Hirdetés

Felnevetsz, ha meglátod, milyen trükköt használtak a Grand Theft Auto V fejlesztői

|

A filmszerű élményt kínáló cinematic nézetet mindenki ismeri - azt, hogy a GTA V egyik küldetésében milyen módszerrel működik, már kevesebben tudják.

Hirdetés

A Grand Theft Auto játékok egyik leghaszontalanabb funkciója, hogy járművezetés közben aktiválhatjuk a cinematic nézetet, ami folyamatosan változó kameraállásokból mutatja az eseményeket, pontosabban azt, ahogy az új nézethez rendre alkalmazkodva próbáljuk folyamatosan szerencsétlenkedve kikerülni a válogatott akadályokat, miközben valami mindig félig belóg, hogy egy kicsit még nehezebb legyen a dolgunk.

Egy játékos most megmutatta, hogy a GTA V Father/Son küldetésében (és valami oknál fogva csak abban) hogyan oldották meg, hogy a kamerák folyamatosan az automatikusan haladó teherautót kövessék.

Hirdetés

A fájlok megpiszkálásával sikerült elérnie, hogy megjelenjenek a kamerákhoz kapcsolt objektumok: két, változó sebességű, repülő kamion, amik egyébként láthatatlanok és áthatolhatók. Lucas úgy gondolja, erre a trükközésre azért volt szükség, mert ha hagyományos kameraanimációkat használtak volna, a kamera nem tudott volna a játékos sebességéhez, a járműhöz való közelségéhez igazodni. Azért épp Phantom kamionokat látunk, mert azok modellje eleve be volt töltve a hajót szállító jármű miatt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Állítólag a Mr. Philips küldetésben jelenhetett volna meg ez a módszer még, de végül annál nem alkalmazták.

Épp a napokban írtunk egy cikket azokról a trükkökről, amikkel a játékfejlesztők átvernek minket azért, hogy mi jobban szórakozzunk, azt se hagyjátok ki, ha már erre jártok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)