Hirdetés

Farming Simulator 17 - a PETA szerint nem elég realisztikus

|

Az állatok jogaiért küzdő szervezetet persze nem a Farming Simulator 17 minősége érdekli igazán, hanem azt szeretnék, ha a játék bemutatná az állattenyésztés nem éppen szívmelengető valóságát.

Hirdetés

Egészen biztosak lehetünk benne, hogy a PETA-nak valójában nincs igazán problémája a videojátékokkal, de a Battlefield 3 és a Pokémon GO kapcsán rájöttek, hogy rengeteg embert érnek el az üzenetükkel, ha beszólnak egy-egy fejlesztőcsapatnak. Most a Farming Simulator 17-tel akadt egy kis problémájuk.

A Giants Software ugyanis büszkén hirdeti, hogy idén már nem csak növényeket termeszthetünk virtuális gazdaságunkban, hanem állatokat is tenyészthetünk, egész pontosan disznók nevelésével tehetünk szert profitra. Az állatokkal szembeni etikus bánásmódért küzdő aktivisták pedig hírhedten utálják ezt a szektort és általában rendkívül hatásos meggyőzőeszközük szokott lenni, amikor különösen rossz körülmények között tartott állatokról készült felvételeket mutatnak meg valakinek. Így szerintük a Farming Simulator 17-nek is erre a véres realizmusra kéne törekednie, ha valóban szimulátornak szeretné magát nevezni.

"(...) vagy be kellene mutatnia a borzalmas valóságot, ami a disznókra a vágóhídon vár, vagy át kellene nevezniük magukat Vegán Farming Simulator 17-re és hagyni, hogy a játékosok csak haszonnövényeket termesszenek - bármi más tisztességtelen lenne" - írják közleményükben, de ezt sikerült még hatásvadászabb módon is megfogalmazniuk. "A PETA arra biztat mindenkit, aki a disznóvágás felvételeit túl rémisztőnek tartja egy szimulátor játékban, hogy száműzze az állati tetemeket való életbeli tányérjáról is és váltson erőszakmentesen előállított vegán ételekre." Gyönyörű.

Amellett egyébként, hogy a kommunikációs technikáik már-már a netes trollok eszköztárát idézik, a PETA üzenetét egyébként érdemes megfontolni. A minél jobb körülmények között tartott állatok - minden valószínűség szerint jobb minőségű - húsát megvásárolni, már ha mindezt megengedhetjük magunknak, például nem tűnik butaságnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)