Hirdetés

FIFA 08

|

Az ember sokáig reménykedik. Elfogultságában felértékel benne dolgokat a remény, aztán ahogy telnek az évek és nem történik szinte semmi, a remény is elszáll. No ez a FIFA 08 története...

Hirdetés

Előfordulhat, hogy most többen nem fognak szeretni, de amikor PlayStation-ön kipróbáltam az első Pro Evolution Soccert már tudtam, hogy a FIFA sorozat napjai meg vannak számlálva. S bár a FIFÁnak azóta voltak igen dicséretes próbálkozásai, nemsokára el fogjuk érni azt, hogy PC-n már csak a legelvakultabb FIFA fanatikusok és a végtelenül hűségesek ragaszkodnak majd egykori kedvenc sorozatukhoz. Miért? Mert a nagy KIADÓ úgy néz ki nem annyira törődik már velünk, PC-sekkel, mint a konzolosokkal. És ez rossz érzés, nagyon rossz.



Pedig nem is olyan rossz...



Bátran kijelenthetem, hogy a nem túl pozitív bevezetésem ellenére a FIFA 08 egyáltalán nem rossz játék PC-n, vannak benne újítások is (például a szerintem nem túl izgalmas és meglehetősen unalmas Be a Pro mód, vagy ennek leszármazottja, a talán egy ici-picit érdekesebb Zone Play mód, ahol nem egy embert, hanem egy csapatrészt kontrollálunk, magyarán ha mi vagyunk a hátvédsorral, akkor csak olyankor kapjuk meg a kontrollt, ha hátvédekkel kell játszani, egyébként a gép irányítja a középpályásokat és a csatárokat stb...), tehát az semmiképp nem igaz, hogy nem dolgoztak vele. Azonban az öregecske grafikus engine (tudva azt, hogy létezik next-gen grafika a konzolokon) erősen lehúzza a játékélményt. Ezt még az sem menti meg, hogy vannak újítások, mint például a védők jobb helyezkedése, vagy a szabadrúgások, esetleg a kapuskirúgás gyors elvégzésének lehetősége. Ugyanis ezek kétségtelenül jó dolgok, azonban én inkább úgy érzem, hogy ezek az előző FIFÁk hiányainak pótlásai és nem annyira „újítások” - a konkurens fociprogramban már voltak ehhez hasonló lehetőségek az előző részben is. Sőt, hozzáteszem egy másik „félelmemet” is: mivel a FIFA 08 észrevehetően igencsak hasonlít a FIFA 07-re nem értem, miért kell ezt a progit teljes árú játékként újra eladni, miért nem lehetett mondjuk egy nagyobb peccsel megoldani az újdonságokat, esetleg egy budget árú kiegészítővel: ugyanis meglátásom szerint a FIFA 07 és a 08 között nincs akkora különbség, amely egy teljes árú megjelenést indokolna – tudom, a marketing-gépezetet fizetni kell valamiből, bár inkább a csalódott játékosokat kéne kárpótolni majd valahogy. Természetesen mindezen véleményemet kizárólag a játék PC-s változatára alapozom, mégpedig úgy, hogy kijelentéseim a PC-s FIFA jövőbeli jobbításának érdekében teszem – azt szeretném, ha végre ugyanolyan ragyogó csillag lenne a fociprogramok egén, mint megannyi éve volt. Ja, és mielőtt sokan nagyon bedühödnének elárulom, hogy a magyar kommentár, a sok-sok liga, meg a rengeteg liszenszelt tartalom miatt a FIFA 08 egyáltalán nem rossz játék – csak már nem méltó régi nagy híréhez, a régi nagy FIFÁkhoz. Kérjük a nagy KIADÓ-t, kapjon már a fejéhez és szeressen minket, PC-seket is ugyanúgy, mint a konzolosokat. Előre is köszönjük!

GameStar


Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)