Hirdetés

Feladta 100 napos tiltakozását a hanyagolt fejlesztő

|

Robert Pelloni vesződséges munkával elkészítette szerepjátékát a Nintendo marokkonzoljára, majd sztrájkba kezdett.

Hirdetés

Hónapokkal ezelőtt Robert Pelloni története futótűzszerűen elterjedt az interneten, a huszonöt éves játékfejlesztő megálmodta majd egyedül, külső segítség nélkül elkészítette saját szerepjátékát, melyet a Nintendo marokkonzolján és az üzletek polcain szeretett volna viszont látni. Alkotásának a Bob's Game nevet adományozta, több mint 15.000 munkaórát áldozott játékra, azonban leküzdhetetlen akadályokba ütközött. Játéka befejezéséhez Pelloni-nak szüksége volt a Nintendo által használt fejlesztői környezetre és eszközökre. Elpostázott levelére 17 héten keresztül nem kapott választ, ezért drasztikus megoldáshoz folyamodott, hátha azzal felkelti a vállalat figyelmét. Eldöntötte, hogy 100 napra bezárja magát szobájába és minden lépését rögzíti, illetve követhetővé teszi egy webkamera segítségével. Egy hónap elteltével a Nintendo továbbra is csendben maradt, nem biztosították játéka kiadását DS-re, Robert Pelloni pedig összetörten kuporgott szobájában nyöszörgő hangok kíséretében.


Véleménye szerint a Nintendo hangzatos szövegekkel reklámozza játékait (te lehetsz az egyetlen hős; bármire képes vagy, ha nagyon akarod; hozd ki magadból a maximumot stb.), de végső soron komplett marketingjük hazugságokra épül. „Ilyen az üzlet. Ilyen világban élünk. Ha a valóságban Link megközelítené a várkaput az őrök egyszerűen kidobták volna. Nem számít milyen bátor, nem számit milyen okos, nem számít milyen hősies. Egyáltalán nem megbízható karakter." Robert Pelloni próbálkozása megbukott, blogjában pedig támadja a Nintendo vállalatát. Szobájában eltöltött napjai alatt úgy érezte elvesztette egykori önmagát. Megriasztó történet, véleményetek szerint el lehet érni valamit hasonló önsanyargatással a hatalmas kiadók/fejlesztők ellenében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)