Hirdetés

Fél órán át nézhetjük a Dontnod csavaros kalandjátékát, a Twin Mirrort

|

Epizodikus címnek indult, de aztán végül úgy alakult, hogy egy darabban kapjuk meg az egészet.

Hirdetés

Még a nyáron derült ki a többi rendezvényhez hasonlóan digitális formában megtartott PC Gaming Show alatt, hogy a Dontnod elvetette az epizodikus megjelenést, inkább egy darabban adja ki legújabb játékát, a Twin Mirrort. Nem elírás, valóban most először tölti be a stúdió a kiadó szerepét is, a Bandai Namco mindössze a konzolos változatok forgalmazásában nyújt segédkezet.

Személy szerint pokolian örülök ennek az előbbi döntésnek, mert már a Tell Me Why teszt miatt megejtett végigjátszás során is remek érzés volt, hogy csupán egy-egy hét választotta el egymástól az epizódokat a szokásos 2-4 hónap helyett. Ehhez képest most még jobb a helyzet, hiszen ha nem bánjuk az éjszakázást és az időnk is megengedi, akár egy ültő helyünkben is lezavarhatjuk Sam Higgs kalandját.

Hirdetés

Emberük egykoron oknyomozó riporterként dolgozott, ezzel a szakmai múlttal igazolja Dontnod a játék egyedi mechanikája, az ún. Mind Palace, vagyis elmepalota létjogosultságát. Itt fedezhetjük fel személyiségének különböző aspektusait, és ismerhetjük meg a vele történteket visszatekintések képében. Szintén itt nyílik lehetőségünk arra, hogy bizonyos eseményeket szimuláljunk, majd levonjuk a lehetőleg megfelelő következtetést, továbbá megpróbáljunk előre megjósolni bizonyos történeti fordulatokat.

Hasonlóan érdekesnek tűnik a Double jelenléte, aki lényegében Sam empatikusabb, sokkal inkább társaságkedvelő részének kivetülése, és persze senki más nem látja vagy hallja rajta kívül. Természetesen nem muszáj minden helyzetben a tanácsaira támaszkodnunk, mehetünk a magunk feje után is, hátha épp az vezet kedvezőbb végkimenetelhez. Mindebből pontosan 30 percet láthatunk a fenti videónak hála, amit a Shacknews munkatársai rögzítettek.

A december első napján PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkező Twin Mirror a Dontnod korábbi játékaihoz hasonlóan korlátozott mértékben szerteágazó cselekménnyel bír, minek következtében többféle lehetséges befejezéssel számolhat, aki belevág a kalandba. Ti így tesztek majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)