Hirdetés

A FIFA miatt népszerűbb a foci az USA-ban

|

Olyannyira, hogy a játékosok számát tekintve a világ élmezőnyében jár az Egyesült Államok. Ezt, és még néhány érdekes statisztikát osztott meg az EA.

Hirdetés

Az EA kiadott egy adag igen érdekes statisztikai adatot arról, hogyan teljesít a FIFA-sorozat az óceán túloldalán, illetve hogyan segít a játék népszerűsíteni a való életbeli focit az Egyesült Államokban. Az amerikai piac összességében is egyre fontosabb lesz az EA-nek, ugyanis a FIFA 14 esetében a második legtöbb példányt az USA-ban adták el, és az itt eladott focis játékok 95%-a FIFA volt.

A kiadó kutatása szerint az amerikai FIFA-játékosok felét jobban érdekli a profi labdarúgás, miután játszottak a játékkal, 34%-uk pedig egyenesen azt mondta, rajongó lett, mióta elkezdett FIFA-zni.

Természetesen az amerikai liga, az MLS népszerűsége is nagyban növekedett: a tavalyi részhez képest a FIFA 15-ben több, mint kétszer annyian választottak az Egyesült Államokban játszó klubot, egész pontosan 112%-os volt a növekedés.

A legtöbb gólt az MLS-ben játszó játékosok közül Clint Dempsey-vel és Thierry Henry-val rúgták a játékosok, de az élmezőnyben volt például Landon Donovan is. Az ő csapataik voltak a legnépszerűbbek is, sorrendben a Seattle Sounders, az LA galaxy és a New York Red Bulls színeiben játszották a legtöbb mérkőzést.

Mit gondoltok, versenyezhet valaha a labdarúgás a tojáslabdás verzióval az USA-ban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)