Hirdetés

Felháborodtak a Lost Ark játékosok, a fejlesztők ajándékokkal válaszoltak

|

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy MMO esetében egy új tartalom érkezése borítja ki a bilit, de most ez történt.

Hirdetés

A Lost Ark karakterfejlődése relatíve egyszerű. A feladatunk tulajdonképpen annyi, hogy újra és újra kitakarítjuk a számunkra legfrissebben elérhető dungeonöket és raideket, az ott begyűjtött alapanyagokkal pedig fejlesztjük a páncéldarabjainkat és fegyvereinket.

Ha elérünk egy adott felszerelési szintet, akkor megnyílnak a következő kihívások. A probléma ezzel az, hogy minél erősebbé kovácsoljuk a cuccainkat, annál nagyobb eséllyel lesz sikertelen a következő fejlesztésünk, és így szépen lassan eljutunk oda, hogy napokig a semmibe húzzuk le az alapanyagainkat.

Hirdetés

Itt jön képbe a legfrissebb, márciusban kiadott raidboss, Argos, akit csak akkor tudunk meglátogatni, ha legalább 1370-re emeltük a tárgyaink szintjét. Ezzel ugyan alapból nincs gond, ha kinyitjuk a pénztárcánkat, és a bankkártyánk hatalmával segítjük ki a karakterünk fejlődését, de ingyenes játékosként iszonyat munkába kerülhet feljutni 1370-re.

A játék koreai verziójában ez egy kevésbé vészes folyamat, mivel több forrásunk van alapanyagokat gyűjteni, és gyakrabban tudunk fejlesztésekkel próbálkozni. A nyugati verzióban viszont erőforrások híján sokan elakadtak, és meg sem tudják még közelíteni Argos szintjét. Emiatt aztán kritikus fórumposztok és videók tömegei bukkantak fel a közösségi platformokon.

Sokan az Amazonra mutogattak, mondván, hogy Argost szándékosan engedték ki ilyen hamar, mivel így akarják pénzköltésre sarkallni a játékosokat. Az Amazon Games és a Smilegate ma hajnalban egy bocsánatkéréssel válaszoltak az ügyre. Látják, a reakciót és megemlítették, hogy "pay-to-winnek érződhet így a Tier 3 tartalomban való fejlődés".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Amazon és a Smilegate megígérték, hogy a jövőben jobban odafigyelnek majd a tartalmi frissítések sebességére és természetére. A jövő héten már jelentkeznek is majd például Event Guardian Raidekkel, melyeknek köszönhetően mindenki több alapanyaghoz férhet majd hozzá. A közeljövőre egyébként több kaszttal, küldetéssorral és felfedezésre váró szigettel is készülnek, hogy ne csak a grinddal legyünk elfoglalva.

A fejlesztők mindezek mellett egyébként március 21-től megdobnak mindenkit egy ajándékcsomaggal, amiben lesznek spéci petek, skinek, egy épület, mount és több más apróság is.

Az elmúlt napok eseményei után sokak számára kétségessé vált a Lost Ark jövője itt nyugaton, de ha a fejlesztők a jövőben is így kommunikálnak majd a közösséggel, és ennyire odafigyelnek majd az igényeikre, akkor valószínűleg rendben leszünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)