Hirdetés

Field Ops

|

Sokszor hallottuk már, hogy amit most készítenek az lesz a jövő! A Digital Reality azt állítja a Field Ops-ról, hogy az szenzációs újdonságokat tartalmaz, és mekkora jó lesz. Persze, mi mást is mondhatnának? Utánajártunk kicsit a részleteknek - újra.

Hirdetés


Szerencsére ezúttal nem valami agyoncsépelt marketingfogásról van szó, ez a játék kétség kívül különbözik, a manapság megszokott stratégiáktól. Erre a játékra nem mondhatjuk azt, hogy szimplán stratégiai, hiszen lőhetünk benne akár FPS nézetben is. A hivatalos műfaja: Taktikai RTS/TPS/FPS hibrid. Már csak az RPG elemek hiányoznak, és olyan sokoldalú lenne, hogy az már kör.

Ennyi kategóriát rengetegféleképp lehet egybezsúfolni, de úgy hiszem a fejlesztőknek sikerült az egyik legjobb módot megtalálniuk az ötvözésre. Szabadon választhatjuk ki, mikor milyen nézetben szeretnénk irányítani a katonáinkat. Alapból a felső/oldal nézetes RTS képernyő jelenik meg, de a harcosra ráklikkelve és a megfelelő gombot lenyomva elővarázsolhatjuk az FPS nézetet. A TPS nézet pedig akkor játszik szerepet, ha egy járművet veszünk az irányításunk alá.


Minden nézetnek megvan a maga előnye, illetve hátránya. FPS nézetben ugyan mi célozhatunk a katona helyett, ám a Counter-Strike játékosok miatt (akikről köztudott, hogy fél kilométerről osztják a fejest) sokkal nagyobb lesz a fegyverek szórása, amint közvetlen irányítjuk az emberünket. Ráadásul RTS nézetben sokkal többet látunk, és jóval taktikusabban tudjuk irányítani az embereinket. De azért még így is megéri „megszállni” a harcosainkat, különösen a terroristák speciális egységét. Vele egy dolgot tudunk csinálni, de azt legalább jól: odarohanhatunk az ellenfélhez, majd megnyomhatjuk a kezünkben a detonátor gombját, melynek hatására felrobbanunk, és persze magunkkal visszük a közelben lévőket is.


A Field Ops
nagyon jó szórakozást nyújt mindenkinek, különösen többjátékos módban. Végre egy igazán ígéretes, egyedi fejlesztés, ráadásul hazai csapattól. Ha csak nem tolnak el valamit iszonyatosan, biztosak lehetünk a játék sikerében!
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)