PC, Mac, Linux

A The Town of Light egy olyan, elmegyógyintézetben játszódó játék, amiben végre nem ugrik elénk minden sarokról valami szörnyeteg. A helyszíne a Volterra elmegyógyintézet, amit a '70-es években azért zártak be, mert kegyetlennek ítélték módszereit. Renee-t irányítjuk, aki egykor, tinédzserként az intézmény lakója volt. A fejlesztők bár azt állítják, néhányszor meg fogunk ijedni, mégsem nevezik horrornak a játékot, inkább egy érdekes élménynek, ami az őrültség pszichológiájával és a depresszióval foglalkozik.

Várható még:

The Walking Dead: Michonne - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Rocket League - Xbox One

MXGP 2: The Official Motocross Videogame - PC, PlayStation 4, Xbox One

The Solus Project - február - PC

2016. márciusi játékmegjelenések

Far Cry Primal - március 1. - PC [Előrendelés]

Heavy Rain - március 1. - PlayStation 4 [Előrendelés]

The Witch and the Hundred Knight Revival - március 1. - PlayStation 4

Gunscape - március 2. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One

Shadow of the Beast - március 2. - PlayStation 4

Bus Simulator 16 - március 2. - PC

Mortal Kombat XL - március 4. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD - március 4. - Wii U [Előrendelés]

Tom Clancy's the Division - március 8. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Hitman Episode 1 - március 11. - PC, PlayStation 4, Xbox One

EA Sports UFC 2 - március 17. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Pokkén Tournament - március 18. - Wii U

Alienation - március 23. - PlayStation 4

Killer Instinct: Season 3 - március 24. - Xbox One

Adr1ft - március 28. - PC, Oculus Rift

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)