Hirdetés

Félrevezető tájékoztatás miatt saját részvényese perli az Activision Blizzardot

|

A felperes szerint a vállalat nem informálta tisztességesen a befektetőket a zaklatási botrányt kirobbantó állami vizsgálatról.

Hirdetés

Rázós heteken van túl az Activision Blizzard, miután Kalifornia állam beperelte a céget mérgező munkahelyi kultúra, szexuális zaklatás és egyes dolgozói csoportok (pl. nők, kisebbségek) hátrányos megkülönböztetése miatt.

A történtek (valószínű) következményeként tegnap távozott a Blizzard vezetője, míg a dolgozók néhány napja nyílt levéllel és sztrájkkal követeltek változást. Most pedig egy részvényes, Gary Cheng is csoportos keresetet nyújtott be az Activision Blizzard ellen, mivel a vállalat szerinte "hamis és félrevezető" tájékoztatást adott a befektetőknek a botrányt kirobbantó nyomozásról.

Hirdetés

Mint ismert, a cég ellen indított zaklatási pert a DFIH (Department of Fair Employment of Housing) nevű, állampolgári jogok betartását felügyelő állami szerv hivatalos jelentése alapozta meg, melyet egy két éven át tartó vizsgálat után tettek le az asztalra.

A botrány miatt a vállalat részvényárfolyama meredek zuhanásnak indult, a cégbe valamikor az elmúlt 5 év során beszálló Cheng ezért kártérítést követel azoknak, akik az utóbbi időkben vásároltak Activision Blizzard részvényeket.

Az alperesek jogtalan cselekedetei és mulasztásai, valamint a vállalat törzsrészvényeinek rohamos csökkenése következtében a felperes és a többi csoporttag jelentős veszteségeket szenvedett el.

- áll a peranyagban. Az indítvány a cégvezető Bobby Kottickot, Dennis Durkin pénzügyi igazgatót, és Spencer Neumann egykori pénzügyi igazgatót nevezi meg vádlottként.

Közben pedig az is körvonalazódni látszik, hogy a vállalatnak a szponzorokkal is meggyűlhet a baja. A Dexterto adott hírt róla, hogy a Call of Duty League-t és az Overwatch League-t is támogató T-Mobile logója mindkét liga weboldaláról felszívódott, valamint a közvetítésekben is igyekeztek eltüntetni, kitakarni az emblémát.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)