Hirdetés

Felújított Heroes III, YouTube toplista és a torrent halála - mi történt a héten?

|

Zajlik a GameStar Awards, az Xbox One lekörözi a PS4-et, egyesek szerint pedig továbbra is vicces a swatting. Közeledik az év vége, kezd mindenki becsavarodni.

Hirdetés

Szinte kimondani is szörnyű, de már csak két és fél hét van hátra ebből az évből. Hogy elrepült! De hisz még tisztán él bennünk a Tomb Raider: Definitive Edition megjelenése (igen, ezzel arra utalunk, hogy ma akciós, tessék kattintani). Az újévi fogadalmakkal legalább jól haladtunk. Többet játszunk, kevesebbet dolgozunk, és még a kilókból is sikerült lefaragni egy keveset. Na jó, mielőtt végleg elkalandoznék ebben az álomvilágban, pörgessük át inkább az elmúlt hét eseményeit.

Mostanra már mindenkihez eljutott az év utolsó GameStar magazinja, melynek címlapján a Far Cry 4 főgonosza, Pagan Min pózol (akinek a szinkronhangja ki más lehetne, mint Troy Baker), de nem kevésbé menő az újsághoz járó Batman: Arkham Asylum teljes játék sem. Néhány hónap múlva érkezik a nagy finálé, az Arkham Knight sztoriját pedig a jelek szerint egy képregénnyel vezetné fel a DC. Bár ott járnánk már. Azért most sem unatkoztunk, olyan tesztekkel pakoltuk tele a decemberi GameStart, mint a Far Cry 4, az Assassin's Creed Unity, a Dragon Age: Inquisition,  vagy épp a The Crew. Nem is sorolom tovább, hiszen már úgyis mindenkinek megvan. Ha nem, akkor pedig úgyis vesztek, ugye?

Ha már itt az újság összefoglalójánál tartottunk, volt pár tartozásunk a múlt hétről, amit a napokban pótoltunk is. A The Game Awards  legjobbjait immár videós formában is megtekinthetitek, valamint elkészült a PlayIT összefoglaló, amelyben a hétvége legjobb pillanatait gyűjtöttük össze (volt pár). Ha ott voltatok, azért, ha nem, akkor azért érdemes megnézni. A Facebook az egész évet összefoglalta, a Google pedig jól kiszámolta, hogy milyen csatornákat követünk a YouTube-on. Az megvolt, hogy valaki egy két perces montázsban gyűjtötte össze az év legjobb játékait? A napokban elindult a The GameStar Awards 2014 is, melynek keretein belül a GameStar szerkesztői és olvasói együtt dönti majd el, hogy mik voltak az év legjobbjai. 

Van néhány játék, amiket nagyon szerettünk volna ott látni az év játékai közt, de sajnos még nem jelentek meg. Ilyen a Halo: TMCC miatt elhalasztott Halo: Spartan Strike, az egyszer már elhalasztott és most tovább csúsztatott The Witcher 3: Wild Hunt (jobb későn, mint bugosan), és a valami miatt sokadjára elhalasztott Raven's Cry, amelynek kapcsán már abban sem vagyunk biztosak, hogy valaha megjelenik. Az Elite: Dangerous megjelenéséig (amihez már egy brutális szimulátort is építettek) még két nap van hátra, de valakik már most megtalálták benne a Voyager 2-t. Easter Eggek igen, offline mód viszont nem lesz, úgyhogy tessék megnyugodni.

Az Originen ingyen játékot osztogatnak, és bár a hír sok ember érdeklődését felkeltette, az egész eltörpült ahhoz az őrülethez képest, amit a The Pirate Bay szervereinek lefoglalása örök. Persze hiába próbálkoztak a hatóságok, a torrentoldal újraindításához 24 óra sem kellett. Ez idő alatt persze hatalmas volt a felháborodás, jóval nagyobb, mint azoké a Destiny játékosoké, akik nem vették meg a kiegészítőt, ezért ki lettek rekesztve olyan tartalmakból is, amelyeket eddig elértek. A legjobban valószínűleg persze azok vannak most felháborodva, akik valamilyen buherált konzolról tolták a játékot, a Bungie ugyanis mindenkit kibannolt, akinél csak felmerült a csalás gyanúja.

Tavaly ilyenkor még bőven pörgött a GameStar Zombifest, és úgy áll a dolog, hogy most is bőven akadna hozzá tartalom. A Techland közkinccsé tette a Dying Light intróját, aztán szomorúan kellett belátniuk, hogy PlayStation 4-en bizony nem lesz meg a 60fps. A DayZ atyja új stúdiót alapít, de nem kell izgulni, nem hagyja magára teljesen a projektet. Ha már Early Access, januárban jön a H1Z1, de a SoE elnöke felhívta a figyelmet, hogy ne vegyük meg, ha csak a végleges játékra vagyunk kíváncsiak. Bár nem szigorúan zombis, de márciusban jön a Bloodborne is, amelyet egy elképesztő gyűjtői kiadással dobnak piacra. A The Last of Us Remastered pedig egy nagy adag DLC-vel ünnepli a karácsonyt.

Ha már szóba jöttek a felújított játékok, ezekből is volt a héten a kosárral. Az év legjobb felújított játéka címre is esélyes Grand Theft Auto V sok embernél kiverte a biztosítékot, amire a Take Two úgy reagált, hogy ha nem tetszik, nem kell megvenni, de szerintük nem fair dolog, hogy ezért leveszik a boltok polcairól a játékot. Csak egyetérteni tudunk ezzel. Szintén Ausztráliában bukkant fel a Borderlands Remastered Edition amely új konzolokra is elhozza majd Handsome Jacket és bandáját. A Borderlandsből egyébként MMO is lesz, hol máshol, mint Kínában. Nem csak a fejlesztők, hanem a rajongók is remekeltek a felújítások terén: valaki Disney környezetbe ültette a Five Nights at Freddy's alapjáraton is para játékmenetét, egy modder csapat pedig a Skyrimből csinált egy teljesen új játékot. Hiába, ezt a Skyrimet nem lehet megunni.

A filmek szerelmesei is kedvükre csemegézhettek a héten, hiszen nem csak a 72. Golden Globe jelöltjeit jelentették be, de megérkezett a Mad Max: Fury Road trailere, leleplezték James Bond új kocsiját, sőt, az új Star Wars karakterek neveire is fény derült. Nem akkora meglepetés, de most már hivatalos, hogy Ryan Reynolds játsza majd Deadpoolt, és az is biztos, hogy az ünnepek alatt új történetekkel szórakozhatnak a Harry Potter univerzum szerelmesei, J.K. Rowling ugyanis késztetést érez, hogy írjon még egy kicsit. Mi meg nem bánjuk.

Rengeteg érdekességgel is találkozhattunk, szinte minden napra jutott valamire, amire felkaptuk a fejünket. A Mortal Kombat fejlesztői egy mobilos WWE játékon dolgoznak, a Microsoft Flight Simulator X pedig Steamre költözik. Ezek persze mind eltörpülnek a hír mellett, hogy a Heroes III HD Edition PC-n és mobilon is megjelenik. Csak a Ubisoft el ne szúrja. Kiderült, hogy novemberben több Xbox One fogyott, mint PS4, a hír hallatán pedig a Sony azonnal le is védetett egy rejtélyes PlayStation logót.  A hét sztárja egyértelműen az az apuka, aki igazi gamert farag a gyermekéből, a hét lúzere pedig a srác, aki azt hitte, hogy a swatting egy vicces dolog. Most majd a börtönben megtanulja, hogy egyáltalán nem az. Ha már kommandósok, az a srác megvolt, aki 7000 dollárnyi CS:GO fegyvert halmozott fel?

Ha valamiért nem lett volna elég kellemetlen ez a hét, akkor álljanak most itt ismét a legfájdalmasabb büntetések. A Numa Numa srác 10 év után új videóval jelentkezett, de ez semmi ahhoz képest, amit a Galaxis őrzőinek őszinte trailere váltott ki belőlünk. A The Witcher 3 paintben megrajzolt trailere mögött legalább akkor "miért?" felirat villog a fejünkben, mint a Destiny főcímdalához készített videoklipnél. Az továbbra sem tudtuk eldönteni, hogy a ki a hülyébb: aki 5 millióért vesz egy évfordulós PS4-et, vagy aki 1 dollárért adja el a sajátját. Valószínűleg előbbi.

Természetesen mi sem tétlenkedtünk a héten: teszteltük a Far Cry 4-et, a Dragon Age: Inquisitiont, a Disney Infinity 2.0-t, a Vainglory-t és a Styx: Master of Shadows-t is. Emellett van LEGO Technic nyereményjátékunk és a World of Warshipshez is kiosztottunk egy zsáknyi kulcsot. Miután ismét felhívtam a figyelmeteket a GameStar Awards 2014 szavazásra (ami holnap véget ér, tehát most lehet gőzerővel még véleményezni az idei év termését), már csak egyetlen dolog maradt hátra: HP szavaival búcsúzom tőletek és ettől a héttől, emeljétek hát magasba a poharat, és "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)