Hirdetés

FIFA 17 - mi alapján osztályozzák a focistákat?

|

A FIFA sorozatban felbukkanó összes játékosnak megvan a maga adatlapja, amik megmutatják mennyire jó az adott focista védekezésben, passzolásban, avagy gyorsaságban. De mégis ki dönti el, hány pontot érdemelnek kedvenceink?

Hirdetés

A foci világában kevésbé tájékozott játékosoknak mindig táppont lehet a focista adatlapja, erről ugyanis könnyen leolvashatja, mennyire jó is valóban az adott személy, mikben kiemelkedő, és mikben kevésbé. A FIFA 17-ben már nem Lionel Messi a legnagyobb pontszámmal rendelkező focista, hanem Cristiano Ronaldo. Ez azt jelentené, hogy a focirajongók már Ronaldot tartják jobbnak, ezért léphetett a legelső helyre?

Michael Mueller-Moehring, az EA Sports belső adatbázisával foglalkozó csapat fejese beszélt arról, hogy a játékosok pontszámát egy hatalmas adag értékelés segít eldönteni, amelyet egyrészt szakemberek, másfelől pedig többségében bérlettel rendelkező, rengeteg meccsre járó nézők írnak meg, akik az EA Sports weboldalán jelzik, mennyire tartják tehetségesnek a focistákat. Persze ezekkel a számokkal maguk a játékosok sincsenek mindig kibékülve.

Ezenkívül az attribútum pontoknak az szolgáltat egy keretet, hogy hol játszik az adott focista. Ha például Messi az Ír ligában játszana, akkor kevesebb pont járna neki, mivel nincs a legjobbak közt. Előfordul azonban (mint Thomas Muller esetében is) olyan eset, több pontot kap egy játékos, mint amennyi pontszámai átlagából kijönne. Mueller-Moehring így magyarázza:

Thomas Muller nem kiemelkedően jó semmiben, kivéve a helyezkedést. Mindig megtalálja a megfelelő pozíciót a pályán. De nem cselez valami jól, és nem is lő nagyon pontosan. Még csak erőseket sem rúg. Szóval, ha szabályszerűen értékeljük Mullert, akkor az összesített pontszámának semmi értelme nem lesz, mivel túl alacsony.

Így lehetséges, hogy Thomas Muller a FIFA 17-ben benne van a legjobb 50 játékos között annak ellenére, hogy tulajdonságait átlagolva jóval lejjebb kéne lennie.

Van olyan játékos, akinek szerintetek indokolatlanul magas, avagy alacsony a pontszáma?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)