Hirdetés

Feltámaszthatja a Microsoft az Xbox One elkaszált exkluzívját

|

Úgy tűnik, mégiscsak volt értelme annak, hogy a PlatinumGames udvaroljon Phil Spenceréknek.

Hirdetés

Sokan vagyunk úgy azzal, hogy mindig az kell, ami nincs. A PlatinumGames által Xbox One-ra fejlesztett Scalebound is igazán akkor kezdte el érdekelni a konzoltulajdonosokat, amikor a Microsoft 2017-ben hosszas mérlegelés után úgy döntött, elzárja a pénzcsapot és törli a projektet. A sárkányos kaland azóta sem kopott ki a köztudatból, mivel újra és újra felröppent a pletyka, hogy ha már egyszer annyi pénzt beleöltek, csak nem hagyják veszni a felek.

Aztán szépen teltek-múltak az évek, és a híresztelések nem váltak valóra, mígnem 2021 végén/2022 elején valami megváltozott: a PlatinumGames látványosan közeledni próbált a Microsofthoz. Először a felelősségen osztozva bocsánatot kértek a Scalebound kudarcáért, majd pedig jelezték, hogy szíves örömest újrakezdenék a közös munkát, végezetül pedig már hangot adtak annak, hogy egyáltalán nem lenne ellenükre ha az Xbox Game Studioshoz csatlakozhatnának.

Hirdetés

Ennek az udvarlásnak minden bizonnyal köze lehet két stúdióval rendelkező cég bizonytalan anyagi helyzetéért, amit csak tetézett a Babylon's Fall bukása. Magyarán a PlatinumGamesnek hatalmas megkönnyebbülést jelentene a redmondiak tőkéje, akár egy közös projektről, akár felvásárlásról lenne szó.

Könnyen meglehet, hogy az előbbi terv (és idővel talán a másik is) összejön, mivel Nick Baker, azaz Shpeshal Nick az XboxEra podcastben kijelentette, hogy tudomása szerint nagyon-nagyon korai fázisban ugyan, de már tárgyal a Microsoft és a PlatinumGames a Scalebound esetleges feltámasztásáról. Állítását két névtelen forrásra alapozza, és hozzátette, hogy egészen addig kacsaként kezelte, amíg a második helyről is meg nem erősítették az értesülést.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ti örülnétek, ha második esélyt kapna a Scalebound?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)