Hirdetés

Feltámadhat a Burnout franchise?

|

Persze a fókusz most a Need for Speed Unboundon van, de a Criterion reménykedik.

Hirdetés

Az idei év egyik utolsó nagy megjelenése a Need for Speed Unbound lesz, amely különleges módon, a rajzfilmes látványvilág és az árkádos játékmenet elegyével igyekszik visszacsábítani a játékosokat a Need for Speed franchise-hoz, amelynek fő szériája utoljára 2019-ben bővült a Heattel (2020-ban jött ugyan a Hot Pursuit Remastered, de az egy felújítás, nem egy új, teljes értékű epizód).

Noha az Unboundot készítő Criterion Games korábban is próbálkozott már Need for Speeddel (háromszor is, a 2010-es Hot Pursuittel, a 2012-es Most Wanteddel és a 2023-as Rivalsszal), azonban nem ezekről lettek híresek, hanem a Burnout játékaikról, amelyek közül az első 2001-ben debütált, a legutóbbi pedig 2018-ban, a Burnout Paradise Remastered képében. 

Hirdetés

Sok rajongó szeretne visszatérni a látványos ámokfutáshoz egy-egy pazar verda kormánya mögé pattanva, de a Criterion egyelőre a Need for Speed Unbounddal van elfoglalva és siker esetén számíthatunk rá, hogy az Electronic Arts igényt fog még tartani a szolgálataikra. De mi a helyzet a Burnouttal, van rá remény, hogy valaha is visszatér hozzá a fejlesztőcsapat?

Az Unbound kreatív rendezője, Kieran Crimmins az Eurogamernek mesélt az új Need for Speedről, az interjú során pedig az újságíró nem tudta megállni és rákérdezett a Burnouttal kapcsolatos terveikre is, hogy lesz-e következő. Crimmins egyszerre adott pozítív és lehangoló választ: 

"Igen, abszolút. Remélem. De ez nem olyasmi, amit most tervezünk. Nem ez a következő játék, amin dolgozni fogok. De ha arról a két címről beszélsz, ami a stúdiót a legjobban érdekli, akkor nyilvánvalóan a Need for Speed és a Burnout azok. Imádjuk ezt a két franchise-t, és a Burnoutnak van egy egyedi felfogása az autóversenyzésről, ami szerintem most abszolút fenomenális lenne. Szóval azt hiszem, azt akarom mondani, hogy nagyon szeretném ezt csinálni. És remélem, hogy ha minden jól megy ezekkel a játékokkal, és bővíteni tudjuk a csapatot, akkor talán készíthetünk egy ilyet is. Ez nincs a közeljövőre vonatkozó terveinkben, vagy ilyesmi, de ember, nagyon jó móka lenne."

A Need for Speed Unbound december 2-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re, és mint olvashattátok, a sikerétől függ egy következő Burnout játék elkészülése is, ugyanis mindkét franchise-ért az Electronic Arts felel. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)