Hirdetés

Felhő-alapú lehet az Xbox első saját MMO-ja

|

A döntésnek, hogy a Microsoft beállt a projekt mögé, Hideo Kojima következő nagy dobásához is köze lehet.

Hirdetés

A finn-izlandi Mainframe Industries még 2019-ben jelentette be, hogy egy teljes egészében felhőalapú játékon dolgozik, amely egyetlen címben ötvözi az AAA, az MMO és a mobilos műfajok legjobb tulajdonságait.

Egy ideje azonban beállt a hallgatás a "közösségi sandbox" körül: a weblapja utoljára tavaly frissült, amikor bejelentették, hogy 8,3 millió dollár gyűlt össze a projekt megvalósulására, részben a League of Legends-fejlesztő Riot Games támogatásával. Most azonban egy jóval nagyobb halat hoztak összefüggésbe a játékkal, nevezetesen a Microsoftot.

Hirdetés

Jez Corden, a Windows Central riportere a The Xbox Two podcastben beszélt arról, hogy tudomása szerint a redmondiak közvetlenül együtt dolgoznak a Mainframe-mel a felhő-exkluzív kalandon. Ezt pedig azóta Jeff Grubb is megerősítette a GamesBeaten, hozzátéve, hogy "Pax Dei" (Istenbéke) kódnéven fut a projekt.

A sztori azonban nem áll meg itt, Grubb szerint ugyanis a Microsoft lényegében ezzel a játékkal szeretne felkészülni a Hide Kojimával tervezett együttműködésre. Grubb már hónapok óta híreszteli, hogy az Xbox összefoghat a legendás fejlesztővel egy felhőalapú újdonság elkészítéséért. Kojima részéről pedig azért is valószínűsíthető ez az irány, mert 2019 őszén maga nyilatkozott úgy, hogy szívesen belevágna egy ilyen játékba.

Grubb cikke arra is kitér, hogy mire számíthatunk a Pax Dei-től:

"Habár bárki bármit megtehet a Pax Deiben, egyes feladatok értelmesebbek lesznek attól függően, hogy milyen eszközön játszunk. Tehát ha a munkahelyeden vagy, craftolhatsz és farmolhatsz kicsit a telefonodon. Amikor pedig hazaérsz a PC-hez vagy a konzolhoz, beleállhatsz az olyan összetettebb küldetésekbe, mint a raidek."

A platform függvényében skálázódó mechanikák koncepciója mindenképp érdekesen hangzik, szóval érdemes lesz nyitva tartani a szemünket, hiszen az Xbox Cloud Gaming révén a Microsoft remek partnernek tűnik egy ilyen összefogáshoz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)