Hirdetés

Feltámasztana régóta alvó Blizzard-sorozatokat az Xbox

|

A drága jó Phil Spencer a tőle megszokott ködös válaszokat adta, de a mondandója egyértelmű volt: a Microsoft bizony nem zárkózik el a Blizzard RTS-ek feltámasztása elől.

Hirdetés

Ugyan még messze vagyunk attól, hogy lezárulhasson a Blizzard felvásárlásának folyamata, de az Xbox feje már izgatottan gondol a jövőre. Phil Spencer interjút adott a Wirednek, melyben az Activision Blizzard volt az egyik fő téma.

Azt Phil is bevallotta, hogy korai lenne még konkrét projektekről beszélni, és hozzátette, hogy azokat egyébként sem ő osztaná ki. Ettől függetlenül vannak izgalmas elképzelései.

"Mielőtt belemennénk bármibe, nekem nincs jogom döntéseket hozni azzal kapcsolatban, hogy mit csinál a Blizzard, az Activision vagy a King. Szóval igazából csak beszélgetünk a lehetőségekről."

Hirdetés

A StarCraft franchise többször is előkerült a beszélgetés során, mivel a StarCraft II fejlesztése leállt, és a Blizzard látszólag nem tervez semmilyen komolyabb projektet a sci-fi univerzumában. Phil láthatóan szerette a StarCraft játékokat, de nem csak azokba ölt bele végtelen órákat.

"Ha visszagondolunk az RTS-ek hagyatékára, akkor nem csak a StarCraftról, de a WarCraftról is kell beszélnünk. Itt és most nincsenek konkrét terveim, nem csörtethetek csak úgy be a csapatokhoz, és kezdhetek velük dolgozni ezeken. Viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy például a StarCraft egy kulcsfontosságú név a gaming történelemben. Ha visszagondolunk az e-sport indulására, a konzolos RTS-ek megszületésére, a stratégiai játékok történetmesélésére, az mind a StarCrafttal kezdődött."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hozzátette, hogy izgatottan fog leülni az Activision, a Blizzard és a King csapataival, hogy beszélgessen velük a korábbi címekről.

"Egyelőre elhárítom a kérdéseket, és azt válaszolom, hogy jelenleg nem dolgozok velük aktívan semmin. Az viszont, hogy megvan a lehetőségem gondolkozni ezeknek a franchise-oknak a jövőjén, egy izgalmas dolog a számomra, hiszen végtelen időt töltöttem velük."

A Microsoft még januárban indította el a felvásárlás folyamatát, de tekintettel az alku méretére, és a szükséges vizsgálatokra, ez bizony még el fog tartani egy darabig.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)