Hirdetés

Fertőzött Steam-profilok lophatták el több játékos belépési adatait

|

Egy rendkívül érdekes módszerrel valódi Steam-profiloktól kiindulva kerültek sokan olyan weboldalakra, amik könnyedén megszerezhették fiókjuk belépési adatait. Ugyan a biztonsági rés a beszámolók szerint megszűnt, érdemes figyelni.

Hirdetés

Miután a digitális terjesztés korában nem birtokoljuk fizikailag a játékainkat, érdemes fokozottan figyelnünk különböző fiókjaink biztonságára. A legutóbbi adathalászati módszer viszont az óvatosabb felhasználók közül is sokakat átverhetett.

Egy nemrég a Redditre felkerült figyelmeztetés szerint valódi Steam profilokat láttak el egy kódsorral, ami arra lett kitalálva, hogy ellopja a profilra kattintó felhasználók belépési adatait. A hivatalos oldalról kiindulva egy nem túl látványos átirányítással ugyanis egy olyan weblapra kerültek az érintett felhasználók, ami már nem a Valve, hanem a fiókjukat ellopni igyekvő tolvajok felé továbbította megadott belépési adataikat. Ezért arra intenek mindenkit a közösség tagjai, rendkívül alaposan ellenőrizzék minden weblap címét, ahol esetleg megadják felhasználónevüket és jelszavukat, illetve ne kattintsanak gyanús Steam-profilok linkjére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)