Hirdetés

Feltörték a 2K Games támogatási platformját, a kiadó nevében küldtek vírusos linkeket

|

Iszonyú kínos ügybe keveredett az NBA 2K és a BioShock-széria kiadója, nem sokkal a GTA VI-szivárgás után.

Hirdetés

Nem sok mosoly fakadhat mostanában a modderek üldözésében jeleskedő Take-Two Interactive főhadiszállásán, hiszen néhány napja egy hackertámadás miatt kiszivárgott a vállalat szárnyai alá tartozó Rockstar Gamestől a GTA VI számos lényegi információja, most pedig a szintén Take-Two-érdekeltség 2K Games esett a kiberbűnözés áldozatául.

A támadó (vagy támadók) az NBA2K-, a Borderlands- és a BioShock-szériákról ismert kiadó támogatási oldalához nyert hozzáférést, melynek segítségével teljesen hivatalosnak tűnő adathalász e-maileket küldött a felhasználóknak.

Hirdetés

A 2K közlése szerint a hacker egy külsős partnertől szerzett belépési adatokkal kerülte meg a platform védelmét, az általa küldött levelek pedig egy letöltési linket tartalmaztak, amely az ígéret szerint a 2K Launchert töltötte volna le, de valójában egy malware-t rejtett. A kiadó ugyan nem részletezte a kártevő természetét, de a történtek kapcsán kiadott hivatalos közleményben a böngészőben tárolt jelszavaik megváltoztatására kéri az érintetteket, így egy jelszavakat elcsaklizó vírusról lehet szó.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy a 2K Support weboldala még cikkünk írásakor sem üzemel a megszokott módon, csak bejelentkezés után engedi be a látogatókat. A kiadó minden érintettől elnézést kér, és azt ígéri, hogy értesíteni fogja a nyilvánosságot, ha ismét megbízhatóak lesznek a támogatási e-mail címről érkező levelek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Talán felesleges magyaráznunk, hogy mekkora blama ez egy ekkora cégnek, s hogy milyen rossz hír a felhasználóknak, akiknek a 2K bakija miatt kerültek veszélybe az adataik. Épp ezért kiváló alkalom ez arra, hogy mindenkit emlékeztessünk az e-mailes linkekkel kapcsolatos óvatosság, és persze a kétlépcsős azonosítás használatának fontosságára.  Az utóbbi ugyan önmagában nem gátolja meg, hogy feltört vállalatoktól érkező, teljesen hivatalosnak látszó e-mailekre kattintsunk, de a jelszavaink ellopása esetén legalább nyújt némi védelmet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)