Hirdetés

Fejlesztői poén lenne az egyik fontos Resident Evil karakter neve?

|

Shakespeare után szabadon: ó, Mia, miért vagy te Mia?

Hirdetés

A rajongói teóriák műfaja meglehetősen nagy szabadságot biztosít a lelkes alkotóknak, hiszen szinte bármit elvisel a legvadabb elképzelésektől a később igaznak bizonyuló összefüggésekig. Hogy ezúttal melyikkel van dolgunk, arra talán sosem lesz válasz, de mindenesetre érdekes felvetés látott napvilágot az egyik fontos Resident Evil karakter kapcsán.

Egyesek ugyanis úgy vélik, hogy nem véletlenül hívják pont Miának a Resident Evil 7: Biohazard, illetve a Resident Evil Village egyik fontos szereplőjét, a főhős Ethan Winters feleségét. Figyelem, a továbbiakban spoilerek következnek a RE7 és a Village cselekményére nézve!

Hirdetés

Szóval a teória úgy szól, hogy a Mia név valójában a MIA, azaz a Missing In Action kifejezés rövidítése. Ez egy katonai meghatározás az állomány azon tagjaira, akiknek a háború (vagy akár tűzszünet) során nyomuk veszett, haláluk viszont nem bizonyítható minden kétséget kizáróan (lásd bővebben: Ütközetben eltűnt-széria a jó öreg Chuck Norrisszal).

Mia Winters pedig úgy jön a képbe, hogy a hölgynek mind a Resident Evil 7, mind a Resident Evil Village sztorijában lába kél, illetve egy ideig mindkét játékban abban a tévhitben haladunk előre, hogy meg is halhatott. A rajongói teória támogatói szerint tehát a fejlesztők azért nevezték el Miának Ethan Winters nejét, mert pontosan tudták, hogy milyen szerepe lesz a történet(ek)ben.

Ki tudja, talán egyszer majd reagál valaki a Capcomtól az elméletre, addig viszont nem marad más, mint a kommentekben latolgatni az esélyeket. Nem ez egyébként az első alkalom, hogy Mia személye találgatásokat szül: néhány hete például a karakter szemének színe körüli ellentmondások indították útjára az elméletet, mely szerint valójában sosem találkoztunk az igazi Miával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)