Hirdetés

Felvásárolták a Dark Souls fejlesztőjét

|

A Dark Soulst fejlesztő From Software-t felvásárolta a japán óriás Kadokawa, így új lehetőségek nyílnak meg a stúdió előtt.

Hirdetés

A Dark Souls II megjelenése konzolon nagy siker volt, és bár a PC-s megjelenés problémái megosztották a közönséget, a csapat teljesítménye úgy látszik a hírnevüknek is jót tett, hiszen egy nagy kiadó már le is csapott rájuk.

A Kadokawa Shoten amellett, hogy különböző magazinokat és rengeteg mangát is kiad, egyre több játékot is a sajátjának tudhat. Ők állnak  Lollipop Chainsaw és a Killer is Dead játékok mögött is, de összességében több mint 10 játék fut a nevük alatt. A hírt a kiadó jelentette be a két nappal ezelőtti sajtótájékoztatóján, ahol a cég pénzügyi jelentését is közzétették.

 

Az ügy véglegesítése május 21-én esedékes, a kiadó a From Software részvényeinek 80%-át tudhatja magáénak. A felvásárlás következtében a csapat valószínűleg a Kadokawa saját projektjeit fogja pofozni, de a későbbiekben új IP-t is kaphatnak. A fejlesztőgárda rengeteget profitálhat egy biztos anyagi hátteret garantáló kiadóból, hiszen így könnyebben hozzáférnek majd az új hardverekhez és felhő alapú szolgáltatásokhoz is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)